Kredi kartının ön yüzündeki 16 rakam dışında bir de 4 rakamlık başka bir kısım yer alır. Genelde ismin sağ üst köşesinde yer alan bu rakamlar, kredi kartının kullanılacağı son tarihi ifade eder.
Son kullanma tarihi kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir. CVC kodu kartınızın arka yüzünde yer alan ve 3 haneden oluşan numaradır. Kart numaranız silinmiş veya okunmuyor ise bankanızla iletişime geçerek kolaylıkla destek alabilirsiniz.
Alternatif Bank - YouTube. Kart Son Kullanma Tarihi Nedir? Kredi kartının kullanıma açık olduğu son tarihtir. Kart üzerinde ay ve yıl olarak gösterilir.
Bir banka ya da kredi kartının son kullanma tarihi kartın ön kısmında yazar. Kredi kartlarının son kullanım tarihleri kartın üzerinde dört haneli olarak bulunur. İlk sayı ay ikinci sayı ise yılın son iki rakamını verir. Bir kredi kartı ortalama olarak iki üç yıl boyunca kullanılabilir.
Kart bilgilerinden ( KK No, SKT, CVV) biri yada birkaçı hatalı girilmiş veya World'ler için bankaca tanımlanmış günlük limitler aşılmış olabilir. Bu hata bazen banka sistemlerimizde anlık sorunlar olduğunda alınabilmektedir. Tekrar deneyiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Son kullanma tarihi, bir ürünün daha öncesinde tüketilmesi veya kullanılması gerektiğini belirten tarihtir. Söz konusu bir gıda ise, o tarihe kadar tüketilmesi gerektiğini belirtir. Yasa gereği veya çabuk bozulan mallar için öngörülen raf ömrünü dolduran bir şey kullanılmamalıdır.
Kredi kartınızın ön yüzünde bulunan son kullanma tarihi genellikle iki sayı şeklinde bulunur. İlk bulunan sayı ay, ikinci sayı ise yılı göstermektedir. Kredi kartlarınızın ön yüzünde direkt olarak görebileceğiniz bu sayılar ile kredi kartınızın son kullanma tarihini öğrenebilirsiniz.
CVV veya CVC nedir? Türkçe karşılığı kart doğrulama kodu ya da kart doğrulama değeri olan CVC (Card Verification Code) ve CVV (Card Validation Value), kart şifresi girmeden yapılan uzaktan satışlarda güvenli alışveriş amacıyla kullanılan, kartın arkasında yer alan 3 haneli bir doğrulama kodudur.
TETT, bir ürünün uygun koşullarda saklandığında hangi tarihe kadar tüketilebileceğine dair bir tavsiyedir. O tarih geçse dahi, ürün kontrol edilerek tüketilebilir. SKT ise ürünün son kullanılabileceği/tüketilebileceği tarihi ifade eder. Bu tarih geçtiğinde, ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Toplam borcun ödenmeyen kısmı için hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar alışveriş faizi, son ödeme tarihinden itibaren asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan ödenmeyen kısmı için ise alışveriş faizi uygulanır.
Kredi Kartı Kullanıma Ne Zaman Kapanır? Bir takvim yılı içinde kredi kartı borcunun asgari tutarı üç kez ödenmezse kredi kartı nakit avans çekimine kapatılır. Üç dönem üst üste borç ödenmediğinde kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Genel uygulama bu şekilde olmakla birlikte her bankanın işleyişi farklı olabilir.
Buradaki amaç sizin aylık gelir ödemenizin zamanına göre ödeme yapabileceğiniz tarihi seçebilmenizdir. Hesap kesim tarihiniz kredi kartı ekstrenizde yer alır. Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü ise hesap kesim tarihinin 10 gün sonrasıdır.
Son ödeme tarihi ise kartın kesilen borcunun ödenmesi gereken son gündür. Kredi kartının son ödeme günü, hesap kesim tarihinden 10 gün sonrasıdır. Yani hesap kesildikten sonra, 10 gün içerisinde bu hesabın ödenmesi gerekir. Aksi halde borcun üzerine faiz işletilir.
Kartınızın son kullanma tarihi kartınızın önyüzünde yazmaktadır.
Bu ifade son kullanma tarihi (SKT) veya son tüketim tarihi (STT) olarak ifade edilir. Bu bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihi ifade eder.
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
Ürününüz üzerinde n ile başlayan ve geçmiş zamana ait bir tarih bulunmakta eğer SKT si ise yazık koca firmaya.
bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır. American Express (AMEX) kartlarda bu kod genelde kartın ön kısmında bulunan dört basamaklı bir koddur.
Eğer American Express kartın varsa güvenlik kodu talep edildiği zaman CID kodunu vermen gerekiyor. CID kodu ise CVV ve CVV2 kodlarından farklı olarak kartın ön yüzünde yer alıyor. Genellikle kartın ön yüzünde ve sol üst köşede yer alan CID kodunu kartını inceleyerek kolayca bulabilirsin.
Bu sayı dizesinin son 3 hanesi CVV kodudur. Yeni bir kart kullanıyorsanız arka yüzde, zemin renginden farklı ve genellikle beyaz yüzeye sahip bir şerit bulunur. Bu alanda yer alan 3 haneli sayı, kartınızın CVV kodudur.
Son kullanma tarihi geçen kredi kartları bankamatiklere takıldığında ATM tarafından bu kartların yutulması durumu söz konusu olacaktır. Öte yandan tarihi geçmiş olan kredi kartlarıyla nakit çekmek, alışveriş yapmak ya da para yatırmak gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkün olmayacak olan bir durum olacaktır.
Üstelik ürünün üzerinde yer alan bilgiye de bunu açıkça yazMAmışlar: “Son tüketim tarihi(STT) ve seri numarası ambalaj üzerindedir.” Üretim tarihini yazmadıkları ürünün fotoğraflardan fark edeceğimiz üzere son kullanma tarihi kapak kenarındadır.
Bu ifadenin yanında ya tarihin kendisi ya da tarihin etiket üzerinde bulunduğu yere atıfta bulunan bir ifade yer alır. Son tüketim tarihi için etiket üzerinde başka bir yere “Son tüketim tarihi (STT):” şeklinde atıfta bulunuluyorsa atıf yapılan yerde “STT:…” kısaltması kullanılarak son tüketim tarihi bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri