Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın. Mis.
Sadece beyaz sirke kullanarak lavabo içinde istenmeyen durumları yok edebilirsiniz. Lavabonun içinde ya da dış yüzeyindeki lekeleri temizlemek için doğrudan leke üzerine sirkeyi dökün ve 5 dakika kadar bekleyin.
Sirke ve Sıcak Su: 1 bardak kaynayan suyun içine 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve sprey yardımıyla lavaboya püskürtün. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra sünger yardımıyla iyice ovalayın ve sıcak su ile durulayın. Lavabonuz 10 dakikada temizlenmiş olacaktır.
Pırıl pırıl bir evye için karbonatı da deneyebilirsiniz. Bir miktar karbonatı lavaboya dökün ve bir sünger yardımıyla iyice silin. İşlem sonrası lekelerin kaybolduğunu görebilirsiniz. Ayrıca, limon kabuğu ile ovarak evyenizi parlatabilir, gider kokusunu da engelleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Kromlarınızı parlatmak için amonyak ve deterjan karışımı ile hazırlayacağınız içerik ilgili yüzeye uygulanmalıdır. Yumuşak dokulu bez hazırlamış olduğunuz karışım ile nemlendirilir. Karışımlı bezin yardımı ile uygulama yapacağınız yüzey kromlarınızın daha da parlak olacağını göreceksiniz.
Sıcak su ve karbonat karıştırılarak doğrudan lekelerin üzerine uygulanması lekelerin kısa sürede temizlenmesinde etkili olduğu görülür. Beyazlatıcı bir etkiye sahip olan karbonat, çok fazla kullanıma bağlı olarak sararan lavaboların temizlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir.
Belli aralıklarla kireç sökücü sprey kullanabilirsiniz. Evyenin yüzeyine sprey kireç çözücüyü püskürtüp bir müddet bekledikten sonra, normal bir bez veya sünger ile dairesel hareketlerle temizleyip bol su ile durulayıp kurulayınız.
Paslanmaz çelik ürünlerinizde zorlayıcı lekeler bulunuyorsa karbonat ve su ikilisinden yararlanabilirsiniz. Karbonat ve suyu karıştırarak belirli bir kıvama gelmesini sağladıktan sonra çıkmayan lekelerin bulunduğu bölüme uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle temizleme işlemine geçin.
Öncelikle temizlenecek yüzeye ya da nemli bezinize bir miktar krem temizleyici dökün. Daha sonra oval hareketlerle krem temizleyiciyi lavabonun her tarafına yayın. Daha sonra temiz bir nemli bezle temizleyici kalıntılarını lavabonuzdan temizleyin.
Temizlenmeleri de oldukça basittir. Sabunlu bir bez ya da fırça ile dairesel hareketlerle ovalamak, genelde işinizi görecektir. Temizlikten sonra kalmış olabilecek sabun artıklarını iyice durulayarak temizlemeyi unutmayınız.
Yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirkeyi, 1 litre sıcak suyun içine dökün ve karıştırın. Beyaz sirkeli karışımı lavabo içine püskürtün ve 5 dakika kadar bekleyin. Sprey şişeniz yoksa bulaşık süngerini bu suya batırıp lavabonun içine uygulayabilirsiniz.
Beyaz sirke paslanmaz çeliği temizleme ve parlatma gücüne sahiptir. Beyaz sirke ile nemlendirilmiş bir sünger alın, ardından durulamadan önce lavaboyu ovalayın. Ayrıca lavaboya kabartma tozu dökebilir, ardından üzerine beyaz sirke püskürtebilirsiniz. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.
Granit tezgahınızı temizlerken; sert veya aşındırıcı temizleyiciler ve süngerler kullanmamalısınız. Sirke, limon, kireç gibi asidik temizleyiciler; veya amonyak veya çamaşır suyu içeren herhangi bir temizlik ürünü tezgahınızın yapısına zarar verebilir.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Batarya temizliği bol su ve sabun ile yapılmalıdır. Asit bazlı malzemelerin kullanımından kaçınılmalıdır. Temizlikte kullanmak için sert sünger ve aşındırıcı fırça ürüne zarar verebileceğinden yumuşak bir bez tercih edilmelidir. Batarya temizlendikten sonra yumuşak kuru bir bez ile kurulanmalıdır.
Çelik evyenizdeki lekeleri temizlemek için, evye temizleyicileri veya limon suyu kullanabilirsiniz. Lekeleri temizlerken, sünger veya bezinizi yüzeyi çizmeden hafifçe silin. Ayrıca, evyenizdeki lekeleri önlemek için, her kullanım sonrasında evyenizi durulayın ve kurulayın.
Limon. Limon içerdiği asit sayesinde musluklarda biriken kireç gibi tortuların temizlenmesinde etkilidir. Kullanılmış bir limon ile muslukları ovalamak hem ekonomik hem de pratik bir musluk temizleme yöntemidir. Bu işlemden sonra musluğu soğuk su ile durulamayı unutmayın.
1 bardak çamaşır suyunu 2 bardak ılık suya dökün ve iyice karıştırın. Bu su ile nemlendirilmiş süngerin üzerine cif dökerek lavabonun üzerine sürün. Bu şekilde lavabo temizleme işleminiz istediğiniz şekilde olabilir. Ayrıca çamaşır suyu, lavabonuzu başka hiçbir ürünle karıştırmadan temizlemede de etkili olabilir.
Lavabonuzun temizliğini yaparken lavabonuza çamaşır suyu, yağ çözücü veya bulaşık deterjanı uyguladıktan sonra nemli bir sünger ile lavabonuzu ovmanız yeterli. Zor lekeler için süngerinizin sert kısmını kullanabilirsiniz. Fakat bulaşık teli gibi sert cisimler kullanmaktan kaçınmalısınız.
Boş ve su akıtılmış lavabonun içine 1 fincan dolusu karbonat dökün. Karbonatın tüm lavabo yüzeyine gelmesine özen gösterin. Özellikle de lavabo deliklerinde bolca dökmelisiniz. Şimdi karbonatın döküldüğü yerlere beyaz sirke ya da elma sirkesi dökün ve karbonatın köpürmesini bekleyin.
Krom Parlatma Kremi, krom parçalardan ve dekoratif metallerden pas, matlatmış yüzey ve noktaları iyice ve nazikçe çıkarmak için özel olarak formüle edilmiştir. ve orijinal parlaklıklarını geri kazandırır.
Temizlik kabınızın içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve kaynar su ekledikten sonra metal eşyanızı bu suyun içinde bekletin. Metalin cinsine göre bu işlemden sonra bazı kararmalar olabilir. Bu sorunu çözmek için aynı işlemi bu kez karbonatlı suyla gerçekleştirip metal eşyanızı bu suda bekletmelisiniz.
Hidroklorik asit veya tuz ruhu aynı asitin farklı söylenişidir.Başka maddeler değildir.Verilen ölçü 1/3 asit ve 2/3 su karışımı olacak,istenilen sökme işi bitince parça iyice suyla yıkanmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri