Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.
Silikon Kararmasına Ne İyi Gelir? Silikon kararmasına karşı bulunan çözüm genellikle çamaşır suyuyla ovalamak olsa da bu yöntem silikonlara zarar verebilir. Bu şekilde zarar vermeden temizliği sağlamak için karbonat ve sirke gibi doğal yolları deneyebilirsin.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Silikonlar kararmadan önlem almak da elinizde. Bu yüzden ¨Hafif şekilde sararan silikon nasıl beyazlatılır?¨ sorusunun cevabını bilmekte fayda var. Sararan yüzeyi karbonat ve beyaz sirke karışımı döktüğünüz bir ovma teliyle temizleyin.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın.
Cam kenarlarındaki silikon eskidiğinde, kalıp şeklinde sökülmelidir. Maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer maket bıçağı işe yaramıyorsa, sıcak hava tabancasını kullanabilirsiniz. Silikonu çıkardıktan sonra alkol ve sünger kullanarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Küflü bölgelere beyaz sirke ve kabartma tozunu karıştırarak sürün. Sert bir fırçayla ağır lekeleri ovun. Islak bir süngerle duruladıktan sonra mikrofiber bez kullanarak uygulama alanınızı kurulayın. Küfü yok etmek için çamaşır suyunu suyla karıştırarak uygulama alanına püskürtün.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir. Sararan ya da kararan silikonun üzerini pamukla kapatın.
Bunu çözmenin en güzel yolu nalburlar ve ya yapı marketlerden silikon sökücü almaktır. Silikon sökücüyü bu bölüme uyguladıktan sonra silikonlar rahat bir şekilde sökülecektir. Daha sonrasında o bölge çamaşır suyu ile temizlenmeli. Ve 12 saat hiç su görmeden kurutulmalı.
"BEYAZ SİRKE VE ÇAMAŞIR SUYU EN ETKİLİ İKİ ARAÇ"
Duştaki küf lekelerini çıkarmak için ise beyaz sirke ve çamaşır suyunu karıştırmak oldukça etkili çözüm. Banyo, evin en nemli bölümü olması nedeniyle küf oluşumuna müsaittir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz. Koltuğunuzda veya kıyafetinizde silikon lekesi bulunuyorsa lekeye su dökmemenizi öneririz.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Çekomastik 877, duşakabin montajında kullanılmak üzere, polisiloksan esaslı, tek bileşenli, hava ile sertleşen asetik karakterde, uzun süreli rengini koruyan, sararmayan, jel veya çözücü içermeyen 100% saf silikon özellikte, kullanıma hazır özel uzun ömürlü silikondur.
KARBONAT HER EVE LAZIM!
Doğal maddeleri tercih edenler için ise limon suyu ve karbonatla hazırlayacağınız bir karışımı kullanmak mümkün. Sıcak suyun içerisine ekleyeceğiniz karbonatlı limon suyu karışımını sararan lavaboya püskürttüğünüzde kolayca beyazladığını göreceksiniz.
Sirke ve Sıcak Su: 1 bardak kaynayan suyun içine 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve sprey yardımıyla lavaboya püskürtün. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra sünger yardımıyla iyice ovalayın ve sıcak su ile durulayın. Lavabonuz 10 dakikada temizlenmiş olacaktır.
Evyede oluşan lekeleri temizlemek için sirkeden faydalanabilirsiniz. Bunun için bulaşık süngerine bir miktar sirke dökün ve lekeleri güzelce ovun. Böylece hem yemek lekelerinden hem de oluşan kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Pırıl pırıl bir evye için karbonatı da deneyebilirsiniz.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır.
Eğer fayanstaki silikon tamamen kurumuşsa silikon bir ucundan sert bir cisimle kaldırılarak fayanstan kopartılmaya çalışılmalıdır. Eğer silikon fayanstan bu şekilde sökülemiyorsa, bu kez silikon lekesi falçata, jilet veya cam kazıyıcı benzeri daha sert bir cisim kullanılarak kazınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri