1.Bandın çıkartıldığından emin olun. 2.Kartuş ve kartuş yuvasındaki temas noktalarını alkol ile temizleyin. 3.Kartuşun ağzına aklips varsa çıkartın. 4.Başka bir kartuş aynı şeyi yaparsa servise başvurabilirsiniz.
Bunun için öncelikli olarak nozulların içeriden ve dışarıdan temizlemeniz gereklidir. Bunun için kartuşun ağzında bulunan balans ya da klipsi almalı, ardından ıslak bir bez ile kartuşun nozul bölgesini temizlemelisiniz. Bu temizleme işlemini üç kez yaptıktan sonra kartuşunuzun tekrar yazdırdığını göreceksiniz.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
İlgili 31 soru bulundu
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
uzun süre kullanmayacaksanız kartuşları çıkarıp hava almayacak bir kapta saklayabilirsiniz. hp'lerde çok çabuk kuruma olmadığını duymuştum. kurumasın diye haftada bir ihtiyacınız olmasa da bir-iki sayfa çıktı almak da çözüm olabilir belki...
Kartuş Temizleme Solüsyonu (Genel Kullanım için) - 500gr
Püskürtme "nozzle"larındaki tıkanıklıkları gidermek amacıyla üretilmiş etkili bir solüsyondur. HP, Canon, Lexmark yazıcılar için kartuş ve püskürtme ağzı problemlerinde kullanılabilir. (Epson ve Brother yazıcılar için piezo kafa solüsyonu önerilir.)
Yazıcı temizleme solüsyonu adı da verilebilen bu ürünler, tıkanan ve çalışmayan kartuşların temizlenmesine ve doğru bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Kartuşun ağız kısmındaki kafaya yani püskürtme uçlarına kartuş temizleme spreyini sıkalım. 30 saniye bekleyip, temiz bir peçete ile temizleyelim.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Mürekkep lekesinin üzerine biraz aseton dökün veya bir pamuklu çubuğu asetona batırın, dikkatlice lekenin üzerine uygulayın. Lekeyi nazikçe ovun veya silin. Lekeyi ovarken, pamuklu çubuk veya temiz bir bez kullanın. Fazla bastırmaktan veya sürtmekten kaçının, çünkü bu yüzeye veya kumaşa zarar verebilir.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Kartuş kutusuna basılı son kullanma tarihi geçmiş olan kartuşları kullanmayın: aksi takdirde baskı kalitesinde düşme olabilir. En iyi sonucu almak için mürekkep kartuşlarını taktından sonra altı ay içinde kullanarak bitirin. Mürekkep kartuşlarını parçalamayın veya kartuşları tekrar doldurmayın.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır.
Nedeni: 1.Kartuş üzerindeki bant hala çıkartılmamış olabilir. 2.Kartuş takılmadan önce yazıcının bir kere kapatılması gerekebilir. 3.Kartuş ve kartuş yuvasındaki kontaklar kirli olabilir.
EPSON Printer Utility 3'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusunda Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesini tıklatın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı, temizleme döngüsü gerçekleştirirken güç ışığı yanıp söner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri