Karıncalar kokuya duyarlıdır. Hatta diğer böceklerle karşılaştırıldıklarında beş kat daha hassaslar. Bunu lehinize çevirmek mümkün. Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. Yiyecek: Karıncaların şekerli yiyeceklere olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.
Bir diğer yöntem de pencerelere, kapı girişlerine ve evin diğer girişlerine çubuk tarçın bırakmak. Son bir yöntem de sprey şişesine tarçın yağı ve su ekleyip bunu karıncaların geçtiği yolların üstüne püskürtmek. Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır. Ancak karıncalar tarçından nefret ederler.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
İlgili 24 soru bulundu
Kaya tuzu, karıncaların yuvalarının etrafına veya yollarının üzerine serpilerek kullanılabilir. Kaya tuzu, karınca yuvalarındaki nem seviyesini azaltarak karıncaların hayatta kalma şansını azaltır. Biberiye yağı ise karınca yollarına veya karınca yuvalarının etrafına püskürtülerek kullanılabilir.
Karıncaların giriş çıkış yaptığı yerlere onları uzaklaştıracak ürünler koyun. Örneğin; bebek pudrası, sirke ve tarçın döktüğünüzde karıncalar hızlıca evinizden uzaklaşacaktır. Özellikle tarçın kokusu karıncaları rahatsız ediyor ve hemen uzaklaşıyorlar.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
karıncalar bazik maddeleri pek sevmezler tuz,limon,kırmızıbiber vb. PH değeri yüksektir. Ama şeker,yağ Ph değeri açısından düşüktür.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Karıncalar gibi sinekler de sirke kokusunu pek sevmiyorlar. Evinizin zeminini sirkeli su ile silerek ya da toz alma işlemini sirkeli su ile yaparak evinizdeki sinekleri uzaklaştırmanız mümkün.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Ayrıca kafalarının üstünde ışık düzeylerini ve polarizasyonu ayırdeden üç küçük sade göz de bulunur. Omurgalılarla kıyaslandığında karıncaların görüşü kötü ile orta düzey arasındadır, hatta yeraltında yaşayan bazı türler tamamen kördür.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Karınca duası, kıtlıktan kurtulup bolluğa kavuşmak; yokluktan çıkıp varlığa ulaşmak için okunan bir duadır. Karınca duası, İslamiyet önce Hz. Süleyman zamanına tarihlenmektedir. Karınca duası, maddi sıkıntılardan kurtulmak için Allah'ın rahmetine sığınmak için okunur.
Okaliptus, kekik ve lavanta yağları da karıncalar için caydırıcıdır. Bu yağları bir kap suyun içine ilave ettikten sonra karınca yollarını silebilirsiniz. Belirli aralıklarla karınca yollarına damlatabilirsiniz. Ayrıca karabiber, salatalık, nane ve kahve telvesi de karıncalar için caydırıcı maddelerdendir.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Bir bardak suya yarım limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu limonlu suyu, karıncaların görüldüğü bölgelere veya giriş noktalarına püskürtün. Limon kokusu karıncaları rahatsız ederek evinizi terk etmelerine yardımcı olacaktır.
Ferah ve hoş bir kokuya sahip olan salatalıklar da karıncalar tarafından hiç sevilmiyor! Karıncaların giriş noktalarına salatalık dilimleri eklerseniz, karıncaların evinizi terk ettiğini göreceksiniz.
En az tarçın kadar limon ve kokusunu de sevmeyen karıncalar için limonu ikiye bölerek mutfağınıza ya da pencere kenarı gibi geldikleri alanlara bırakabilirsiniz. Ayrıca limon ve portakal kabuklarını bahçenize ve balkonunuza yerleştirerek yuva kurmalarını da engelleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri