racın karbüratörüne giren hava girmesi gereken hava miktarından daha fazla olursa bu durum da aracın fazla gaz yakmasına neden olacaktır. Bu nedenle karbüratörün de kontrol edilmesi gerekmektedir. LPG beyninde yani regülatörde bulunan diyaframın normalden daha kalın olması durumunda LPG ayarı yapılması zorlaşacaktır.
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Karbüratörlü araçlar, direkt olarak lpg'de çalışırlar bu sebeple herhangi bir geçiş ayarı söz konusu değildir. Fakat yakıt hava ayarı vardır. Bu ayarlar ise lpg regülatörü üzerinde bulunan vidalar ile yapılır. Lpg ayarının düzenli olarak kontrol edilmesi, yakıtı daha verimli olarak kullanmanızı sağlar.
Karbüratörlü araçlarda karbüratör kelebeği arızalı olabilir. Bu durum aracın rölantisinin bozulmasına sebep olabilir ve LPG ' nin çok yakılması problemi ortaya çıkabilir. OTOGAZ beynindeki hava ayar vanası (rölanti saplaması )çok açılmış ise araç LPG ' yi çok yakar.
İlgili 40 soru bulundu
LPG Ayarı Kötü İse;
Yakıt tüketimi fazla olur. Tekleme olabilir. Boğulma olabilir. Silkeleme olabilir.
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
Egzozdan işlenmemiş halde yakıt atılımı da yaşanabilir. Aracınız rölanti halinde iken devir vermeye çalıştığınızda da arıza hissedebilirsiniz. Buna benzer belirtiler kesin şekilde karbüratör arızası belirtisi olacağından dolayı en yakın sürede bir uzmandan destek almanız önerilir.
Karbüratörlü araçta LPG yakıt sisteminde ateşleme avans ayarı, LPG rölanti ve yüksek hız karışım ayarı ve gaz kaçağı gibi ayar ve kontrol yapılmaktadır. Benzin ile LPG'nin yanma hızı farklı olduğu için ateşleme avans ayarının yakıt değiştiği zaman değişmesi gerekmektedir.
Araçta bulunan supapların normalden daha gevşek ya da daha sıkı olması aracın LPG'yi çok yakmasına neden olacaktır. LPG sistemi ile çalışan bir araçta su azalması oluyorsa ya da araç yağ yakıyorsa bu durum aracın motorunda bir sorun olduğunu ve motorda bir sorun olması da LPG'nin çok yanmasına neden olacaktır.
son hıza bir etkisi olmaz ancak ivmelenme ve çekişe etkisi olur. hava ayarı motora giren havayı her daim belli eder ; hava ayarını tam sıkarsanız karbüratörde sızıntı kaçak felan yoksa gaz verilmiş halde motor sönmez ama yüksek devirde keser, devirlenemez.
Emilen hava ve havayla karışacak benzinin oranı karbüratörün bağlı olduğu otomatik sistemler sayesinde ayarlanır. Bu motorlarda karbüratörün arızalanması durumunda, motora benzin gitmez ve araç çalışmaz.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
kışın motora giren oksijen miktarı yaza göre daha yüksek olur araç ecu da bu oksijen miktarına göre yakıtı çogaltır kışın aracın çok yakmasının yegane sebebi budur..... ÇÜNKÜ; Ekim ayı içinde, aldığımız LPG içindeki propan oranı %30'dan %50'ye çıkartılıyor.
regülatör basıncını resimde işaretli 1 yazan noktayı uygun alyan ile sağa-sola çevirerek ayarlayabilirsiniz. Basıncı ayarlarken araç tam ısınmış olmalı, rolantide, lpg'de çalışıyor olmalıdır. Basınç değeri montajda kullanılan nozul çapına bağlı olarak 0,90- 1,20 bar arasında olmalıdır.
Firma uzun süreden beri üzerinde çalıştığı sistemi uygulamaya başladı. Cangas firması geliştirdiği yeni sistem sayesinde bundan böyle karbüratörlü araçlara da sıralı sistem LPG takmayı başardı. Bu yeni sistem hem performans artırıyor, hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.
Karbüratör, içten yanmalı benzinli motorlarda, motorun silindirlerinde yanacak benzin-hava karışımını sağlayan motor parçasıdır.
Motosikletin Karbüratörüne Pislik Gelirse Ne Olur? Motosiklette pislikler yakılmayan benzin pistonun üzerinde birikmektedir. Bu pislikler; motor sıkıştırma ve ateşleme düzenini bozduğu için silkelenme olur. Motorun çekişi düşer ve rölantisi de düşerek stop eder.
Karbüratör temizlemenin en kolay yolu, onlara bunun için özel olarak üretilen temizleyiciye batırmaktır. Temizleyiciyi hava ve rölanti vidaları, şamandıra iğnesi ve diğer deliklere püskürterek temizliği sağlayabilirsiniz. Ne yazık ki bu yöntem için alınan ürün tek seferlik kullanım için oldukça pahalı gelecektir.
Karbüratör ayarı için zaman sınırı yoktur. Karbüratör ayarı, araç tozlu bir havada kullanıldığı veya yollar çamurlu olduğu zaman yapılmalıdır.
LPGli Araçlarda Buji Ne Zaman Değişir? LPG'li araçlarda buji değişimi 20 ila 50000 kilometre arasında gerçekleştirilmektedir. Benzinli araçlarda da değişim süreleri ortalama olarak bu değerleri kapsamaktadır. Ancak genel anlamda bujilerin ömrü 50 kilometredir.
Kabloların boylarının birebir eşleşmesinden daha önemli olan şey, buji kablolarının sırasını karıştırmamanızdır. Bu kabloları yanlış takılması, sürüşün bozulmasına ve motorun ciddi şekilde hasar görmesine neden olacaktır. Çünkü dağıtıcı yani distribütör kapağı her bir silindire farklı zamanda elektrik gönderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri