Anne adayının ilk haftalarda hamilelik belirtisi dahi olmayabilir. Özellikle sabah bulantıları erkek bebek hamileliklerinde olmaz; hatta mide bulantısı olmaması erkek bebek belirtisi sayılır. Erkek bebek belirtilerinden biri de karnın aşağıda olmasıdır; bu durum gebeliğin son zamanlarında kasık ağrısına neden olabilir.
İyi haber: kız bebek hamileliğinde anne karnı yukarıda olduğu için son haftalarda daha az kasık ağrısı olur.
Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır. Erkeklerde ise kasık ağrısı genellikle kas gerilmesi, testislere ilişkin hastalıklar ve böbrek taşı gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir.
Ağrı Cinsiyet Belirtisi Midir? Bilimsel dayanağı olmaması ile birlikte sağ kasık ağrısı kız sol kasık ağrısı cinsiyetin erkek olduğunu göstermektedir. Genellikle sağ kasık ağrısı çeken anne adayları kız bebek belirtisi olduğunu düşünmektedir.
Hamilelik döneminde anne adayının rahmi içinde her geçen gün büyüyen bebek hem hacim hem de ağırlık olarak anne adayını zorlar. Sağ kaşıkta meydana gelen ağrı da genellikle bundan kaynaklanır.
İlgili 32 soru bulundu
Özellikle sabah bulantıları erkek bebek hamileliklerinde olmaz; hatta mide bulantısı olmaması erkek bebek belirtisi sayılır. Erkek bebek belirtilerinden biri de karnın aşağıda olmasıdır; bu durum gebeliğin son zamanlarında kasık ağrısına neden olabilir.
Daha az kilo alırlar, daha az terlerler, daha az aş erirler ve daha az hormonel değişiklik yaşarlar. - Erkek bebeğe hamile kadınların uyku kalitesi, kız gebeliğine göre daha iyidir. Uyku sorunları pek yaşanmaz ve anne adayları daha çok, sol tarafına yatarak uyumayı tercih ederler.
Gebelik döneminde değişen hormonlar ağrıya neden olmaktadır. Bu nedenle hamilelikte baş ağrısı erkek bebek veya kız bebek belirtisi gibi söylemler, sadece batıl inançtır. Bebeğin cinsiyet oluşumu daha bilimsel verilerle açıklanmaktadır.
Fakat bu bilginin doğruluğu hakkında netleşmiş bir çalışma olmadığını bilmek gerekir. Bebeğin Karında Yukarıda Durması: Hamile bir kadının bebeği rahmin üst tarafında olduğunda cinsiyetinin kız olduğu sonucuna varılır. Elbette karında duruşun genel olarak cinsiyetle bir ilgisi yoktur.
Plasenta rahmin sağında ise erkek, solunda ise kız bebek olacağı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki; Plasenta ultrasonda sağ tarafta belirdi ise embriyo XY kromozomlarına sahip olur. Yani bebek erkek olacak demektir.
16. haftada ultrason ile cinsiyet kesin olarak tespit edilebilir. Fetal DNA Testi: 12. haftadan önce bebeğin cinsiyeti kesin olarak öğrenilebilir. 6. haftada bile bebeğin kromozomlarının anne kanında tespit edilebilmesine rağmen kesin sağlıklı sonuç için 10. haftaya kadar beklemek gerekir.
Ultrason kontrolünde 15-16. hafta itibariyle erkek bebeğin cinsiyeti anlaşılabilir. Bu haftada erkek bebeklerin üreme organı genellikle ultrasonda belli olacak kadar gelişmiş olur. Ancak hata payı en az olan sonuçlara 20. haftada ulaşabilirsiniz.
Erkek bebek belirtileri ultrasonda hamileliğin 16. haftası itibariyle anlaşılabiliyor. Bunun nedeni ise erkek bebeğin testislerinin olması gereken torbaların içine inmesi gebeliğin 16. haftası gibi bir zamanda başlıyor. Dolayısıyla 16. Hafta ve sonrasında erkek bebeğin cinsiyetini belirlemek çok daha kolaydır.
Kadınlarda görülen kasık ağrısına en çok sebep olan neden, üreme sistemine ilişkin yumurtlama gibi olağan bir durum olabilir. Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da kadınlarda kasık ağrısının sebepleri arasındadır.
Kasık, karın ve uyluk arasındaki bölgeyi ifade eder. Karnın bitiminden başlayan kasık bölgesi bacakların başladığı kısım ile sonlanır.
Bunun yanı sıra anne karnında erkek bebekler kız bebeklere göre daha az hareket eder. Anne adayları sabah ilk uyandıklarında daha sinirli ve agresif olabilirler. Gebelikte anne adaylarının meme uçları daha koyu renkli olabilir.
Konuyu toparlamak gerekirse cinsiyet tahmini sadece ultrasonografi ile yapılır. Bunun dışındaki mide bulantısı, karın şekli, yüzdeki değişimler, aşerme gibi halk arasında yapılan cinsiyet tahminlerinin hiçbir geçerliliği yoktur.
Eğer X kromozomu içeren bir sperm kadının yumurtasını döllerse iki tane X yanyana gelir (XX) ve bebek kız olur. Eğer Y kromozomu içeren bir sperm kadının yumurta hücresini döllerse X ve Y yanyana gelmiş olur (XY) ve erkek bebek olur. Yani burada cinsiyeti belirleyen kadın değil erkeğin spermi olmaktadır.
Erkek ve kız cinsel organları aslında 14'üncü haftaya kadar ayırt etmek zordur. Bu nedenle gebeliğin 14'üncü haftasında bebeğin cinsiyetinin görülmesi teorik olarak mümkün olsa da kesin bir tespit için görüntülemenin 16'ncı gebelik haftasında yapılması daha uygundur. Bebeğin cinsiyeti kromozomlarla oluşur.
Memenin etrafındaki kabarcıklar hamilelik belirtileri arasındadır.
Peki sağlıklı bir bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur, cinsiyeti ne zaman belli olur? Hamilelikte genellikle kalp atışı ilk duyumları 6. haftada başlar, cinsiyet belirginliği ise 16. haftada net sonuç sağlayabilir.
Gebe anne uyandıktan sonra yaptığı ilk idrarı cinsiyet belirleme testiniz haznesine koyar. Yaklaşık olarak 10 dakika bekledikten sonra bebek cinsiyeti öğrenilebilir. Bu 10 dakika sonunda haznede meydana gelen renk yeşil olması halinde erkek bebek, turuncu ya da kırmızı olması halinde ise kız bebek olduğu anlaşılır.
Erkek bebeklerde mide bulantısı gibi semptomlar pek görülmez. Sık sık mide bulantısı yaşayan gebelerin kız bebek doğuracağı yaygın bir görüştür.
Bilinen en eski cinsiyet belirleme testlerinden biri, günümüze Antik Mısır'dan ulaşmış. Rivayete göre kadınların birkaç gün boyunca arpa ve buğday tohumları üzerine idrarını yapması istenir. Buğdayın filizlenmesi kız çocuğa, arpanın filizlenmesi ise erkeğe işaret eder.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri