Doha. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar'ın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaptığı gıda, sağlık ve diğer insani yardımların 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını söyledi.
Katar Emiri Şeyh Temim, kişisel olarak 14 milyon dolar bağışta bulunurken, bu ülkedeki yardım kampanyasında yaklaşık 46 milyon dolar yardım toplanmıştı.
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, 17 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaptığı gıda, sağlık ve diğer insani yardımlarının 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını belirtmişti.
Katar'da depremzedeler için başlatılan "Yardım ve Destek" kampanyası kapsamında bir gecede 168 milyon riyal (46 milyon dolar) toplandı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağış yaptı.
Katar, 6 Şubat'ta yaşanan ve binlerce insanın hayatına mal olan depremlerde Türkiye ve Suriye halkına destek veren ülkelerin başında yer aldı.
İlgili 19 soru bulundu
Katar Televizyonu, bugün depremzedeler için "Yardım ve dayanak" ismiyle bir kampanya başlattı. Katar Emiri Şeyh Temim, kampanyaya, 14 milyon dolarlık katkı sağladı. Kampanyada şu ana kadar 70 milyon riyal (yaklaşık 19 milyon dolar) toplandı.
Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) Sözcüsü Samir el-Cuteyli'nin açıklamalarına göre Suudi Arabistan, art arda yedinci gündür savaş halinde olan ülkeye yaklaşık 180 milyon dolar yardımda bulundu.
Suudi Arabistan'da, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen kampanyada yardımlar 100 milyon riyali (yaklaşık 26 milyon dolar) geçti.
Katar, 2023 Asya Kupası'nın bilet gelirlerinin destek amacıyla Filistin'e bağışlanacağını duyurdu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Katar 2023 Asya Kupası'nın bilet gelirlerinin destek amacıyla Filistin'e bağışlanacağını duyurdu.
Kuveyt devlet televizyonunda saat 12.00'de başlatılan kampanya programında, 4 saat içinde 38 binden fazla kişi ve kuruluşun yaptığı yardımlar 3 milyon 500 bin Kuveyt dinarını (11 milyon dolar) geçti.
Başlıca ihracat kalemleri : Petrol bazlı hidrokarbonlar, petrol türevleri, işlenmemiş alüminyum, kimyasal gübre.
Katar ise neredeyse her şeyi bu kupa için sıfırdan yaptı ve bunun için toplam 220 milyar (milyon değil, milyar!) dolar harcandı.
Türkiye'de yüzlerce televizyon ve radyo kanalında yedi saat boyunca yayımlanan programda, 6 Şubat'taki iki depremden sonra hayatta kalanlar için yardım olarak 115,1 milyar lira (altı milyar dolar) toplandı ve bağış girişiminde başı Merkez Bankası çekti.
Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında, yaklaşık 305 milyon riyal (81,2 milyon dolar) toplandı. Kral Selman İnsani Yardım Merkezi'ne bağlı Sahem Platformu, toplanan yardımlara ilişkin açıklama yaptı.
Gecede en yüksek bağış Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) geldi. Programa bağlanan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. Kampanyaya Ziraat Bankası 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Turkcell 3,5 milyar TL bağış yaptı.
Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 11 ilde depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için organize edilen "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bağış hesabında toplanan yaklaşık 122 milyar liranın, 63,5 milyar lirasının barınma ve nakdi yardım desteği olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırıldığını bildirdi.
Türkiye, Finlandiya ve Yunanistan'ın ardından en çok dış borcu olan ülkeler listesinde 26. sırada yer alıyor. Türkiye'yi Portekiz, Meksika ve Güney Kore takip ediyor.
Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri Gelişmeleri - Eylül 2023
Eylül sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2022 yıl sonuna göre %9,6 oranında artışla 163,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
“Türkiye Brüt Dış Borç Stoku”, 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla 475,8 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise yüzde 46,5 olmuştur. Aynı tarihte, “Türkiye Net Dış Borç Stoku” ise 267,7 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı yüzde 26,2 olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri