Kart bu tip işleme izin vermiyor veya kartın kredisi yetersiz. Kartı veren bankayı arayın. Kart bilgilerinden ( KK No, SKT, CVV) biri yada birkaçı hatalı girilmiş veya World'ler için bankaca tanımlanmış günlük limitler aşılmış olabilir.
Bu hata, işlemde kullanılan kredi kartının internetten işlem yapma yetkilerinde bir sorun olduğu durumda alınır. Kart sahibi kredi kartını aldığı bankanın kredi kartları servisiyle görüşüp kredi kartını e-ticarette kullanamadığını belirtmelidir. Terminalin işlem tipine yetkisi yok.
Alexandra C. Bir kart ödemesi yapmaya çalışırsanız ancak kart bilgilerinizi girdikten hemen sonra bir hata mesajı görürseniz, bu, ödemenin kartınızı veren kuruluş tarafından reddedildiği ve paranın kartınızdan çekilmeyeceği anlamına gelir. - Kartınızı silip tekrar eklemeyi deneyin.
Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.
Kart bankası tarafından iletilen bir hatadır ve çoğunlukla kartın online işlemlere kapalı olduğu durumda dönmekedir.
İlgili 32 soru bulundu
Terminal yetkisi olmadığı için ödeme reddedilmiştir. Kısıtlı kart olduğu için ödeme reddedilmiştir. Kullanıcının kart aylık kullanım süresi dolduğu için bu uyarı verilir. Şifre deneme sayısı aşıldığı için kullanıcının bankası ile irtibata geçmesi gerekmektedir.
Terminalin işlem tipine yetkisi yok. Kısıtlı kart. Kredi kartının para çekme limiti aşıldığında verilen bu hata, normal durumlarda sanal pos işlemlerinde dönülmemelidir. Bu hatanın alınması durumunda kartı veren (issuer) banka aranmalı, bir sanal pos işleminde bu hatanın alındığı belirtilmelidir.
Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
90 gün boyunca ödemediğiniz borcunuz hakkında yasal takip başlar. Daha sonra Merkez Bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Tutulan kayıt, borç ödendikten yaklaşık 5 yıl sonra silinir.
Yapmanız gereken Merkez Bankasına durumunuzu anlatan ve kara listede olup olmadığınızın sorgulanmasını isteyen bir dilekçe yazmaktır. Dilekçe iadeli taahhütlü olarak yazılmalıdır. Merkez Bankası 15 gün içerisinde sizle gerek duyduğunuz bilgileri yazılı olarak ilecektir.
Banka reddini kaldırabilmek için öncelikle ilgili banka üzerinden iletişime geçmek gerekir. Bu konuda mobil bankacılık ya da internet üzerinden web sitesine giriş yapmak mümkün. Aynı zamanda müşteri hizmetleri telefon numarası doğrultusunda da yine gerekli amaç için iletişime girilebilir.
BDDK tarafından yapılan düzenleme doğrultusunda, 1 yıl içerisinde kredi kartı dönem borcunun 3 defa ya da daha fazla süreyle yarısından az kısmının ödenmesiyle kredi kartı nakit çekime kapatılıyor.
Kart bu tip işleme izin vermiyor veya kartın kredisi yetersiz. Kartı veren bankayı arayın. Kart bilgilerinden ( KK No, SKT, CVV) biri yada birkaçı hatalı girilmiş veya World'ler için bankaca tanımlanmış günlük limitler aşılmış olabilir.
Kartınızdaki kısıtları değiştirmek için 0850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi, İnternet Şube ve Mobil Kanallarımız aracılığıyla işlem yapabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken güvenlik ayarlarınızı nereden yapmak istediğinizi belirlemek. İnternet Şubesi'nde Güvenlik Ayarları - Kullanım Ayarları menüsünden ya da herhangi bir Yapı Kredi Şubesi'nden güvenlik ayarlarınızı düzenleyebileceğiniz yeri seçebilirsiniz.
Müşteri İsteğiyle Kapattığı Kredi Kartı Tekrar Kullanılabilir mi? Kullanıcının talebiyle kapatılan kredi kartlarının kullanıma kapanmasının ardından imha edilmesi gerekir. Kapatılan kredi kartının tekrar kullanıma açılması mümkün değildir.
Borçlar kanuna göre icralarda zamanaşımı süresi açıldığı tarihten itibaren 10 yıldır. Alacaklı her yıl yenileme yapması durumunda bu süre 20 yıla çıkmaktadır. Süreler geçtikten sonra borçlunun borcu ortadan kalkar ve alacaklı borç ile ilgili ödeme talep edemez.
Bankalarca kara listeye alınmış bir kişinin kredi kartı alması biraz zor olacaktır. Fakat bazı bankalar bu konuda diğerlerine göre biraz daha esnek davranıyor. Bu bankalar kampanyalar yaparak, kredi notu düşük olan kişilere de kredi / kredi kartı hizmeti verebiliyor.
Son yapılan düzenlemeye göre sicil affı yasasından anapara ve taksit ödeme tarihi, 1 Ekim 2022'den önce olan kişiler ve şirketler yararlanacak. Borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar düzenli bir şekilde ödeyen ya da yapılandıran kişilerin Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki kara liste kayıtları silinecek.
Yasal takibe düşmemiş fakat ödemesi gecikmiş borç nedeniyle yapılan bloke işlemleri borcun ödenmesini takip eden 24 saat içerisinde kaldırılır.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
Yani blokaj, banka hesabındaki paranın harcanmasına getirilen bir kısıtlamadır. Borç ya da hacizden kaynaklı bir blokaj mevcutsa bu ya kişinin bireysel borcundan ya da vergi borcundan kaynaklanır. Bunun dışında mahkeme devam eden bir dava sebebiyle ihtiyati tedbir kararı vererek banka hesabına bloke koyabilir.
0038 Red-Karta El Koy (HATALI ŞİFRE, Hatalı şifre girişi.) 0057 Red-Onaylanmadi (İŞLEM TİPİ KARTA KAPALI, Kart tanımsız. ) 0075 Red-Onaylanmadi (BANKANIZI ARAYIN, Şifre deneme sayısı aşıldı. ) 0095 Batch toplamları tutmuyor ise verilen hatadır.
Banka veya terminal işlem yapamıyor, anlık bir kesinti yaşanmış olabilir. Kart bankası tarafından kayıp kart bilgisi iletilmektedir. Bu kart ile işlem yapılamaz. Ödeme denemesi dolandırıcılık şüphesi olabilir.
İşletmeler, kredi kartı ile satış yaparken mutlaka bir pos hesabına sahip olurlar. Yapılan tüm satışların tahsilat tutarları bu pos hesabı içerisinde birikir ve bankalara göre farklılık gösterecek şekilde bloke edilir. Kullanılan pos cihazları, ertesi gün veya blokeli olacak şekilde farklı çalışma şekilleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri