Ateş, yoğun mukus üretimi gibi durumlar vücuttan sıvı çıkışı olmasına sebep olur. Vücudun susuz kalmaması için grip, nezle gibi durumlarda su içmek önemlidir12. Buna artı olarak yeterli miktarda su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve toksinlerin hızlı bir şekilde vücuttan atılmasına da katkı sağlayabilir.
Su: Grip ve soğuk algınlığında vücudumuzdan toksinlerin ve mikropların daha kısa sürede atılabilmesi için mutlaka yeterli su tüketimine ihtiyaç vardır. Özellikle griple beraberinde gelebilecek olan yüksek ateş, ishal vb. gibi durumlarda yüksek sıvı kayıplarına karşı günlük 10-12 bardak su tüketmek gerekmektedir.
Griple savaşmada bol bol su tüketmek de şarttır. Grip hastalığı oluşum açısından incelendiğinde, mikropların vücuttan atılması ve vücutta çoğalmaması için en doğal ve en pratik çözümün su içmek olduğu görülür. Bitkisel çaylar, zencefil, ada çayı ve yeşilbiber de tüketilebilir.
Nezleyi en hızlı şekilde geçirmek için bol miktarda su içmeli ve olabildiğince dinlenmeye özen göstermelisiniz. Boğazınızı ısıtacak bitki çayları tüketerek bu süreci hızlı bir şekilde atlatabilirsiniz. Hastanın odasını nemlendirmek ve sık sık havalandırmak, hastanın kolay nefes almasını sağlar.
Enerji ihtiyacının karşılanması için; protein, posa, vitamin ve minerallerden zengin bir beslenme programı uygulanmalıdır. Su tüketimi, olası sıvı kaybı nedeniyle 2,5-3 lt.
İlgili 15 soru bulundu
"Eğer üşüyorsanız ve vücut ısınızı yükseltmeniz gerekiyorsa, banyo yapmak veya duş almak bunu yapmanın etkili bir yoludur" dedi. Duştaki buhar sadece sizi ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda mukusu incelterek tıkalı sinüslerinizi de temizler. Bu da, tıkalı burnunuzun daha kolay akmasını sağlar.
Düzenli olarak su içmeye başladığınızda sindirim sisteminiz iyileşmeye başlar. Su, yediğiniz besinlerin parçalanmasına yardımcı olarak, sindirim sisteminin mükemmel çalışmasını sağlar. Yumuşak ve parlak saçlara kavuşmak için su için. Su, saç köklerindeki sinir uçlarını aktif hale getirir.
Normal şartlarda 7-10 günlük süre zarfında kendiliğinden geçen nezle; sinüzit, orta kulak iltihabı veya pnömokok gibi hastalıklara sebebiyet verirse iyileşme süresi uzayacaktır. Ayrıca sigara kullanan kişilerde belirtiler daha uzun süre seyredebilmektedir.
Tuzlu su ile gargara, boğazdaki ağrı, yanma ve akıntı iltihabından kurtulmanın muhtemelen en etkili ve en ucuz çaresidir. Tuz çözeltisi hem ağız ve boğazdaki şişliğin giderilmesine hem de istenmeyen mikropların yok edilmesine yardımcıdır.
Akut sistitin özellikle kadınların kaçınılmaz hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, günde 6 ya da 8 bardak su içmenin idrar yolu enfeksiyonlarından koruduğunu söylüyor.
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
Örneğin nezle şifalı bitkiler için uygun tercihler olan okaliptüs, çam, biberiye, adaçayı, nane, çay ve kekik gibi doğal yağlar mükemmel seçeneklerdir. Mentol bileşikleri sayesinde nezle bitkisel tedavi yöntemleri burnun rahat hava almasına destek olur.
Duş Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Soğuk bir duş almak bağışıklık sistemine güç vererek hastanın soğuk algınlığını atlatmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş ise kişiyi rahatlatır, kaslarını gevşetir, ağrıları azaltmaya yardımcı olur ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.
Soğuk algınlığı ya da nezle geçirirken banyo yapmak vücut ağrılarının azalmasına yardımcı olabilir. Ilık bir banyo vücut sıcaklığının düşmesini de sağlar.
Nezleye İyi Gelen Çaylar
Bunların arasında; adaçayı, ekinezya çayı, bol limon ve ballı ıhlamur, bol limonlu naneli bitki çayı, ballı limonlu zencefil çayı, limon çayı, greyfurt çayı, kuşburnu çayı bulunmaktadır. Ancak bu çayların demlenmiş ve ılık olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Alerjik rinitten kaynaklanmayan özellikle soğuk algınlığı grip gibi viral bir enfeksiyona bağlı gelişen burun akıntılarına iyi gelebilecek bazı uygulamalar şöyle sıralanabilir: Bol sıvı tüketilmelidir: Bol sıvı tüketilmesi burun dokularının nemli kalmasına yardımcı olabilir ve bu durum da tıkanıklığı gevşetebilir.
Akıntı şeklinde görülen bu şeffaf sıvı burun dokularının tahriş olması sonucunda ortaya çıkabilir. Aynı zamanda soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi nedenler sonucu da burundan şeffaf sıvı gelebilir. Burunda yabancı cisim olması, polip, tümör ve ya migren nedeni ile burundan şeffaf sıvı gelir.
Yapılan bilimsel çalışmalara göre kolonyanın antibakteriyel özellik taşıdığı kanıtlamıştır. Kolonya, mikrop öldürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, grip bakterisinin yayılmasının da önüne geçer. Uzmanlar grip gibi mikropların yayılmaması için günde birkaç defa kolonya kullanılmasını tavsiye ediyor.
Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarında vatandaşlarımızın öncelikle acil servislere değil, aile hekimine müracaat etmesi gerekmektedir."
Nezle, soğuk algınlığı ile grip karıştırılmaktadır. Grip daha ağır seyreden, ciddi kas ağrılarının da eşlik ettiği ve İnfluenza virüslerinin neden olduğu bir hastalık iken, nezle Rinovirüslerin etken olduğu daha çok burun akıntısı, ateş ve sık hapşırıkla seyreden ve daha hafif bir rahatsızlıktır.
Virüs bulaştıktan sonra 1-3 gün içinde semptomlar ortaya çıkar. Semptomlar başlamadan 24 saat önce veya semptomların bulunduğu süre (5-7 gün) boyunca bulaşıcıdır.
Metabolizmayı hızlandırmak için bol su tüketilmelidir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Beynin susama sinyallerini başka bir içecekle tatmin etmeden önce su içilmesi gerekir. Çay, kahve, bitki çayları gibi içecekler vücuttan su attığı için suyun yerine tüketilmemelidir.
BÖBREK YETMEZLİĞİNE GÖTÜREBİLİYOR
Böbrekler vücudumuzda her gün oluşan zararlı atık maddeleri (üre, kreatinin, ürik asit gibi) su ile seyreltip atıyorlar. Günlük ihtiyacından daha az sıvı alan insanlarda idrar akımı yavaşlayacağı için kolayca idrar yolu iltihapları ve taşları oluşabiliyor.
1 -Ağız kokusunu önler. 2-Kan hacmini artırır, hücreler için gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. 3-Kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olur. 4-Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri