Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Buğday çimi suyu sıkacağı ile pratik bir biçimde çıkarılan suyun taze olarak ve içine başka bir şey katmadan tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Sabahları aç karna tüketmek en uygunu olmakla birlikte yemeklerden 15 dk önce veya 2 saat sonra da tüketilebilir. Günde bir adet içilmesi yeterlidir.
Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur. Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.
İlgili 40 soru bulundu
Buğdayda B gurubu vitaminleri ile bir mik- tar E vitamini bulunur, C ve D vitaminleri bu- lunmaz.
Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su -klorlu olmamak şartıyla- ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir. Bu ilk su kullanılmaz dökülür.
Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Buğday Çimi Suyu Tarifi
Tohuma yakın bir şekilde keseceğiniz iki, üç bardak kadar buğday çimi ile 2- 2 buçuk shot bardağı buğday çimi suyu çıkarmak mümkün. Buğday çimi suyunu elde etmek için kesme işleminden sonra bıçaksız bir alet yardımı ile sıkmanız gerekiyor.
Tüm ana besinler arasında, buğday çimi tiroid bezlerinin işleyişinde önemli bir rol oynayan selenyum içerir. Tiroid vücut ağırlığınızın yönetiminde yardımcı olan ana etmenlerden biridir. Bu nedenle, tiroid bezinin sağlıklı çalışmasını sağlamak için tek içimlik buğday çimi suyu içmek, kilo vermenize yardımcı olur.
Tencereye soğuk suyumuzu ve 2 bardak buğdayı koyup önce harlı ateşe koyuyoruz ,kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2 saat kadar haşlıyoruz. Buğday miktarı yoğurtlu soğuk çorbanız için fazla gelirse buzdolabı poşeti ne koyup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz ve başka zaman yine kullanabilirsiniz.
Buğday, kıvam verici olduğundan dolayı aşurenin olmazsa olmazıdır. Normal bir tencerede haşlanma süresi 40-45 dakikayı bulurken, düdüklüde 20 ila 25 dakika arasında hazır hale gelir.
Anadolu köylerinde kadınlar harman sonunda buğdayları kaynatarak hedik elde ederler. Pişmiş buğday tüm tane bulgur niteliği taşır. Pişme sonucu şişen ve yumuşayan taneye “hedik” denir.
Tek başına içerek tüketmenin yanında, içeceklerinize ve smoothie tariflerinize de ekleyebilirsiniz. Müthiş bir vitamin ve mineral kaynağı olan buğday çimi; yüksek besin değerleri ve hücreler tarafından hızlı emilen doğal bir gıdadır. Aynı zamanda besin değerleri bakımından da oldukça zengindir.
Bakliyatları bir gün önceden suda bekletmiyorsunuz
Aşurenin olmazsa olmaz malzemelerinden olan nohut, buğday, kuru fasulyenin en az 8 saat öncesinde soğuk suyun içinde bekletilmesi gerekiyor. Zira bu bakliyatlar iyice yumuşamadan aşureye eklenirse meyve ve diğer malzemelerle iyice bütünleşmez ve aşurenin kıvamı tutmaz.
Sindirim sistemini çalıştıran besinler hangileridir? Kompleks karbonhidratlar, sindirim sistemini olumlu etkiler. Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi sağlıklı karbonhidratlar yüksek lif içerikleriyle bağırsak hareketlerini artırır.
Buğday çimi tozu; hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarında düzenleyici rol oynuyor. Sindirim sistemini çalıştırdığı için kilo vermeyi de hızlandırıyor, diyet yapanların yaşamını kolaylaştırıyor. Enerji depolamak isteyenler için süper tozlar en doğal kaynak.
Buğday çimi sirkesi, vücuttaki toksinleri atar. Yüksek lif kaynağıdır ve metabolizmayı hızlandırır. Bu sebeple kilo vermeye destektir. Antioksidan özelliği nedeniyle yaşlanma karşıtıdır.
Buğday, dünya nüfusunun besin ihtiyacını karşılamaktadır. İki milyardan fazla kişi, geleneksel tahıl ve temel gıda maddesi olarak buğdaya bağlı olarak hayatını sürdürmektedir. Besleyici altın buğday taneleri ekmek, makarna, bira, pizza ve hayvan yemi üretiminde kullanılmaktadır.
Buğday Çimi Suyu en etkili faydayı düzenli kullanımda sağlar. Siz hangi formu yorulmadan, pratik bir şekilde düzenli kullanabileceğinizi düşünüyorsanız, en iyi seçenek odur. Çünkü iyiyi sürdürebilir hale getirebildiğimizde köklü kalıp sağlam yeşerebiliriz!
Pişirme süresini kısaltmak için buğdayı bir gece önceden suda bekletip, suyunu süzdükten sonra içme suyunda haşlayabilirsiniz.Buğdayları bir kevgir yardımıyla alıp, haşlama suyundan çorba yapabilirsiniz.
Çünkü buğday danesinde protein ve nişasta bulunmakta olup yağışlı yıllarda nişasta daha uzun süre ve miktarda danede birikir. Protein oranının istenen seviyede elde edilebilmesi için en önemli faktör azotlu gübrelemedir. Çünkü proteinin yapı taşı azottur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri