Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. Yiyecek: Karıncaların şekerli yiyeceklere olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.
Karınca neye gelmez ?, Limon
Aynı zamanda limon kokusu da onların caydırıcı bir özelliğe sahiptir. Dolabınıza limon kabukları koymak, karıncaların mutfağınız da dolaşmasını engelleyebilir.
En az tarçın kadar limon ve kokusunu de sevmeyen karıncalar için limonu ikiye bölerek mutfağınıza ya da pencere kenarı gibi geldikleri alanlara bırakabilirsiniz. Ayrıca limon ve portakal kabuklarını bahçenize ve balkonunuza yerleştirerek yuva kurmalarını da engelleyebilirsiniz.
Nane kokusundan hoşlanmayan karıncalar, o bölgeden uzak dururlar. Bir bardak su ve 10 damla nane yağı karıştırın. Naneli karışımı, günde birkaç defa karıncaların geldiği yola püskürtün. Tarçın da karıncaları uzaklaştırmanız için yardımcınız olacaktır.
Karıncalar koloniler halinde, iş birliğine dayalı olarak yaşar. Kolonideki bazı karıncaların görevi de yiyecek bulmak ve yuvaya taşımaktır. Evlerimiz de onlar için eşi bulunmaz besin kaynaklarıdır. Bu nedenle karıncalar, evlerimize girerler; ulaşabildikleri kaynaklardan su ve gıda temin eder, yuvalarına taşırlar.
İlgili 22 soru bulundu
Rüyada karınca görmek genellikle bereketi ve rızkı simgeler.
Karıncalar girdiği eve bereket götürür. Sizden yedikleri minik ekmek kırıntılarının yerine size milyonlarca rızık kapısı açtırır. Onları öldürmek yerine kendi hallerine bıraktığınızda bir anda ortadan kaybolabiliyorlar.
Okaliptus, kekik ve lavanta yağları da karıncalar için caydırıcıdır. Bu yağları bir kap suyun içine ilave ettikten sonra karınca yollarını silebilirsiniz. Belirli aralıklarla karınca yollarına damlatabilirsiniz. Ayrıca karabiber, salatalık, nane ve kahve telvesi de karıncalar için caydırıcı maddelerdendir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.
Karınca yuva girişlerine nane yağı dökerseniz, nanenin keskin kokusundan dolayı karıncalar bir daha o bölgeye gelmeyecektir. Böylece karıncalar evinizden çok uzağa gidebilir. Karıncalardan nasıl kurtulunur ilaçsız doğal yöntemlerle bu mümkün diye merak edenler için nane yağı iyi bir öneridir.
Evde kimyasallardan uzak bir şekilde temizlik yapmak için sık sık başvurulan o sirke, karıncalardan kurtulmanın da en kesin ve temiz yollarından. Sirkeli su hazırlayın ve karıncaların uzun ince şeritler halinde giriş yaptığı alanlara bu suyu ister püskürterek isterseniz de bir bez yardımıyla sürün.
KARINCA KOLONYADAN KAÇAR MI? Karıncalara zarar vermeden uzaklaştırma yöntemlerinden birisi limon suyudur limon suyu yerine kolonya ile şansınızı deneyebilirsiniz. Karıncaları evinizden uzaklaştırmak istiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke karıncaların en sevmediği şeylerden birisidir.
NŞA da bir zararları yokken karıncaların öldürülmesi caiz değildir. Peygamberimiz genel anlamda karıncaların öldürülmemesi konusunda ümmetini uyarmıştır. Not: Eve girip rahatsızlık veren, ısıran, yemeklere ve erzaka dadanan karıncanın öldürülmesi caizdir.
Karıncalar şekerli yiyecekleri sevse de, diyetlerinin tek bileşeni bu değildir. Karıncalar, vücutlarına gerekli besin maddelerini sağlamak için ölü böcekleri ve bitkilerden tohumları yemeyi severler. Uygun beslenme, karıncaların vücut yapılarını korumaları için hayati öneme sahiptir.
Halk arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu sebeple “karınca duası” denilen dua, güvenilir hadis kaynaklarında yer almamaktadır.
Bereket Duası Abdestsiz Okunur mu? Kuran-ı Kerim'den okumak dışında tüm dualar ve ayetler abdestsiz ve baş açık bir şekilde okunabilir. Dolayısıyla karınca duası da namaz abdesti olmadan gün içinde sıklıkla okunabilir.
Sirke doğal karınca kovucudur.
Bir sprey şişesine beyaz sirke koyun. Sirke kuruduğunda bir kaç gün sonra tekrarlayın. Böylece zamanla karıncalardan kurtulacaksınız.
Sirke, karıncaların vücutlarındaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişimini engeller. Bunların dışında tarçın tozu, kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal karınca ilacı türevleri de sıralanabilir.
Tarçın ve Karanfil
Genellikle Tarçın etkili ve doğal bir karınca kovucu yöntemidir. Daha etkili sonuçlar almak için tarçın tozuna bir miktar uçucu yağ eklenebilir, böylece daha güçlü bir karınca kovucu elde edilerek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur.
Yuvaları terk eden karıncalar kütlelerin, kayaçların sesini daha çok algılıyor ve ayakları kulaklarının içinde olması nedeniyle sersemliyor. Bu sersemlediği zaman küme şeklinde olduğu zaman ölüyor. Yüzde 80'i öldüğünde büyük deprem işareti olarak görüyoruz. Bu da 72 saat öncesinden ölüyor.
Rüyada yatakta karınca görmek iş hayatında değişikliklerin yaşanması, para kazancının artması ve bir yerden gelecek mirasa yorulur. Rüya sahibinin kendisinin ev ya da araba değiştirmesi de söz konusudur.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır.
Rüyada Evi Karınca Basması
Rüyada yatakta karınca görmenin ise iki anlamı vardır. Yatakta karınca görmek, rüya sahibinin bir rahatsızlığına yok ise, sağlık sorunlarına ve beraberinde gelen sıkıntılara delalet eder. Aynı zamanda kişinin yakın çevresinin de bu durumdan etkileneceğini işaret eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri