Araba çalınması çalınma sonucu hasar ile çalan kişinin aracı kullanımı sonucu oluşan bütün hasarlar sigorta tarafından karşılanır, çalınan aracın bulunamaması durumunda aracın çalındığı günkü rayiç bedeli 30 gün içinde ödenir.
Aracınızın %70 ve daha fazla hasar kaydı bulunuyorsa pert kasko sigortası yaptırabilirsiniz.
Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır. Ayrıca belitilen bu durumlarda kolluk kuvvetlerinin müdehaleleri nedeniyle oluşabilecek hasarlar da teminat kapsamı dışında kalan durumlardandır.
Peki, kasko hangi durumlarda hasarı karşılamaz? Kasko sigortası, motorlu olan araçların çeşitli durumlarda başına gelen durumlara karşı araç sahibini güvence altına alırlar. Genel olarak kaskonun karşıladığı hasarlar hırsızlık, hırsızlık girişimleri, kundaklama, yangın gibi durumlardır.
Kasko poliçesiyle herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması benzeri durumlarda sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır. Kasko poliçesi karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır.
İlgili 28 soru bulundu
Kasko sigortalı aracın çalınması halinde, tazminat ödenmeden bekleme süresi var mıdır? Çalınan aracın bulunması için ilgili makamların yapacakları araştırmalar 30 gün içinde sonuç vermediği takdirde, ilgili makamdan aracın bulunamadığına dair yazı alınarak, sigortacı tazminatı öder.
Bir iş yerinde belirlenen şartlar altında çalışan kişi, iş akdine son verilmesi durumunda kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Tazminat, her geçen tam yıl için çalışana ödenir ve ödenmesi kanuni olarak zorunludur. Aksi takdirde çalışan, kıdem tazminatının tahsil edilmesi için yasal yollara başvurabilir.
Araba çalınması çalınma sonucu hasar ile çalan kişinin aracı kullanımı sonucu oluşan bütün hasarlar sigorta tarafından karşılanır, çalınan aracın bulunamaması durumunda aracın çalındığı günkü rayiç bedeli 30 gün içinde ödenir.
Bu bilgiler sana özel teklif hazırlayabilmemiz için gereklidir. Kasko Sigortası; çarpma, çarpışma, çalınma ve yanma ana teminatları ile aracını maddi olarak koruma altına alır.
her şey poliçede ayrıca belirtilmiş olsun olmasın sonradan edinilmiş olsa dahi sigorta teminatı kapsamı içindedir. Hırsızlık eylemini gerçekleştirmek amacıyla sigortalı kıymetlerin bulunduğu yerlere girilmesi veya bu yerlerin açılması esnasında verilecek tahribat da sigorta teminatı kapsamındadır.
Genellikle kasko poliçeleri, onarım nedeniyle ortaya çıkan araç değer kayıplarını teminat altına almaz. Ancak bazı sigorta şirketleri, kasko kapsamında araç değer kaybı güvencesine de yer verir. Hatalı tarafın kasko poliçesinde değer kaybı teminatı yer alıyorsa poliçenin düzenlendiği sigorta şirketi, zararı karşılar.
Full Kasko Nedir? Full; “her şeyi kapsayan, tam ve dolu” dolu anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Tam kaskoyu ifade etmek için kullanılan full kasko ise kasko genel şartlarında belirtilen risklerin tamamından korunmanı sağlayan ve kaskonun ana ve ek teminatlarının tümünü içeren sigorta çeşididir.
HANGİ DURUMLARDA SİGORTA RED VEREBİLİR? Trafik kazası sonucu oluşan hasarın veya oluş şeklinin teminat kapsamı dışında olması ve olayın oluş şeklinde şüphe olması durumlarında sigorta ret verebilir.
Piyasa değeri 1 milyon TL olan aracınıza genişletilmiş kasko yaptırırsanız 21 bin lira ödersiniz, dar kaskoyu tercih ederseniz fiyat 10 bin liraya düşer.
Aracınızın serviste olduğu sırada kasko sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi tarafından size temin edilen araca ise ikame araç denir. Yani aracınızın hasar alması durumunda sigorta şirketinin size geçici olarak verdiği araçtır. Böylece aracınızın tamiri süresince bu araç sizin araç ihtiyaçlarınızı karşılar.
KASKO poliçesini düzenleyen sigorta şirketinin, sigortalının hasar bildirimiyle birlikte eksper raporunun teslim edilmesinden itibaren aracın pert ya da onarım olacağı netleştikten ve mutabakat evrağı imzalandıktan sonra en geç 10 iş günü içerisinde sigortalıya yani hasarlı araç sahibine ödemeyi yapması gerekmektedir.
Çalınmış olan aracınız 30 gün içerisinde bulunamazsa, emniyet müdürlüğünden aracınızın bulunamadığına dair yazılı bir belge istemelisiniz.
Çalıntı araç sorgulama için e devlet üzerinden işlem yapılmalıdır. Plaka bilgisinin girilmesinin yeterli olduğu uygulamalarda kişilerin ilk olarak üye girişi yapmalıdır. Giriş sonrasında ise araç sorgulama bölümünden yapılacak sorgulama sonrasında araçlar ile ilgili resmi durum görülecektir.
Ayrıca Kurumumuz BTK Tüketici İletişim Merkezi'nin (120) aranması suretiyle de ihbar işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Kayıp/çalıntı cihazımın bulunmasını istiyorum.
Araçta çalınma nedeniyle oluşan hasar ya da çalan kişinin kullanımı nedeniyle oluşan tüm hasar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Aracın 30 gün içerisinde bulunamaması durumunda aracın çalındığı günkü rayiç bedeli sigortalıya ödenir.
Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.
Aracı başkası kullanırsa kasko hasarı karşılayabilir, bu durum teminat kapsamına göre değişebilir. İşte, bu noktada kasko poliçende belirtilen teminatlar oldukça önemli. Çünkü poliçeyi düzenlerken risklere göre teminat ekletmen gerekir.
01/07/2023 tarihi itibariyle işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık taban tutarı (asgari kıdem tazminatı tutarı) 13.414,50 TL'dir. 1/1/2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 23.489,83 TL'dir.
İşe başlama tarihinden itibaren hizmet aktinin devamı süresince her geçen tam yıl için işveren, işçiye 30 günlük giydirilmiş brüt ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlüdür. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.
Bir yıldan fazla çalışması halinde ise kıdem tazminatı oranı belirlenir. Türkiye'de, işçinin hizmet süresi 1 yıl ile 10 yıl arasında ise, kıdem tazminatı oranı brüt maaşın 30 günlük tutarı kadardır. 10 yıldan fazla çalışan işçilerde ise her yıl için brüt maaşın 3.5 günlük tutarı kadar kıdem tazminatı ödenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri