Raid Karınca Yemi, karıncaları saklandıkları yerde öldürür ve 3 ay boyunca etkilidir. İçindeki aktif madde ile temas etmenizi engelleyen özel bir tasarıma sahip olduğu için hem güvenli hem de pratiktir. Karıncalar yem disklerinin deliklerinden geçer, çekici lezzetteki özel formüllü yemleri yer ve yuvasına taşır.
Karıncalar yem disklerinin deliklerinden geçer, çekici lezzetteki özel formüllü yemleri yer ve yuvasına taşır. Bir süre sonra kendisi ile birlikte tüm koloni yok olur. Yemleri yuvaya taşıdığından çok az miktarda karınca ölü olarak bulunur.
Yemler çok sayıda karıncayı öldürür ancak kalıntı bırakmazlar. Faaliyet bölgesi temizlendiğinde, çevredeki diğer karınca kolonileri tarafından yeniden istila edilecektir. Bu durum "vakum etkisi" olarak adlandırılır. Boşluğa yeni kolonileri çekmiş olursunuz.
Karıncalardan kurtulmak için aldığım bu ürün sanırım geçen seneye aitti. Daha önceden kullandığımın aksine bu seneki karınca yemi işe yaramadı. Çok hızlı etkisini göstermeye de zamanla işe yaradığını görüyorsunuz. Etkili bir çözüm ama hızlı değil.
Karıncalara zarar vermeden onları evinizden uzak tutmanız mümkün. Bir sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyip güzelce çalkalayarak bir karışım elde edin. Bu karışımı kapı eşikleri, mutfak zemini gibi karıncaların en sık gelebileceği yerlere düzenli aralıklarla sıkın ve bu bölümleri silmeyin.
İlgili 38 soru bulundu
Kaya tuzu, karıncaların yuvalarının etrafına veya yollarının üzerine serpilerek kullanılabilir. Kaya tuzu, karınca yuvalarındaki nem seviyesini azaltarak karıncaların hayatta kalma şansını azaltır. Biberiye yağı ise karınca yollarına veya karınca yuvalarının etrafına püskürtülerek kullanılabilir.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Birkaç hafta içinde evinizdeki karıncaların azaldığını ve giderek yok olduğunu göreceksiniz. Yem disklerini 3 ayda bir değiştirin.
Karınca ile karşılaştığınız yerlere tableti yerleştirdikten sonra maksimum 2 - 3 gün içerisinde etkisini gösterir ve karıncaları yuvalarında öldürür.
Borik Asitle Zehir Hazırlayın Eczanelerden veya tıp kimyasalları satan yerlerden borik asit edinin ve şekerle karıştırın. Borik asitli karışımı karıncaların en çok dolaştıkları yere koyun. Mide zehri olarak işlev gören borik asit, karıncaların kursaklarında yuvalarına taşınır ve karınca kolonisini yok eder.
Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. Yiyecek: Karıncaların şekerli yiyeceklere olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Çalışkan bir hayvan olan karıncanın, geldiği eve bereket getirdiğine inanılır ve asla ona zarar verilmez. Evlerde karınca duası bulundurmak da yine bereket dileğinin sembolüdür.
Karınca neye gelmez ?, Limon
Limon suyunu onların en çok dolaştığı yerlere sıkarak ve bir bez ile silerek yol haritalarını yok etmiş olursunuz. Aynı zamanda limon kokusu da onların caydırıcı bir özelliğe sahiptir. Dolabınıza limon kabukları koymak, karıncaların mutfağınız da dolaşmasını engelleyebilir.
Karınca kovucu yöntem
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Ürünün iade politikasını öğrenmek için tıklayın. Ürün sayfasında gördüğünüz fiyat bilgileri, satıcı tarafından belirlenmektedir. Raid Böcek Öldürücü Sprey, temas ettiği böcekleri anında öldürür. Hamam böcekleri, karıncalar ve örümcekler için geliştirilmiştir.
Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Kraliçe karıncaların ortalama yaşam süresi işçi karıncaların 100 katıdır. Bir kraliçe karınca 30 yıl yaşayabilir. Karıncalar 100 milyon yıldan uzun süredir dünya üzerinde yaşamaktadır ve gezegenin her yerine yayılmış durumdadırlar.
Bir karıncayiyen bir yuvada beslenmek için yaklaşık bir dakikalık bir zaman geçirir ve günde 200 kadar yuva ziyaret ederek yaklaşık 30.000 birey ile beslenir. Karıncayiyen bir yuvadan, asker karınca ya da termitlerin kimyasal saldırıları ya da ısırmaları nedeniyle uzaklaşmak zorunda kalabilir.
Yaklaşık 1-2 haftalık yumurta evresinden sonra, tırtıla benzer, bacaksız karınca larvası yumurtadan çıkar.
Bir bardak suya yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu limonlu suyu, karıncaların görüldüğü bölgelere veya giriş noktalarına püskürtün. Limon kokusu karıncaları rahatsız ederek evinizi terk etmelerine yardımcı olacaktır.
Çok sayıda karınca türüne karşı etkili bir yemdir. Karıncaların görüldüğü yüzeylere, çatlak, yarık, delik, köşe, yuva girişleri ve diğer saklanma alanlarına sulandırılmadan direk serpme olarak uygulayabilirsiniz. Blattanex karınca granülü içerdiği şeker sayesinde karıncalar için cezbedicidir.
Süper Koloni
larva evresinin başındalar. 20-30 gün arasında çıkacaktır normal bir gelişim olursa.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Yuva genellikle, tümsekle veya karınca tepesiyle belirginleşmiş olarak toprağın içinde bulunur. Bazen de yuva, malç, çakıl, taş, peyzaj keresteleri, kaldırım altında veya binanın temel duvarını birleştiren çim kenarının altında yer alır.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri