Kaşe genellikle matbaa ve kırtasiyeler de yaptırılır. Yada online satış siteleri üzerinden de sipariş verilmektedir. Kaseyaptirma.com adresi üzerinden de kaşe siparişi verebilirsiniz.
Tüm firmalar tarafından yaptırılması ve kullanılması zorunlu olan kaşe, ait olduğu firma ya da sahibinin bilgilerini taşır. Pratik olduğu için iş hayatında çoğunlukla kaşe tercih edilir. Özellikle muhasebe kayıtları ve diğer resmi evraklarda kaşe kullanımı okudukça yaygındır.
Kaşe Nerede Yaptırılır? Kaşe Yapımı İçin Bulunan Polimer Makine, Lazer Makine ve Flash Makinesi Bulunan Matbaalar ve Kırtasiyelerde Kaşenizi Yaptırabilirsiniz.
Hatta bazı kaşelerde tarih değiştirme işlemi bile yapılabilmektedir. Firma Kaşesi Nerede Yapılır? En güvenilir ve hızlı kaşe yaptırılan yerler genellikle matbaalardır. Firma kaşesi gibi resmiyet taşıyan kaşeler genellikle muhasebeciler tarafından yaptırılır.
Talep edilen kaşeler standart kaşeler içinde bulunuyorsa, kaşenin basımı 10 ile 15 dakika içinde gerçekleşiyor. Standartların dışında ya da özel bir kaşenin yapılması isteniyorsa, en geç aynı gün içinde kaşenin yapımı tamamlanabiliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Seslendirme sanatçılarının kazançlarını belirleyen en önemli faktörlerden birisi; “kaşe bedeli” adı verilen bedeldir. Kısaca popülaritesinin bedelidir.
Şirket kaşelerinde bulunması gereken pek çok unsur vardır. İsim ve ünvan, sicil numarası, vergi dairesi ve numarası, işletme bilgileri, mail adresi ve varsa web sitesi bilgileri yer almalıdır.
Kaşe genellikle matbaa ve kırtasiyeler de yaptırılır. Yada online satış siteleri üzerinden de sipariş verilmektedir. Kaseyaptirma.com adresi üzerinden de kaşe siparişi verebilirsiniz.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
Açık fatura düzenlenirken satıcı kaşe ve imzayı faturanın ÜST kısmına basar.
Mühür ya da kaşe, belge, senet, sertifika ve vesika gibi çeşitli evrakın onaylanması ve bazı durumlarda iletilen bilgilerin güvence altına alınması gibi fonksiyonları üstlenebilen, balmumu ya da kil gibi materyaller üzerine basılarak bırakılan işarete verilen isimdir.
Hemen vurgulanmalıdır ki, şirket yetkilisi tarafından da olsa senede atılan ikinci imza, şirket kaşesi olmadan atılmış ise, burada keşideci sıfatı söz konusu olmayacağından, bu imza aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur. Şirket, işlemlerini şirket kaşesi ile yapmaktadır.
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
Kaşenin Önemi
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
Kaşe mürekkebi kullananlar bu damgaların dolum işlemi de kolayca yapılabilir. Belirli bir süre içinde bol miktarda lazer kaşe mürekkebi tüketen firmalar, yüksek miktarlı alım yaparak ve kendi imkanları ile dolum gerçekleştirerek maliyeti düşürebilirler.
Şahıs firmaları, Limited Şirketler, Anonim Şirketler gibi Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan her türden şirket tipi kaşe hazırlatmak zorundadır. Bu türden şirketlere kaşe hazırlayan ve bunun satışını gerçekleştiren yerler ise matbaa firmalarıdır.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Yargıtay'a göre şirket kaşesinin dışında atılan imza şirket yetkilisinin şahsen sorumluluğunu gerektirir. İki imza da şirket kaşesi üzerinde ise şahsen sorumluluk söz konusu olmaz. Şahsen sorumluluğun söz konusu olması için şirket kaşesinin dışında senet üzerinde açığa imza atılması gerekmektedir.
Kaşe üzerinde kimin adına veya kimin unvanı için yaptırıldığı mutlaka belirtilmelidir. Bu bilgiler kaşenin görünen ve okunacak şekilde bulunması zorunludur. Şirketler için kullanılan unvanlar da bu kaşelere yer edinmelidir. Kaşe bir kişiden ziyade şirketi temsil eden bir obje olarak da karşımıza çıkabilir.
Kaşe, genellikle şirketlerin veya kurumların resmi belgelerinde kullanılan özel bir tür damga veya mühürdür. Kaşe nedir sorusuna verilecek en basit cevap, üzerinde şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası gibi bilgilerin yazılı olduğu ve resmi işlemlerde geçerli olan bir mühür olur.
Otomatik Kaşe Nedir?; Otomatik Kaşe kendinden mürekkepli olup ekstra ıstampa gerektirmeyen kaşelere denilmektedir.
Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Ağır olmayan hafif bir kumaştır. İnce örgüler ile örülüp, keçeleştirilmiş olan bir kumaştır.
Firmaların ya da şahısların bir belgeyi onaylayıp takibini yapabilmeleri için kullandıkları baskı ürününe kaşe denir. Kaşe kanuni bir zorunluluktur ve her firmanın kullanması gerekir. Üzerinde kaşenin ait olduğu kurum ya da kişiye ait özel bilgiler yer alır.
Kaşe türleri arasında ofis tipi otomatik kaşeler, cep kaşeleri, yuvarlak kaşeler, oval kaşeler, kare kaşeler, tarih kaşeleri, numaratör kaşeleri, büyük ebat kaşeleri, markalama kaşeleri, plastik saplı kaşeler, kalem kaşeleri ve renkli kaşeler bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri