1922 yılında Gichin Funakoshi tarafından Okinawa'dan Japonya'ya tanıtılmıştır. Fu-nakoshi, günümüz modern Karate'nin kurucusu ve Shotokan ekolünün yaratıcısıdır. Karate-Do, Okinawa ve Japonya'da ilkokullarda ders olarak okutulmuş, Japonya'da üniversitelerde ve spor kulüplerinde çalışılmıştır. 2.
Karate, silahsız savaş sanatı olarak tanımlanan bir Japon sporu olarak karşınıza çıkıyor. Bir dövüş sporu olan Karate, savunma ve karşı saldırı hareketlerinden oluşur.
Funakoshi GICHIN, "SHOTOKAN" Karate okulunun kurucusu ve modern karatenin babası olarak tarihe mal olmuş bir isimdir. Okinawa yerlilerinden geleneklerine bağlı bir samurai ailesinin çocuğu olan Funakoshi, ilkokul çağlarındayken devrin en önemli karate üstatlarından Itosu ve Azato'nun eğitimine verilmiştir.
1902 yılında bir Shuri-Te ustası olan Yasutsune Itosu Okinawa halkına ilk Karate gösterisini yaptı. Sonraları Usta Itosu'nun çabalarıyla Karate Okinawa'da ilkokullara beden eğitimi dersi olarak girmiştir.
SENSEI: Bir dojodaki baş antrenör ve diğer yüksek seviyeli üyeler için kullanılan ünvan. SEMPAI: Kıdemli öğrenci. SHIHAN: Hocaların hocası anlamında kullanılan bir ünvan.
İlgili 41 soru bulundu
-Poomselerde belli noktalarda kaçınılmaz olarak puan gereği bağırılır.Poomselerdeki bu temel noktalarda güçlü bağırılmazsa yeterli puanı hemen hemen alamazsınız. -Serbest müsabakalarda tekniğin tam atıldığını belli etmek için..Bağırmadan atılan teknik kendini güçlü göstermez ve puanlamadan yoksun kalabilir.
Japon Karatesinin dört büyük temelini Goju-Ryu, Shito-Ryu, Shotokan ve Wado-Ryu stilleri oluşturmaktadır.
Karate oluşum itibari ile Japonya'ya ait olmasına rağmen ülkemizin hemen her bölgesinde kendine uygulama alanı bulmuştur. Türkiye de karate savunma sporunun öncülüğü Halil Yüceses ile başlar. 1960 yılında karatenin dünya açılması ile iki yıl sonra da Türkiye'ye giriş yapmıştır.
Karate (Karate-Do) temel teknikleri 5 grupta incelenir.
Çocukların kendine güvenlerini artıran, güç, mukavemet, disiplin, dayanıklılık, koordinasyon ve beden farkındalığı gibi becerileri geliştiren karate sporu da 4 - 6 yaş aralığındaki çocukların başalaybileceği spor dalıdır.
Karate, silahsız savaş sanatı karate-do (空手道:からてどう) için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup Japonca kara (空:から) boş + te (手:て) el + do (道) yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir.
Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Karate 19. yüzyılda Japonya'nın tropikal adalarında doğdu. 'Kara' Japonca 'boş' anlamına geliyor, 'te' ise 'el'. Karate kelimesi dövüş sanatlarının çıplak elle yapılmasına ithafta bulunuyor.
Kung Fu, Çin Mücadele Sanatlarının bilinen yaygın adıdır. Ancak bu sanatın ana vatanı olan Çin'de kültür devriminin ardından Kung Fu yerine Wu Shu adı tercih edilmiştir. Günümüzde Kung Fu tüm dünyada Wu Shu Federasyonu adı altında bir spor dalı olarak uygulanmaktadır.
Bu sürenin sonunda sınava giren öğrenciler sınava girerek bir üst kuşağa geçmeye hak kazanabiliyor. Karateye yeni başlayan biri yaklaşık üç-üç buçuk senelik bir sürecin sonunda siyah kuşak alabiliyor.
MADDE 5- (1) Karate spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 6 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Karateye yeni başlayanlar Kyu sisteminde beyaz kuşak ile başlamaktadır. Beyaz kuşağı takip eden sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi kuşaklar gelmektedir. Siyah kuşak ise kahverengiden sonra gelinecek en üst seviyedeki renk olmaktadır.
Taekwondo Kuşakları Tekvando'da, tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere kuşaklar kullanılır. Bu kuşaklar sırayla, beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, siyah renklerdedir. Derecelendirmeyi kolaylaştırmak için, her iki kuşağın arasında bir de ara kuşak bulunur.
Bedensel yeteneklerini ve gücünü artırmak isteyenler, zihnin ve bakış açısını güçlendirmek isteyen kişilerin kolaylıkla yapabileceği bir savunma sanatıdır. Yaş sınırlaması yoktur.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
Herhangi bir dövüş sporu ile uğraşan birisi , başka dövüş sporlarına karşı böyle ithamlarda bulunmaz. Karate hiyerarşik ve sert bir spordur.
Kiai (気合) İngilizce telaffuz: [ˈkiː.aɪ] dövüş sanatlarında saldırı hamlesi sırasında atılan kısa çığlık veya bağırma için kullanılan Japonca terim.
Beyaz kuşak: Yeni bir ışığın doğuşu beyazla gösterilir. Karate yolculuğu, başlangıç noktasını temsil eden beyaz bir kuşakla başlar. Sarı kuşak: Güneş ışığının ilk ışınını sembolize eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri