Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür.
Kas Hastalığı Tanı Yöntemleri Nelerdir? Tanı için öncelikle doktorunuz fizik muayene yapar. Kas kuvveti, refleksler ve koordinasyon testleri sinir sistemi ile ilgili diğer hastalıkların elenmesine yardımcı olur. Daha sonra hastadan ailesinin tıbbi geçmişi detaylı bir şekilde sorgulanır.
Kollar, bacaklar, leğen kemiği bölgesi, omurga gibi başlıca alanlar ile kemik, kas, damar, sinir, omurilik bağlantı dokuları Ortopedi ve Travmatoloji bölümünün ilgi alanına girmektedir.
Kas ağrısı kasta ağırlık hissi, hassasiyet, sertlik, tutukluk, spazm,kramp,yanma hissi olarak belirebilir. Kas ağrısı genelde hastayı uykudan uyandırmaz.O kası kullanma ile ağrı artar.
İlgili 16 soru bulundu
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ
Magnezyum hücrede enerji üretiminde rol alan önemli bir mineraldir. Magnezyum eksikliğinde enerji üretiminde aksamalar olur. Bu durum yorgunluğa ve kas ağrılarına sebebiyet verir. Şiddetli magnezyum eksikliğinde kas krampları, uyuşma, dikkatte azalma gibi belirtiler de ortaya çıkar.
Kalsiyum ve magnezyum eksikliği
Kas ve sinir sisteminde kasın gevşemesi noktasında görev magnezyum ait iken kasılması durumunda ise kalsiyum görev almaktadır. Buna bağlı olarak kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilmektedir.
Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, bu durumda ortopedi uzmanına başvurmak gereklidir.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Kas ağrısı, enfeksiyon, yaralanma ya da bir hastalık nedeniyle eklemlerde ortaya çıkan ve boyun, sırt ve bacaklar başta olmak üzere vücudun her yerini etkileyebilen sağlık sorunu belirtisidir. Ağrı hafif olabileceği gibi keskin bir şekilde de hissedilebilir.
CK kreatin testi ile enzimin kandaki seviyesi tespit edilerek kalp ya da kas hasarının şiddeti ortaya çıkarılır. Kas ağrısı ya da krampları, kas güçsüzlüğü, denge sorunları, koyu idrar ve uyuşma ile karıncalanma gibi problemler semptom olup, bu şikayetlere sahipseniz doktorunuz kreatin kinaz testi isteyebilir.
Çoğu kas ağrıları gün içerisinde yok olmakta ve geçmektedir. Fakat bazı ağrılar uzun sürmekte ve bazı ağrılar aylar boyu geçmemektedir. Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür.
Kas hastalıklarının tanısında kas enzimlerinden kreatin fosfokinaz (CPK veya CK), aldolaz ve laktik dehidrogenazın (LDH) serum düzeyleri kullanılmakla birlikte, pratikte en sık kullanılan CK düzeyidir.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Her yaşta görülebilir
Kas hastalıkları (Miyopatiler), vücudumuzu hareket ettiren bu kasların kendilerine ait hastalıklardır. Yani kas dokusunun birimleri olan kas hücrelerinin yapısı veya işleyişini bozan hastalıklardır. Bebeklikten çocukluk, ergenlik, erişkinlik ve yaşlılık evrelerinin her birinde görülebilir.
Kas ve Eklem Hastalıkları Tedavi Edilmezse Ne Olur? Romatizmal kas ve eklem hastalıkları kontrol altına alınmadığı taktirde, sinir sistemi, kalp, akciğer gibi hayati seviyede önemli organlara zarar verebilir.
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Nedeni sıklıkla bir iflamasyondur. Bu enfeksiyon, Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika gibi romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri ya da statin gibi bir ilaç olabilir ve doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Tipik semptomları, ani çekme ağrısı ve kasın sertleşmesidir. Kas gerginliği genellikle kendiliğinden iyileşir. Ancak buna maruz kalan kasın yeniden tam gücüne kavuşması günler veya haftalar sürebilir.
Kas gerilmesi genel olarak 5 saat boyunca sürer. 5 saatten sonra uygulanan tedavi yöntemleri ile de kas gevşemeye başlar. Ancak bu süreç içerisinde kişilerin hareketlerinde dikkat olması gerekir. Gerilen kaslara zarar vermemek için yavaş hareket edilmeye özen gösterilmelidir.
Kas ve Sinir Hastalıkları ya da diğer adıyla Nöromusküler Hastalıklar, omurilikten çıkıp kaslara hareket emrini ileten motor sinirleri, bu sinirlerden giden uyarıların kasa ulaşmasını sağlayan kas-sinir kavşağını ve kasları etkileyen hastalıklardır.
Kas spazmı, bir veya birden fazla kasın ani, istemsiz ve beklenmedik bir şekilde kasılması ve gerilmesidir. Kişinin iradesi dışında gerçekleşen kas spazmı, genellikle ağrılı bir şekilde meydana gelir ve kas gevşetici, krem ve fizik tedavi hareketleriyle iyileşir.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
Kas spazmı, bir veya daha fazla kasta ani, istemsiz bir harekettir. İnsanlar buna charley atı veya kas krampı veya seğirme de denmektedir. Bu hareketler vücudun herhangi bir kasında olabilir ve çok yaygındır. Kas spazmları genellikle stres, egzersiz ve dehidratasyon bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Kas spazmlarını anında rahatlatan hiçbir hap veya enjeksiyon yoktur. Bu nedenle yapabilecek en iyi şey, etkilenen kası germek ve ona masaj yapmaktır. Spazm bacaktaysa, kalkıp dolaşmak iyi gelebilir. Buz veya ılık bir banyo yapmak ya da bir termofor kullanmak gibi sıcak uygulamaları denenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri