Benjamin Çiçeği Anlamı Benjamin çiçeği, farklı kültürlerde farklı anlamlar taşır. Ancak genel olarak, bu çiçek sadakat ve dostluğu simgeler. Ayrıca, Benjamin çiçeği aynı zamanda huzur ve dinginliği de temsil eder. Bu nedenle, evlerde ve ofislerde dekoratif amaçlarla kullanılır.
· Benjamin bitkisi yüksek oksijen içerir. · Yüksek oksijen oranı sebebiyle ortam havasını ferah ve sağlıklı hale getirir. · Benjamin bitkisi evinizi ve iç mekanınızı yeniler, enerji ve temiz havayla iç mekanınızı güzelleştirir. · Formaldehit ve diğer toksinlerden uzaklaştırır ve havayı arındırır.
Benjamin ağacı ev veya ofis ortamında bir süs bitkisi olarak bulunur. Bulunduğu ortama güzel bir hava katma özelliği vardır. Yaprakları etkileyici ve görkemlidir. Oksijen içermesi nedeniyle bulunulan mekânları da ferahlatır. Yüksek sesi absorbe ettiği söylenmektedir.
Benjamin bitkisi tropikal bir bitkidir ve soğuktan hoşlanmaz. Özellikle kış aylarında bitkinin zarar görmemesi için en az 4 derece sıcaklık olmalıdır. Benjamin bitkisi için ideal sıcaklık ise 17 - 27 derece arasıdır. Tropikal bir bitki olmasından ötürü Benjamin yüksek nem ister.
Mis kokusu doğal şekilde alanın daha hoş kokmasına imkan tanır. Diğer yandan yüksek sesi emmesi ile bilinen Benjamin bitkisi, aynı zamanda motivasyon arttırıcı bir etki oluşturmaktadır. Hafızayı güçlendirir ve birçok farklı hastalığa karşı da korur. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı etkilidir.
İlgili 20 soru bulundu
Benjamin bitkisi bir çok kişi tarafından tercih edilen bir iç mekan bitkisidir. Hem evlerin hem de işyerlerinin ofislerin en güzel yerlerini süsler ve bulunduğu ortama otantik bir hava katar. Benjamin (Ficus) bitkisi normalde tabiatta doğal yaşam alanlarından kocaman 30 metreye kadar büyüyebilen heytbetli bir ağaçtır.
Benjamin bitkisinin çoğaltılması nispeten kolaydır. Kök oluşumu için gübre gerektirmez. Ayrıca ilkbaharda dallar ve tohumlar ekilerek dikimi gerçekleştirilir. Toprağa dikildiğinde ağaç çiçek açar ve tozlaşmadan sonra çiçekler kırmızı meyvelere dönüşür.
Bakımı zor gibi görünse de oldukça nettir aslında. Yapılması gereken çiçeğin mutlu olacağı aydınlık bir yer seçmek, çok ayak altında olmasını engellemek ve hafta 1-2 kez sulamak. Çiçeğin saksı değişimini gerekmedikçe 2 yıla bir yapmanızı öneririz. Saksı seçimizin olduğundan hep bir boy büyük olmalıdır.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
Dallanıp budaklanma yapmayan bu bitki çok nadir dipten sürgün verir. ⏩ Araceae familyasından olan Dieffenbachia 200 kadar türe sahiptir. ⏩ Bitki zehirli bir tür olduğundan, öz suyunun elinize bulaşması halinde ellerinizi bol suyla yıkamalısınız.
Benjamin çiçeğinin sulanması
Benjamin çiçeği sulama açısından sizi zorlamayan ve kolaylık sunan yapısı ile biliniyor. İlkbahar mevsiminde toprak ve saksı değişimi yaptıktan sonra sulama işlemi yapabilirsiniz. Toprağın nemini kontrol ederek uygun zamanlarda eşit bir şekilde sulayabilirsiniz.
Diğer çiçek türlerinde olduğu gibi Benjamin çiçeğini de yetersiz suladığınız zaman bitkinizin kurumasına neden olabilirsiniz. Çok sulama yaptığınız zaman ise bitkinizin yapraklarının dökülmesine neden olabilirsiniz.
Ortam ısısı; Benjamin bitkilerinde çok önemlidir. Eğer ortam ısısı 10 derece ve 10 derecenin altına düşmeye başladıysa bitki bu ısıdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar. Benjamin bitkisini koyduğunuz ortam; hava akımını yoğun olduğu yer ise bitki bu durumdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar.
Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. Bazı göz hastalıklarında kullanılır. Ağrıları keser. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
Alerjik riniti olan bireylerin evinde özellikle Benjamin bitkisi, yuka bitkisi, sarmaşık, palmiye ağacı, turnagagası bulunması ile zaman içinde bu bitkilere de alerji gelişmiştir.
Normal dönemlerde kullandıkları gübre ve sular bitkinin sıcaklığındaki pH düzeyini artırmaktadır. İşte bu sebepten dolayı en az üç ayda bir kez olmak üzere bir çay bu topraklarda kullanıldığında fayda sağlamaktadır.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Suyun içindeki şeker iç bölgelerdeki tomurcukları besler ve büyümelerini sağlar, böylece dallanma (büyüme) artar.
Benjamina, 1 numaralı hava temizleyen bitkidir. Havadaki benzen, amonyak, toluen ve diğer zararlı yabancı maddelerin % 70'den fazlasını ortadan kaldırır. Tüm bu bileşikleri işleyerek aynı zamanda mevcut mikropların yarısını yok eder. Hem uykunuzun kalitesini artıracak hem de yatak odasında gerçekten iyi görünecektir.
Un biti veya yaprak biti yaprakların yapış yapış olmasına neden olan yaprak zararlılarındandır. Bitkinin özsuyunu emerken salgıladıkları madde yapışkanlığa neden olur. Yapraklar parlak ve yapışkan bir görünüm alırken bu durum gittikçe yayılabilir ve bitkiniz istila edilebilir.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Uzun gövdesi ve yeşil yaprakları ile salonlarımızda göz dolduran benjamin bitkisi, yapraklarında bulundurduğu toksik yapı dolayısıyla kedilere zararlı bitkiler arasındadır.
Meyve Yenilebilir, Ancak Bitki Genellikle Meyvesi İçin Yetiştirilmez. Yapraklar Işıktaki Küçük Değişikliklere Çok Duyarlıdır. Döndürüldüğünde Veya Yerini Değiştirdiğinde, Yapraklarının Çoğunu Bırakarak Ve Yeni Işık Yoğunluğuna Uyarlanmış Yeni Yapraklarla Değiştirerek Tepki Verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri