Düzenli kükürt sabunu kullanımı sayesinde ciltteki yağ salgısı da azalacaktır. Bunun yanı sıra kükürt sabunu egzama, sedef ve mantar gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de önemli rol oynar. Aynı zamanda bu sabun kaşıntı ve uyuz sorunlarını da ortadan kaldırır. Kükürt sabunu cilt temizliğinde önemli bir rol oynar.
Bıttım sabunu, bu doğal yağın yanı sıra zeytinyağı, badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi farklı ürünlerle zenginleştirilerek hazırlanır. Bıttım sabunu, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir, sivilce, egzama, kaşıntı gibi cilt sorunlarını gidermeye yardımcı olur.
Gül Yapraklı Sabun: Cildin nem dengesini korur. Alerjik ve hassas ciltler için rahatlıkla kullanılabilen bu sabun, egzama, sedef ve kaşıntıya iyi gelir. Kayısı Sabunu: İçeriğinde bulunan bol E vitamini sayesinde nem kaybını önleyerek cildin direncini artırır.
Kükürtlü sabun uyuz tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz mikroskopik miteların cildin altına gömüldüğü zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu mitelar ağrıya ve kaşıntıya sebep olur.
Katran sabunu kaşıntı, ciltte kabartı gibi cilt sorunlarına neden olan ürtiker hastalığına iyi gelir, bu sabunu düzenli kullanarak ürtiker belirtilerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Soğuk kompresler, istenildiği kadar kullanılabilmektedir. Kaşıntı Önleyen Solüsyonlarla Banyo Yapmak: Kabartma tozu ve yulaf ezmesi ile yapılan banyolar cildin yatışmasını sağlar ve tahrişi azaltır. Aloe Vera Uygulanması: Aloe vera bitkisinin iyileştirici özelliği, kurdeşeni yatıştırarak azaltmaktadır.
Sürekli kükürt sabunu kullandığınız zaman ciltteki yağ salgılanması da önemli ölçüde azalacaktır. Aynı zamanda kükürt sabunu, egzama, mantar ve sedef gibi rahatsızlıkların giderilmesinde büyük bir rol oynar. Kükürt sabunu, kaşıntı ve uyuz hastalığının tedavisinde de önerilen oldukça faydalı bir sabundur.
Uyuz hastalığını diğer türlerden ayıran sebep olduğu amansız uyuz kaşıntısıdır. Bu kaşıntı genellikle çocuklarda ve yaşlılarda çok şiddetli görülür. Uyuzun bir diğer ayırt edici özelliği ise deride uzun çizgiler halinde oyukların görülmesidir. Bu kabarık çizgiler ya grimsi beyaz, ya da ten rengindedir.
Kükürtlü sabun kaşınma isteğini azaltır, derinin içerisindeki uyuz mikrobunu baskılar” dedi. Uyuz hastalığı nedir? Uyuz hastalığı, mikroskopik sekiz bacaklı akarların sebep olduğu bir enfestasyondur. Bu hastalıkta uyuz böceklerinin dişileri derinin dış tabakalarına yumurtalarını bırakır.
Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir. Bunun yanı sıra limon, karanfil yağı ve yulaf ezmesi de kaşıntının geçirilmesine yardımcı olur.
Ihlamur Sabunu: Deri kaşıntıları, yanık ve iltihaplanmalara iyi gelir. Cilt lekelerine de iyi gelir.
Kaşıntının önüne geçmek için özellikle saça zeytinyağı masajı yapılabilir. Bu sayede bireylerin kaşıntıları kısa sürede önlenir. Ayrıca ılık bir duş veya buhar banyosu da vücudu rahatlatacaktır. Eğer vücutta kaşınan nokta aşırı derece de rahatsız edici ise o zaman sprey kullanılabilir.
2 su bardağı karbonat, yarım çay bardağı epsom tuzu ve 10 damla dilediğiniz uçucu yağı, hazırladığınız suyun içerisine ekleyin. Suyunuzun ılık olmasına dikkat edin.Bu suyun içinde 20-40 dakika kadar bekleyebilir ve hafta iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Kaşıntının neden olduğu faktörler ortadan kaldırılınca doğal olarak tedavi geliştirilmektedir. Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir.
Yaygın, parazitik bir rahatsızlık olan uyuz hastalığı, genellikle bilek, dirsek, koltuk altı, göğüs, bel, kalça,genital bölge, ayak ve el parmak aralarında kaşıntıya yol açar. Kadınlarda meme uçlarında, erkeklerde ise genital bölgede kaşıntı ve lezyonlar görülebilir.
Uyuza ilk kez maruz kalındı ise 2-6 hafta içinde, daha önce de uyuz olunduysa 1-4 gün içinde ortaya çıkabilecek belirtiler şunlardır: Geceleri şiddeti artan yoğun kaşıntı Cilt yüzeyinde grimsi beyaz veya ten renginde kabarık çizgi şeklinde uyuz akarlarının açtığı tüneller.
Uyuz Belirtileri Nelerdir? Uyuzun belirtileri arasında sivilce benzeri döküntüler ve yoğun kaşıntı yer alır. Gündüz daha hafif olan kaşıntı gece artar. Hatta uykudan uyandıracak kadar yoğun kaşıntı görülebilir.
Uyuzlu kıyafetlerin yıkanması için yüksek sıcaklıkta yıkama gerekmektedir. Tam olarak uyuzlu kıyafetler kaç derecede yıkanır sorusunun cevabı 60°C ve üzeridir. Yüksek sıcaklık, uyuz mikrobu ve yumurtalarının ölmesine yardımcı olur ve böylece hastalığın yayılması engellenir.
Ayrıca, uyuz kaşıntısını hafifletmek için birçok doğal uyuz tedavisi yöntemi vardır. Örneğin, aloe vera, lavanta yağı, çay ağacı yağı ve neem yaprakları ciltteki kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu doğal ürünler, kaşıntılı ciltteki parazitleri öldürmek için kullanılabilen antiparazit özellikler içerebilir.
Beyaz sirke sayesinde cildin PH derecesi değişeceği için cilt derisindeki uyuz böcekleri de ölür. Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırarak kaşınan bölgede tutun. Uyuz böceklerinden tamamen kurtulmak için 10-15 gün süresince günde 3 kez bunu uygulayabilirsiniz.
Ürtiker tedavisinde birinci öncelik antihistaminik ilaçlardır. Antihistaminik ilaçlara başlayan hastalarda tedaviye yanıt alınamaması halinde doz arttırımı yapılabilir. Bunun da işe yaramaması halinde anti Ig-E enjeksiyonları (Omalizumab) önerilebilir.
Ürtiker, bazı hücrelerimizden (mast hücresi) salınan histamin'in etkisiyle ortaya çıkar. Histamin, damarlarda genişlemeye, damar duvarında geçirgenliğin artışına ve dolayısıyla damar dışına sıvı çıkışına neden olur. Bunun sonucunda cildimizde şişlikler ve kızarıklıklar oluşur.
Kurdeşen Kimlerde Görülür? Her beş çocuktan veya yetişkinden biri, yaşamları boyunca en az bir akut ürtiker atağı geçirir. Atopiklerde daha yaygındır. Tüm ırkları ve her iki cinsiyeti etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri