E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
Aile Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır? Aile nüfus kayıt örneği e-devlet veya ıslak imzalı il / ilçe müdürlüklerinden alınabilir. Aile Nüfus Kayıt Örneği Tercümesi Nasıl Yapılır?
Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde kardeş çıkmıyor? Şu an güncel nüfus kayıt örneklerinde aile bireyleri listelenirken kardeşler yer almamaktadır. Şayet kardeşlik bağınızı göstermeniz gereken bir durum varsa, bu belgeyi hem siz hem de anne veya babanızdan alıp dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilirler.
Nüfus kayıt örneği yani bilinen diğer adıyla vukuatlı nüfus kayıt örneği sizin, anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın yani kısaca aile bireylerinin doğum yerini, doğum tarihini liste halinde açık ve anlaşılır bir biçimde eksiksiz olarak gösteren resmi bir belgedir.
Kardeş tipleri
Aynı anababadan olanlara öz kardeş denir. Kısmen aynı kısmen farklı anababadan olanlar, ana bir kardeş (anaları aynı, babaları farklı) ya da baba bir kardeş (babaları aynı, anaları farklı) olarak adlandırılır. Farklı anababadan olanlara ise üvey kardeş denir.
Genelde vize başvurularında istenilmektedir. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği genellikle vize başvurularında istenen bir belgedir. Bu belgeye tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği de denilmektedir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.
Ancak, 2007 tarihinden itibaren vergi dairelerince ölenin T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama yapılarak nüfus kayıt sisteminden (MERNİS) alınan vefat eden kişinin son ikametgâhını gösterir belgenin alınması mümkün bulunduğundan bu belgenin muhtarlıktan alınması gerekmemektedir.
Yeni doğan çocukların nüfus kağıdını çıkarmak için her hangi bir belge almadan doğum raporuyla Nüfus Müdürlüğüne başvurulabilir. Muhtarlığımız ve Pursaklar İlçe Nüfus Müdürlüğünde kaydınız olması durumunda kimliğinizle beraber gelerek adınıza düzenlenmiş belgeyi muhtarlığımızdan alabilirsiniz.
Nüfus müdürlüğunden vukuatlı nüfüs kayıt örnegi cıkararak öğrenebilirsin.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sadece sizin bilgilerinizi değil, aile bireylerine ait bilgileri, boşanma, ölüm, evlenme gibi durumları da gösteren bir belgedir. Aile bireylerine ait bilgiler de görüldüğü için belgeye, Aile Nüfus Kayıt Belgesi'de denmektedir.
Mirasçılar, ölenin anne babası ve bunların altsoylarıdır. Yani kişinin kardeşleri veya kardeşlerinin çocukları da 2. zümre mirasçılardır. Üvey kardeşler kişinin mirasçıları olamazlar. Örneğin miras bırakandan önce olan anne ve babanın alt soyu yoksa bütün miras sağ kalan anne ve babaya kalır.
Durum boyle olunca ortaya bu sayılanlardan herbirinin yanında örtünme kültürümüzde ki (kitap ve sunnet) genel değerlere göre uygun şekillerde daha serbest davranılabilir demek olur. Buna göre de eşin, erkek kardeşin, oğulun, babanın yanında baş açık olunabilir. Üvey ogulun büyüyünceye kadar olabilir.
Evlilik yasası kardeşle, üvey kardeşle ve aynı soydan kişiyle evliliği yasaklar.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 üncü ve 44 üncü maddeleri çerçevesinde alt ve üst soylar ile ilgili nüfus kayıt örnekleri için kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerisinde anne, baba, eş ve çocuk bilgilerinin yer aldığı resmi bir belge olarak tanımlayabiliriz. Aile nüfus kayıt belgesi olarak da bilinmektedir.
Nüfus kayıt örneği, nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. Özellikle son yıllarda E-devlet sisteminin de yaygınlaşması ile, nüfus müdürlüklerinde zaman kaybetmeden, E-devlet sisteminden temin edilebilmektedir.
Eskiden boşanma sonrası nüfus kâğıdında ” dul ” ” boşanmış ” gibi ibareler yer almaktaydı. Artık sadece ” bekâr ” ibaresi yazılmaktadır.
Daha sonra "Hizmetler" kısmına gelerek "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü" kategorisini seçin. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin ve aile geçmişinizi öğrenmeye başlayın.
Kişisel Bilgiler. Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri