Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Tuzlu su gargarası; tuzlu su gargarası dişetlerindeki zararlı bakterileri azaltır ve ağrıyı hafifletir. Karbonatlı su; bir bardak ılık suyun içerisnine yarım çay kaşığı karbonat atarak karıştırın ve gargara yapın, diş etlerinizdeki kanama ve ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Tuzlu Su ile Gargara
Tuzlu su, iltihabı azaltmaya ve ağızdaki bakteri miktarını azaltmaya yardımcıdır.
Sadece diş temizliği yeterli olabilir fakat dil temizliği yapmanız diş eti şişme rahatsızlığının hızlı bir şekilde çözüme ulaşmasına yardımcı olacaktır. Tuzlu bir su ile gargara yapabilirsiniz.
Susam yağı ile yapılan gargaralar da diş eti çekilmelerinde sağlıklı bir etkiye sahiptir. Öte yandan diş çekilmesine ne iyi gelir sorusuna sıklıkla verilen bir cevap olan yeşil çay, içilebilen veya gargara olarak kullanılabilen bir tedavi yöntemidir.
İlgili 30 soru bulundu
Tuzlu su ile gargara yapmak, Ağrıyan bölgeye buz küpü ve benzeri şekillerde soğuk uygulamak, Diş etinin ağrıyan kısmına karanfil veya zerdeçal tozu sürmek, Ağrı yapan bölgeye ılıtılmış papatya poşet çayı koymak olarak sayılabilir.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır. İbrahim Saraçoğlu'nun şifalı kürünü uygulamak için tek yapmanız gereken nar suyu ile gargara yapmak.
Tuzlu su ile gargara yapın
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Diş hekimi hasta için en doğru tedaviyi belirler ve teşhis ne kadar erken olursa diş eti iltihabı o kadar kolay bir şekilde tedavi edilir. Diş eti iltihabı tedavisinde hastanın durumuna bağlı olarak genellikle antibiyotik kullanımı, profesyonel diş temizliği ve ameliyat ile tedavi şekilleri önerilir.
Diş Eti İltihabı Tuzlu Su
Doğal çözümler arasında yer alan tuzlu su ile ağız içinde bakım yapılabilir. Diş macunu gibi ürünler dışında tuzlu suyla da gargara yapılması birçok bakteri ve plağın temizlenmesini sağlar. Diş eti iltihabının belirtilerini azaltmak için tuzlu suyun kullanılması kişide rahatlama hissi yaratır.
B Vitamini
Yara iyileşmesi için hayati öneme sahip olan B vitaminleri içinde B12 vitamini eksikliği, ciddi bir diş eti enfeksiyonu olarak tanımlanabilen periodontitis riskini artırabilir. Ayrıca B9 vitamini yani folat düşüklüğü, yaşlılarda periodontal hastalıkla ilişkilendirilmiştir.
İki dakikayı geçmeyecek kadar bir süre dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı iyice çalkalayın. Bu uygulamadaki asit ve karbonat çok dikkatli kullanılmalı ve dişlerde kontrolsüz aşınmalara ve hassasiyetlere sebebiyet verilmemelidir. Kullanım sıklığında diş yapınız ve hekiminizin önerileri çok önemlidir.
Elma sirkesi: Elma sirkesi tükürük akışını uyarır, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. İki yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp dişlerinizi fırçalamadan yarım saat önce bu suyla gargara yapın. Masaj: Diş etleriniz kanasa bile diş hekimleri diş fırçasıyla masaj yapmanızı önerir.
Tuzlu suyun genel olarak pek çok ağız sağlığı problemine iyi geldiği düşünülür. Bir bardak suyun içerisine tuz koyup karıştırılarak hazırlanabilecek tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Yemek sonrası kekik suyu tüketmek sindirim sistemine iyi gelerek hazmı kolaylaştırır. Kekik suyunu gargara şeklinde tüketmek ise hem diş eti hastalıklarına iyi gelir hem de ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın. Dairesel hareketler ile bu suyu ağız içinde döndürün ve tüm dişlerinizin suya temas etmesini sağlayın. Birkaç defa kirli suyu tükürüp yenileyin.
Özellikle ağız ve diş sağlığı için kullanımı oldukça yaygındır. Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş ve diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmaların kurumasına yardımcı olur. İltihaptan kaynaklı ara ara nükseden diş ağrısının kısa sürede dinmesine yardımcı olur. Güçlü bir ağrı kesici olan soğan suyu, özellikle regl dönemlerinde ağrı kesici içmesi sakıncalı olan kadınların soğan suyu tüketmeleri önerilir.
Süt, su, somon, portakal, çilek çene kemiğinizi ve diş minenizi güçlendirecek 5 önemli besindir. Süt, yapısındaki bol miktardaki kalsiyum sayesinde dişleri ve kemikleri güçlendirir, diş etlerini hastalıklara karşı korur.
parodontax Orijinal Diş Macunu
Doğal bitkisel formülüyle diş ve diş etini temizler. Diş etini güçlendirmeye ve plak oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Florür içermez.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri