Kaşınızı alttan bir sıra alın. Kaş bir sıra yukarı kalkmış olacak, göz kapağınız açılacak ve bu sizi olduğunuzdan daha genç gösterir. - Kaşlarınız çok sert ve kalın olmadığı sürece makas kullanmamaya çalışın.
Kaş alma işlemini hassas cilt yapınıza uygun özenli, doğru şekilde yapmalısınız. Kaşlarınızı almadan önce muhakkak taslak oluşturmalısınız. Çizdiğiniz iki noktayı baz aldıktan sonra kaşları kaşın çıkış yönüne doğru almaya özen göstermelisiniz. Kaş usturası ile kaş alma günümüzde oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Burnunun bitiş noktasından tam yukarı dik bir çizgi kaşlarının başlangıç noktası olmalı. 2. Burun bitiş noktasından gözbebeğine doğru geçen çizgi, kaş kavisinin olması gereken nokta olmalı. 3. Burun bitiş noktasından gözünün bitiş noktasına doğru geçen çizgi ise kaşının bitiş noktası olmalı.
Kaş Usturası Nasıl Kullanılır? Kaş usturası ile yüz almak kullanmadan evvel cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olmanız gerekir. 45 derecelik açıyla tutulması önerilen kaş usturasını tüylerin çıkış yönüne doğru kısa ve keskin hareketlerle istenilen şekle göre tıraş edebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir. Bu konuda Nemours Teen Health tarafından yapılan bir inceleme, koparılarak vücuttan uzaklaştırılan kılların tekrar çıkmasının 3 ile 8 hafta arası sürdüğünü göstermektedir.
Bir iki küçük kıldan fazlasını alacaksanız cımbız yöntemi oldukça zaman alır. Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir.
2. adım: Kaşlarınızı çıkış yönüne doğru tarayın ve kısaltın
Eğer daha gür görünen kaşlar tercih ediyorsanız tarama işlemini yukarı doğru da yapabilirsiniz. Kısaltma işlemini hangi kaş kalınlığını istiyorsanız o oranda yapabilirsiniz.
Cımbızla kaş almak, ağda ile kaş almak veya iple kaş almak bilinen en yaygın ve güvenilir kaş alma teknikleridir.
Kaşlarını almak, kısa kesmek veya tamamen kazımak kıllarının kalınlığını etkilemeyecek. Editörün önerisi: Kaşlarının daha gür görünmesi için, kaşlarını şekillendirdikten sonra tüm kaşlarının üzerinden Maybelline New York Tattoo Brow Kaş Pomadı ile geçmelisin. Dövme etkili bu kaş ürünü, kremsi bir formüle sahip.
Kalın ve dokulu kaşlar için en uygun göz şekli büyük ve yuvarlak gözlerdir. Eğer gözleriniz büyükse kalın, hacimli ve yoğun kaşları kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Bu gözlere sahip olan kişilerin kaşları istenilen kalınlıkta olmazsa gözler istenilen estetik etkiyi veremeyebilir.
Uzun yüzler için kaşların kalın olması idealdir. Uzun yüz tipine sahip kişilerin yüzünün daha uzun gözükmemesi adına bu işlemleri uygulaması gereklidir. Uzun yüzler kavisli bir kaş modeli yaparlarsa yüzlerinin daha uzun gözükmesi muhtemeldir. Bu nedenle kaşların düz şekilde olması lazımdır.
Kaş alımı için en uygun aralıklar 3 haftadan önce olmaması; fakat 5 haftayı da geçmemesidir. Yani aylık bir tablo oluşturman kaşların düzenli uzaması için yeterlidir. Eğer kaşlarını evde cımbız ile almayı tercih ediyorsan doğru zamanı beklemek çok önemlidir. Cımbız ile kaş alımı için en doğru zaman, duş sonrasıdır.
Kaşların yeniden çıkması aşamalı bir süreçdir. İlk ayda kaşlar uzamaya başlar, ekim yapılan kaşların tamamen uzaması ( çıkması) 6-8 ayda tamamlanır.
Ayrıca işlem sonrası bakımı da önemlidir. Cildi yatıştıran krem veya serum sürülmeli, bir kaç saat sıcak su ile yıkanmamalı, kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Ayrıca özellikle kaşları alırken eğer ağda alınmasını istemediğiniz tüylere de yapışabilir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.
HER GÜN KAŞ ALMAK
Kaşlarınızı her gün almaya çalışıyor, en minik kıl tanesini bile yok etmeye çalışıyorsanız, bu hataya düşmeyin. Kaşlarınızın düzgün ve aynı oranda uzaması için onlara fırsat tanıyın.
Hormonsal farklılıklar nedeniyle kaş tüylerinin çıkma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle haftada bir alınan kaşlar, bazı kişilerde bir ay kadar sürede bile çıkmamaktadır. Kişiler, kaş çıkma alma sıklıklarını kendi ritimlerine göre belirlenmektedir.
İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır.
Kaşlarınızı bir cımbız yardımıyla şekillendirebilir, eğer kaşlarınızın formunu bozmaktan korkuyorsanız, işlem öncesinde kaşlarınızı tarayarak istenmeyen tüyleri belirleyebilirsiniz. İki kaşınızın ortasında, altında ya da üstünde yer alan istenmeyen tüyleri ise, dilerseniz iple de kolaylıkla alabilirsiniz.
Kaşlarınızı cımbızla aldıktan sonra yukarı doğru taramayı ve varsa uzun kılları ince uçlu bir makasla kesmeyi ihmal etmeyin. Ama fazla kısa kesmemeye dikkat edin. Bundan sonraki adım kaşlarınızı bir kaş fırçası ya da tarağıyla yukarı doğru taramak olmalı. Bu sayede kaşlarınızdaki boşlukları görebilirsiniz.
Kaşınızı almaya başladığınızda dikkat edin: Burundan itibaren kaşın üçte ikisi yukarı doğru ve kalan üçte biri de aşağı doğru gitmelidir. Eğer kaşın iç kısmı çok kalın ve dış kısmı çok inceyse, önden ortaya kadar kaş kalemi ile düzeltin. Kaşlarınızı alırken daima çıkış yönlerine göre çekin.
Genellikle birkaç tel çıktığında müdahale için kullanılan cımbız yöntemi, bıyık alma işleminin biraz daha uzun sürdüğü seçeneklerdendir. Genellikle ip ve ağda gibi hızlı şekilde alınan bıyıkların ardından birkaç tel kaldığında cımbız yöntemine başvurulur.
çoğaltmaz. dönmez. dönmez. kökten yakıyorlar. ilkinde bitmezse 2.sinde biter.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri