Kargo gönderim ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceği satıcı tarafından belirlenir. Satışa çıkarılan ürün alıcı öder olarak seçilmiş olsa dahi aşağıdaki durumlarda kargo ücreti yine de satıcı tarafından ödenir.
Alıcı Ödemeli (A.Ö): Kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesidir. Alıcının şubeden veya adresinden gönderiyi teslim almadan önce kargo bedelini ödemesi gerekmektedir.
Kargo sahibi bu süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması genellikle kargo ücreti ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep eder. Kargo sahibi, kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo firması ile iletişime geçerek kargonun ne olacağını öğrenebilir.
Pek çok kullanıcıyı yakından ilgilendiren bir yeni karar daha alındı. Artık iade kargo ücreti ayıplı mallar haricinde müşteriye ait olacak.
İade edilen ürünlerin gönderim ücreti satıcı tarafından kapıda kargo görevlisine nakit olarak ödenir.
İlgili 37 soru bulundu
Tüketicinin Cayma Hakkını kullandığına ilişkin bildirim satıcıya ulaştıktan sonra 14 gün içerisinde satıcı, kargo masrafları da dâhil olmak üzere tahsil ettiği tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Satıcı geri ödemeyi tüketiciye herhangi bir masraf ve yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır.
İade olan kargo ücretini kim karşılayacak? Ticaret Bakanlığı "Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararlarını Resmi Gazete yayınladı. Yapılan açıklamaya göre tüketici iade ettiği ürünün kargo ücretini kendisi karşılayacak.
Ürünlerinizi ÜCRETSİZ iade edebilmek için “Trendyol İade” adımlarını takip ederek iade kodu almanız gerekir. İade edeceğiniz ürünün hasar görmemiş, kullanılmamış ve kullanım hatası sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir.
Bu konuda bir zorlama yapılamayacak, müşteri dilerse siparişi satın almaktan vazgeçebilecektir. Sonuç olarak, tüketici ürünü teslim almadığında kargo ücretini ödemek zorunda değildir. Ürünü iade etmek istediğinde iade kargo ücretini ödemekle yükümlü değildir.
Mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, internetten alınan teknoloji ürünleriyle ilgili herkesi ilgilendiren bir güncelleme yapıldı. Bakanlık, internet üzerinden alınan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda koşulsuz iade hakkını kaldırdı.
1-) GÖNDEREN tarafından yapılacak navlun ücreti alıcı tarafından ödenecek gönderimlerde, alıcı kargo ücretini ödemez ise teslimat yapılmaz. GÖNDEREN, talimatı olmaksızın teslimat yapılsa dahi kargo ücretini ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme konusundan doğan gecikme ve anlaşmazlıklarda hiçbir sorumluluk üstlenmez.
Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.
Şubeden teslim alınmayan kargolar 3 iş günü içerisinde göndericinin bilgisi dahilinde çıkış şubesine iade edilir.
Kargo gönderim ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceği satıcı tarafından belirlenir. Satışa çıkarılan ürün alıcı öder olarak seçilmiş olsa dahi aşağıdaki durumlarda kargo ücreti yine de satıcı tarafından ödenir. ₺250 ve üzeri siparişlerde kargo ücreti satıcı tarafından ödenir.
Anlaşmalı kargo şirketi ile göndereceğim. Kargo ücretini kim ödüyor? Sürat, PTT veya Yurtiçi Kargo ile yapacağınız gönderimlerde eğer ürünü satılığa çıkartırken kargo bedava (ücretsiz) yani satıcı öder seçeneğini seçtiyseniz ürünü gönderirken Kargo Şube yetkilisi ücreti sizden talep edecektir.
Alıcı Ödemeli (A.Ö.)
Kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesidir.
* Son düzenlemeden sonra internet üzerinden yapılan alışverişlerde, cayma hakkında 'neredeyse kimsenin okumadan onayladığı' mesafeli satış sözleşmelerinde aksine hüküm yoksa kargo masrafı tüketiciler tarafından karşılanacak.
Eğer görevlimiz, alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, "Kargo İhbar Notu" bırakır ve gönderiyi şubeye geri getirir. Bu durumda gönderinin alıcı ya da alıcının yetkili kıldığı kişi tarafından 3 gün içerisinde söz konusu şubeden alınması gerekmektedir.
- Ürün geldiğinde kutusunu gözle muayene edin. Dış kutusunda hasar varsa bunu kargo görevlisine göstererek kutuyu açmadan fişi imzalamayacağınızı ve ürünü teslim almayacağınızı bildirin. Bu durumda kargo görevlisi çok büyük bir olasılıkla kutuyu açmanıza izin verecektir.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer. Düşülen miktar, ay sonunda toplu olarak faturalandırılır.
Trendyol Güncel Kargo Fiyatları 2023
– Trendyol anlaşmalı kargo kullanan satıcılar için sipariş başına KDV dahil fiyatlar; 0-59,99 TL arası siparişlerinizde 9,99 TL, 60-99,99 TL arası siparişlerinizde 23,49 TL, TL'dir.
* Kargo şubesine verdiğiniz Gel-Al siparişlerde öncesinde şifre gönderilmemektedir, şube personeli sizi yönlendirecektir. * Siparişiniz Gel Al noktasına ulaştıktan sonra 5 gün içerisinde teslim alınmalıdır. 5 gün içerisinde teslim alınmayan ürünler, satıcıya geri gönderilir.
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde, 23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeyle, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı.
İade ve değişim işlemleri için bu faturanın arka yüzünde bulunan "İADE BÖLÜMÜ" kısmını eksiksiz doldurulup imza atmanız ve aslını tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir.
Bankaların süreç ve uygulamalarına göre para iadesinin, kredi kartlarına ve banka kartlarına yansıması ortalama 3-5 iş günlük bir süreyi bulabilir. İade edilen ürün bedeli, hesabınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri