Klasik bantlar eklem hareketliliğini kısıtlayarak o bölgedeki hareketi sınırlar. Kinezyolojik bantlama yöntemi ise eklem hareket açıklığını kısıtlamaksızın kas, eklem ve bağ yapılarına destek olmayı, ödemi azaltarak vücudun doğal iyileşmesi sürecini kolaylaştırmayı amaçlar.
Kinezyo Bandın Kullanıldığı Durumlar
Boyun ve bel fıtıkları, karpal tünel sendromu, kas yırtılması, topuk dikeni gibi hastalıklarda kinezyoteypleme yapılabilir. Bunların yanı sıra sporcularda, spor öncesi koruyucu ve kas, eklem bölgelerine destek amaçlı kullanılabilir. Böylece sporcuların performansları iyileştirilir.
Ağrı bandı, yaygın olarak kas ağrılarını ve stresi hafifletmek için kullanılan medikal bir üründür. Elastik bir bant veya bandaj olarak tasarlanır. Kaslara, eklem bölgelerine destek sağlar. Hareketleri sınırlayarak daha iyi bir pozisyonlama sunar.
Ağrı bandı (kinesiotape) tedavisinin faydaları
Özellikle sabah yorgunluğu, halsizlik ve yaygın ağrı ile seyreden kas romatizmalarında faydalıdır. Kasların çok fazla kasılmasını ve gerilmesini önler. Kan ve lenf dolaşımını arttırır ve ödem oluşmasını azaltır.
Yapmanız gereken tek şey, bandın cildinize tam olarak yapışma sürecinde, yani ilk yirmi dakikada terlememektir. Bandın ıslanması durumunda bir havlu ya da emici bir bez yardımı ile tampon hareketlerle suyun bant üzerinden alınması tavsiye edilmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Bant kullanımına bir süre ara verildikten sonra ve cilt normale döndükten sonra tekrar uygulanabilir. Bunun dışında bir yan etkisi yoktur.
Bel ve boyun fıtıkları ile kireçlenme gibi kas ve iskelet sistemimizin pek çok hastalığı artık ağrı bantları ile tedavi ediliyor. İlaç ve fizik tedaviye gerek kalmadan ağrıların çoğu azalıyor ya da tamamen geçiyor.
Isı bandı aynı cilt yüzeyinde 24 saatlik zaman diliminde 8 saatten uzun süre kullanılmamalıdır. Aynı cilt yüzeyinde günde 1 ısı bandından fazla kullanılmamalıdır.
Kinezyolojik bantlama pediatrik ve nörolojik hastalıklarda kas iskelet sisteminde sportif rehabilitasyon sağlamak için kullanılır. Ayrıca kas iskelet sistemi dışında vasküler sorunlarda ve lenf ödemde kullanımı mevuttur.
Farklı renkleri vardır, etki açısından farklılık yoktur. 4-5 gün vücutta kalabilir. Bantlama tekniği bel- boyun ve sırt ağrıları gibi çok sık rastlanan sağlık sorunları yanında ortopedik ve nörolojik problemler ile cerrahi sonrasında uygulanan tedavi seçeneklerinden biridir.
Kısa etkili benzodiazepamdır.Hızla etkilidir , ortalama ( iv ) 3 dk sonra etkisi görülmeye başlar.15 -20 dk.da istenilen etkiye ulaşılır.Yaklaşık 45 – 90 dk. etki sürelidir.
Medikal Bant yaralanma, kas ağrıları, incinme ve burkulma tarzı ağrılar, iyileşme süreci içerisinde medikal çözümlere ihtiyaç duyan bireylerin bölgesel olarak kullandığı bant türüdür. Medikal Bant; bandın kullanıldığı bölgeyi, kirden, bakterilerden ve her türlü hasarlardan korur.
VoltaPatch Isı Bandı sadece eczanelerde satılmaktadır.
Ağrılı ve ödemli kaslar şiştikleri için o bölgede alan daralır. Kinezyo bant ile cilt kaldırılır, bu sayede cilt ile cilt altındaki alanın yanı sıra dolaşım ve hareket de artırılmış olur. Dolaşım ve hareketin artması o bölgede ödemin azalmasını sağlar.
Spor kulüplerinin ilk yardım paketleri içerisinde bulunan ağrı bantları, önemli bir kas gevşetici olarak da kullanılır. Bu noktada birçok kişi kinesio bant nerede satılır, sorusunu sorar. Medikal malzeme ürünlerinin satıldığı hemen her noktada bulunan bu ürünü sizler de uygun fiyata temin edebilirsiniz.
ViaVeta sağlık ve enerji bandı ilaç olmayıp, tamamen bitki özlerinden oluşan takviye (tedavi destekleyici ) bir üründür. İçeriğinde hiç bir kimyasal madde bulunmadığı için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bu içerikler sayesinde; Uygulandığı bir kaç saat içinde vücutta ki ağrıların hafiflemesini sağlar.
Kinesiyoloji bandı kas ve eklem bölgelerinde meydana gelen ödemi ve ağrıları azaltmak için kullanılır. Kinezyo bandı olarak da bilinen esnek malzeme ile vücudun doğal iyileşme sürecinde ağrıları ve ödemleri atmasına yardımcı olunur.
Sıcaklık etkisi ile kan dolaşımını hızlandırarak uygulandığı bölgedeki kas problemlerinde gevşeme ve rahatlama . Yüksek tutunma özelliği ile kullanımı kolaydır, uygulandığı cilt yüzeyine uyum ve gündelik yaşantınızda sizi rahatsız etmez. Bel, boyun, omuz ve diğer bölgelerdeki kas larında rahatlamaya .
Doku yapıştırıcıları yara kenarları arasına girerek yara kenarlarının birbirlerine tam olarak temas etmesini engellemektedirler.
Bel Tutulması Nasıl Geçer? Çeşitli nedenler sonrası meydana gelen bel tutulması yaşandıktan sonra yapılması gereken başlıca şey ilk günler mümkün olduğunda dinlenmektir. Dinlenmenin dışında sıcak kompresli masaj yaparak da bel tutulmasının önüne geçilmesi mümkündür.
Yakı genellikle; boyun, bel, omuz ve bacak bölgelerindeki kas ve eklem ağrılarında doktor tavsiyesi ile kullanılır. Ağrı kesici etkisi göstererek ağrının şiddetine göre azalmasını veya dinmesini sağlayabilir.
Isı, ağrıları hafifletmek için kan akışını hızlandırarak kasları gevşetir. Bunun aksi olarak ise buz da kemiklerde iltihap varsa kan damarını daraltarak ağrıyı uyuşturur. Sırt ağrınız varsa sürekli olarak yatmak sırttaki sertliği kötüleştireceğinden yoga ve pilates gibi hafif aktivitelerle hareketi sağlayabilirsiniz.
Yaklaşık 50 yıl önce Japon doktor Kenzo Kase tarafından keşfedilip geliştirilen ağrı bantları spor yaralanmaları, ağrı, sinir ve kas sistemi tedavilerinde uygulanmaktadır. Ağrı bantları uygulamasına Kinesiotape yöntemi denmekte ve vücuttaki kas ve eklemleri destekleyerek iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID' ler) boyun fıtığı sonucu oluşabilecek çevre dokular ve sinirlerdeki inflamasyonun (tahrişin) kontrolünü sağlayabilir. Bunlar içinde ibuprofen, naproxen, diklofenak gibi reçete ile satılan çeşitli ilaçlar vardır.
Vücudun çeşitli bölgelerine yapıştırılarak etken maddelerin ciltten kılcal damarlar ile kana karışmasını sağlayan bir yöntemdir. Debil Enerji Ve Sağlık Bandı ile; Uygulandığı birkaç saat içinde vücuttaki ların hafiflemesini . Düzenli kullanılması halinde ci edici özelliği ile hasarlı bölgelerin önemli rol oynar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri