Kimyasal madde kullanımı yada suyu dinlendirmek, her su değişiminde suyu kullanmadan önce yapılması gereken bir işlemdir. Birçok akvarist su değişimlerinde akvaryum ısısının düşmemesi için özellikle soğuk havalarda sıcak su kullanır. Bunu takip eden kısa bir sürenin ardından karides ölümleri gözlenir.
Karidesleri 7/24 karanlık ya da kalıcı aydınlıkta tutmayın. Doğal ışık spektrumları kullanın. Kızılötesi veya UV ışığa maruz bırakmanız mutasyon yavrulara sebep olur.
Karidesler doğal ortamları gereği suya düşen ağaç yaprakları ve böcekleri iştahla tüketilirler, bu nedenle meşe, elma, kayın, ceviz, fındık,yeni dünya, dut, kavak, söğüt ağaçlarının sonbaharda kendiliğinden düşmüş olan yapraklarını ve kızılağaç kozalağını akvaryumlarınızda besin kaynağı olarak kullanabiliriz Ayrıca, ...
En İdeal su ısısı kardeşler için 22 derece. 22 derece de karidesler üremesi Son derece hızlı ve saglikli oluyor.
"Deniz canlıları sadece suda yaşayabiliyor ve sudan çıktığında boğazlanmış hayvan gibi kısa sürede ölüyorsa, şekline ve ölüm durumuna bakılmaksızın yenmesi helaldir.
İlgili 38 soru bulundu
Teknik olarak her şey filtresiz yaşar, ama bu ne kadar sıklıkta su değiştirmek istediğinize bağlı. Ama karides içinde olsa filtre lazım, ayrıca filtre su yüzeyini hareketlendirerek suyun oksijen oranının artmasını sağlar.
Bitkiler: Moss bitkileri kesinlikle karides akvaryumlarının vazgeçilmez olan bitkileridir. (Bkz. Akvaryum Moss Bitkisi) Moss bitkileri özellikle bakımlarının kolay olması dolayısıyla tercih edilirler.
Yüzey balıkları (örneğin balta balığı) veya dip balıkları (örneğin küçük zırhlı balıklar), topluluk akvaryumları için uygun balık türleridir. Canlı doğuranlar, soytarı balıkları veya çiklitlerle birlikte beslemek tavsiye edilmez.
Büyük karides üreticileri üretim tanklarına bitki olarak sadece moss türleri koyarlar. Çünkü mosslar gübre ve co2 olmadan bakılabilir.
Yumurtalar döllendikten sonra 28 günde yavrular çıkar ve kendi hayatlarını idare edebilirler. Yumurtadan çikan yavrular 45 gün sonra yumurta taşımaya başlar. Dikkat edilecek onemli nokta, eğer karides üretmek istiyorsanız sadece karides besleyin. Çünkü yavru lepistes bile karides yavrusunu yer!
Palamut: Hamsi, gümüş, istavrit, uskumru gibi kendinden ufak balıklarla beslenirken, kalamar, sübye ve karides de kullanılabilir. Başlıca gıdasını küçük balıklar oluşturur ama kalamar ya da iri karidesler de kullanılabilir. Önemli olan yemlerin canlı olmasıdır.
Kiraz karides bir seferde 24 ila 36 adet arası yavru verebilir.
Karınlarındaki ayaklara doğru uzanan bombe şişkin ve büyükse dişidir.
mevsimde yumurtlarlar. Esas yumurtlama mevsimi suların ısındığı kısa periyottur. Suların soğumaya başlaması ile birlikte yumurtlama da bir çok türde durur.
Ispanak, ısırgan otu, marul, brokoli, beyaz lahana, karnabahar, kırmızı yağ biberi, taze iç bezelye, taze iç bakla, gibi sebzeleri haşlayarak karideslerinize güvenle yedirebilirsiniz. Ayrıca kiraz, ıhlamur, dut, yenidünya, meşe, ceviz ağaçlarının yaprakları da güvenle verebileceğiniz yardımcı bitkisel gıdalardır.
Türkiye'de Marmara, Ege, Akdeniz'de bulunur. Sürütme ağlarıyla avlanır.
➢ Karideslerde çiftleşme kabuk değiştirmeden hemen sonra olur. Dişi karides çiftleşme sonucu erkekten aldığı spermleri vücudunda Thelycum denilen kısımda stoklar ve yumurtlama anında yumurtaları dölleyerek dışarıya bırakır.
Ceviz, meşe gibi yapraklar karidesler tarafından çok sevilerek tüketilirler. Catappa yaprağı yerine saydığım yapraklar da fazlasıyla iş görür. Yani illa catappa yaprağı alacağım diye bir sürü para harcamayın.
Karides Çiçeği Çoğaltma
Bitki, ilkbahar aylarında 8-10 santimetre kadar kesilerek çoğaltılabilir. Bu yüzden budama esnasında kesilerek elde edilen sürgünlerin kullanılması önerilmektedir.
Karideslerin öncelikli besini yosundur.
Bunun yanında az miktarda olmak kaydıyla yumuşayana kadar haşlanmış kabak, bezelye, havuç ve ıspanak ile takviye yemleme yapılabilir. Ayrıca catappa yaprakları ve kızılağaç kozalakları da karidesler için oldukça sağlıklı ve üremeyi tetikleyici bir yemdir.
Bunun gibi verilebilecek birçok tuz örneği var.Hangisinin hangi balığa ne ölçüde yararlı olduğu tartışılır. Ancak Amano karides gibi hem denizde hem tatlı su da hem de acı suda yaşamının belirli evrelerini geçiren bir tür için bir miktar tuz iyi olacaktır.
Karidesler sıcağı sevmezler. Hatta çok sıcak havalarda akvaryumu fanla soğutma yaparlar.Tabi daha tecrübeli arkadaşlar yardım ederler. Isıtıcıya gerek yok ısı değişimleri karideslerde kabuk değişimine neden olur buda üreme için faydalıdır ama ısıyı 15 in altına düşürmemeye çalışın.Saygılar.İyi hobiler.
Ista Karides Toprağı, karides akvaryumları için yumuşak yapıda ve 1-3mm aralığında kaliteli karides toprağıdır. Karides akvaryumlarında bitki bakmak isteyen hobicileri için özellikle önerilmektedir. Yumuşak yapısı ile bitkiler ile tam uyumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri