Kaşık yemiyle somon, alabalık,turna gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz.
#3 ve #4 boyutlarındaki Mepps Kaşıkları, kocaağızlı levrekleri avlayacak avcılar tarafından tercih edilmektedir. Aslında #3 numara Mepps Aglia, Sports Afield dergisinin okuyucuları tarafından kocaağızlı levrek için kullanılan en iyi kaşık olarak seçilmiştir.
Kaşığın kullanılacağı suyun tuzlu ya da tatlı olması, su tabanının tipi ve suyu döndürdüğü renk gibi birçok faktör göz önünde bulunduran Mepps, balıkların dikkatini çekecek optimum renk tonlarını bulur ve kaşıklarına uygular.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
İlgili 44 soru bulundu
Palamut: Hamsi, gümüş, istavrit, uskumru gibi kendinden ufak balıklarla beslenirken, kalamar, sübye ve karides de kullanılabilir. Başlıca gıdasını küçük balıklar oluşturur ama kalamar ya da iri karidesler de kullanılabilir. Önemli olan yemlerin canlı olmasıdır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
“Levrek avcı balık olduğu için koasu sever”
Levrek avı için ırmak ağızları, dalgalı havalar uygundur. Levrek avında set olarak spin olta kamışı , ip misina ve rapala yada silikon sahte yemler kullanılabilir. At çek avı sabır ve efor isteyen bir avdır.
Captain 6155 Ranger 10 Cm 18 Gr Olta Kaşığı
S şeklinde ki kıvrımlı yapısı sayesinde suda daha hareketli yüzer. Genellikle denizde çinekop, lüfer, palamut avında tatlı suda, tatlı su levreği avında tercih edilen bir olta kaşığıdır.
Daha çok Kıyı Balıkçılığı ve Tatlısu Balıkçılığı gibi balıkçılık türlerinde kullanılan Silikon yemler ile Levrek, Sazan gibi balıkları kolay bir şekilde tutabilirsiniz. Bahsi geçen bu yemlerden ekstra verim sağlamak istiyorsanız kesinlikle spin olta makinası veya trolling olta makinalarını tercih etmenizi öneririz.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Öğlen avlayacağınız balıklar size fazla efor harcatabilir. Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır.
Atış değeri 30gr-80gr şeklinde belirtilmiş kamışla 100 gram kurşun atmanız sağlıklı olmaz. Kamışınız atış sırasında zarar görebilir. Örnekteki kamış için, kurşun+olta takımınızın(yemin) ağırlığı en 30 gramdan az 80 gramdan fazla olmamalı ki kamış üretimine uygun şekilde en iyi atış performansını sergileyebilsin.
Bu balık hamsi, sardalya, kalamar ve diğer küçük balıkları yiyerek beslenir. Sığ suları tercih eden palamut için ideal sıcaklık 12 °C ve 27 °C arasında olmalıdır. Palamut balığının üreme mevsimi Mayıs ve Temmuz ayları arasındadır. Yetişkin bir dişi palamut 80 bin ila 2 milyon arasında yumurta bırakabilir.
Sığ sularda yaşamayı sever. Maxsimum 200 m derinlikte görülebilen palamut balığının yaşadığı ideal su sıcaklığı 12-27 °C'dir. Palamut balığının 1 Nisan – 15 Ağustos arasında avlanması yasaktır. Amatör balıkçılar için sezon 15 Ağustosta başlamaktadır.
Palamut tüm yırtıcı balıklarda olduğu gibi, doğal ve yapay balık yemi ile iki şekilde de avlanır. Doğal yemler kullanıldığında zokalı olta takım kullanılır. Yapay yemlerle avlanırken çapari, atıp çekmeler (kaşık, yünlü, yapay balık, seğirtme), sürütme, fly takımı kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri