Kariyer Kapısı'nda doldurmuş olduğunuz başvuru formundaki yetkinlikleriniz ve e-Devlet kapısındaki özgeçmiş bilgilerinize göre değerlemeden geçtikten sonra işverenler tarafından adaylara dönüş sağlanacaktır. 8. Staj süresi kaç gün olacak? Staj süresi en az 20 iş günüdür.
Yükseköğretim stajların en az 20 iş günü olması tavsiye edilmektedir. Ancak, öğrenci, işveren ve üniversite arasında anlaşma sağlandığı takdirde staj süresi değişiklik gösterebilir. Üniversitenin, gerekli sigorta işlemlerini yapması halinde uzun dönemli stajlar da Program kapsamında yapılabilecektir.
DUYURU : Başkanlığımızda staj başvurusunda bulunmak isteyen Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri Cumhurbaşkanlığının başlatmış olduğu staj seferberliği projesi kapsamında Kariyer Kapısından başvurularını yapmakla yükümlü olup başvuru tarihleri 18 EKİM 2022 - 18 OCAK 2023 'dir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz.
4. Staj süresi kaç gün olacak? Staj süresinin en az 20 iş günü olması önerilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Staj süresi en az 20 iş günüdür.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yükseköğretimde üç yıldır başarıyla sürdürülen Ulusal Staj Programı 2023 yılı başvuruları başlamış olup, 18 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecektir.
Başkanlığımız tarafından belirlenen staj süresi 30 gündür. Ancak zorunlu staj uygulamaları kapsamında Başkanlığımızda staj programına katılan öğrenciler, “öğrenim gördükleri üniversiteleri tarafından belirlenen süreler çerçevesinde” de staj yapabileceklerdir.
Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
1- Staj teklifini kabul ettikten sonra İşveren Staj Sorumlusu ile telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İşveren Staj Sorumlusu iletişim bilgilerine staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Kapısı'ndan ulaşabilirsiniz.
Kariyer Kapısı'ndan Ulusal Staj Programı'na giriş yaptıktan sonra, sol menüde yer alan “Staj Takvimlerim” kısmına girerek, staj yapmak istediğin tarih aralıklarını işverenler ile paylaşabilirsin. Bu alanda en fazla 5 tane staj takvimi oluşturabilir, öncelik sırasını belirleyebilirsin.
* Stajyerin, işverenin bilgisi veya onayı dışında staja başlamaması veya stajyerin belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın staj süresinin %10'undan fazla devamsızlığı olması durumunda staj sona erdirilir. Devamsızlık sebebiyle stajı sona erdirilen kişilere “Staj Belgesi” verilmez.
Kimler Başvurabilir? Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.
Staj dönemlerinin istisnai haller saklı kalmak üzere en az yirmi iş günü olarak belirlenmesi tavsiye edilmektedir. Ancak, üniversitenin onay vermesi halinde işveren ve öğrenci arasında daha uzun ya da kısa olacak şekilde belirlenebilir. Stajların 15 iş gününden daha az olmaması önerilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularının bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' dedi.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Stajyer maaşı, güncel asgari ücret temel alınarak hesaplanır. Buna göre, 20 ve üzeri çalışama sahip bir işletmede stajyer maaşı hesaplanırken, güncel net asgari ücretin yüzde 30'u stajyer maaşı (3.420.40 TL) olarak belirlenir. Bu ücret stajyere ödenmesi gereken minimum tutardır.
-Stajyerlerin ücretleri, staj yaptıkları birim bütçesinden staj bitimini müteakip en geç on (10) iş günü içerisinde ödenir.
Evet, öğrencinin bölüm/fakültesinde zorunlu stajı olmasa da sigorta primi üniversite tarafından karşılanmalıdır.
İsteğe bağlı stajlar için staj süresi 20 işgünü ile sınırlıdır. Bazı işletmeler, yukarıda belirtilen belgelere ek belge talep edebilir. Staj kabul belgesi alırken, ek belge istenip istenmediğini öğreniniz. Mezuniyet durumunda olan öğrencilerin İLİŞİK KESME İŞLEMİNİ başlatmadan önce stajını tamamlamaları gerekmektedir.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj ücretleri de arttı
İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle yükselecek. Bu rakam, 2023 yılının ikinci altı ayı için belirlenen net asgari ücretin yüzde 30'u olan 3 bin 420 lira olacak.
Kariyer Kapısı'ndan Ulusal Staj Programı'na giriş yaptıktan sonra, sol menüde yer alan “Staj Takvimlerim” kısmına girerek, staj yapmak istediğin tarih aralıklarını işverenler ile paylaşabilirsin. Bu alanda en fazla 5 tane staj takvimi oluşturabilir, öncelik sırasını belirleyebilirsin.
Madde 3 – (1) Gönüllü staj en az 20 iş günü, en fazla 30 iş günü süreyle ve aynı akademik yıl içinde 1 (bir) defa yapılabilir. (2) Öğrencinin tüm eğitim-öğretim döneminde en fazla 2 (iki) kez gönüllü staj yapma hakkı vardır. (3) Gönüllü stajların yarıyıl veya yaz tatiline rastlayan aylarda yapılması esastır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri