-Tarih boyunca askerler tarafından, açık yaralarını tedavi etmek için kullanılan kaynana dili, antioksidan yapısı ile ezilip açık yara bölgesine sürüldüğünde, bölgedeki enfeksiyon tehlikesini gidermektedir. İyi bir yara temizleyicisi olmasının yanı sıra, iltihap kurutucu özelliği de vardır.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı bakterilerin vücutta oluşum göstermesine engel olur. Cilt üzerinde meydana gelmesi muhtemel enfeksiyonları engeller. Kan damarlarında meydana gelmen plakların oluşturduğu iltihaplanmanın tedavisine yardımcı olur. Güçlü bir antioksidan ve iltihap sökücüdür.
DİKENLİ İNCİR, HİNT İNCİRİ, KAYNANA DİLİ (FRENK. YEMİŞİ) FAYDALARI NELERDİR? Öncelikle antioksidan yan serbest radikalleri zararsız. hale getirir, antidiyabetik (şekere karşı etkili)
Bıçakla meyvenin ortasına kesik atın. Meyveyi kaşık veya çatal yardımıyla yanlara doğru. Kaktüs meyvesinin dışındaki kalın kabuğu dikkatli bir şekilde soyun. Daha sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Kaynana dili çiçeği bir kaktüs çeşidi olarak bilinir. Bu kaktüs çeşidi hem çiçek açabilir hem de meyve verebilme özelliği bulunmaktadır. Kaynana dili bitkisinin insan sağlığına pek çok faydası da bulunmaktadır. Bu nedenle insanlar tarafından merak edilen çiçek türlerinden bir tanesidir.
İlgili 16 soru bulundu
Kaynana dili olarak da adlandırılmasında anlatılanlara göre, yenildiği zaman bünye de yaptığı etkiden ilham alınmış. Tehlikelerine gelince, kökü yenildiği taktirde, damak kabarır ve yanar. Yine hayvanlardan ve çocuklardan uzak durmalı. Bu masum görünümlü çiçek de tehlikeli zehir depolarından.
Ana vatanı Güney Amerika olan kaktüs meyvesi, kuru ve sıcak bölgelerde yetişir. Halk arasında 'dikenli incir, şeytan dili, kaynanadili' gibi isimlerle de bilinir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen kaktüs meyvesi, pazarlarda buzun içinde bekletilerek satılır.
Kaktüs, anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyucu bir etki sağlar. Kaktüs yaprakları, içerdiği fitokimyasal maddeler ile özellikle meme, prostat, kolon ve karaciğer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
Opuntia ailesine aittir. Sarı, kırmızı ve turuncu renklerde çiçek açar. Çiçeğinin yanında bir de yenilebilen bir meyvesi de vardır. Bahçelerde yetişebildiği gibi, evde saksılarda da kolaylıkla büyütebileceğiniz Kaynana Dili Kaktüsü bakımı hakkında merak ettikleriniz için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Bağışıklık Güçlendirici. Güçlü Bir Antioksidandır, Cilt Dostudur. Kabızlık ve Şişkinliğe İyi Gelir.
Bu yüzden şeker hastalarının yoğurt, ayran, balık, nişastasız besinler, greyfurt, erik, elma, fındık, ceviz, armut gibi glisemik indeksi düşük, daha sınırlı karbonhidrat alımı ve çözünebilir lifler başta olmak üzere lifli besinler tüketmeleri gerekir.
Kaynana dili olarak da adlandırılmasında anlatılanlara göre, yenildiği zaman bünye de yaptığı etkiden ilham alınmış. Tehlikelerine gelince, kökü yenildiği taktirde, damak kabarır ve yanar. Yine hayvanlardan ve çocuklardan uzak durmalı. Bu masum görünümlü çiçek de tehlikeli zehir depolarından.
İçinde bulunan lif, kan şekerini düşürücü etkilerden sorumlu ana bileşendir ve gıdalarda karbonhidratların emilimini geciktirir. Kaktüsün meyveleri sindirim sistemine faydalıdır. Meyvenin kabızlığı giderici ve sindirimi rahatlatıcı etkilerinin olduğu bilinmektedir.
Son dönemlerde sıkça talep göre dikensiz kaktüsler 'skulent' olarak adlandırılmaktadır. Kaktüslerin doğal ortamı çöl olsa da evlerde daha uzun yaşamaları ve çürümemeleri için evde de bakılabilecek halde üretildiklerinden güneşe direkt olarak maruz kalmaları halinde tepki verdikleri görülmektedir.
Kaktüs meyvesi içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırır. Bu özelliği sayesinde güçlü bir antioksidandır. Vücudun savunma sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Nezle, grip, soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonu gibi kış hastalıklarının kolay atlatılmasına yardımcı olur.
İçi bol çekirdekli olan kaktüs meyvesi, özellikle çok iyi bir C vitamini deposudur. Kabukları soyulduktan sonra yenebileceği gibi, suyu da içilebilir.
Belirtilen bölgelerde yetişen meyvenin günde en fazla 2-3 adet ve çekirdekleri çıkarılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Araştırma, biyolojik ve tıbbi aktivite çalışmaları ile derinleştirildiğinde, ülkemiz ve dünyadaki tamamlayıcı tıp ile aromatik bitki çeşitliliğinin sürdürülmesine katkı sağlayacaktır.
2) Stresi Azaltır
Stresten arınmak için kaktüs çiçeği faydaları ile tanışmalısınız. Kaktüsün tüketilebilir çiçekleri çay olarak içildiğinde zihnin rahatlamasını sağlıyor. Oda içinde de enerjiyi yenilediği için pek çok kişinin daha sakin ve kaygıdan uzak şekilde zaman geçirmesine yardım ediyor.
Kaktüsler her türlü cihazdan, özellikle de bilgisayardan yayılan radyasyonu önlerler. Dolayısıyla herkesin bilgisayar odasında kaktüs bulunmalıdır.
Çöl bitkisi olan kaktüs, suyu çok sevmez. Eğer fazla su verirseniz, saksıdaki deliklerden fazla olan suyu atacaktır. Saksının çok çok büyük olmasına gerek yoktur. Köklerin rahat şekilde yerleşeceği boyutlarda kaktüs saksısı tercihi yapabilirsiniz.
Bitkinin taze yapraklarından yemek yapılır. Yapraklar yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle kabızlık problemi çekenler için tedavi edicidir. Dikenli incirin yaprakları kaynatıldığında jelimsi bir yapı ortaya çıkar.
Opuntia - Kaynana Dili cinsi kaktüslerin anavatanı kuzey ve güney Amerika kıtalarının hemen her yeridir. En çok Meksika ve civarında yaygındırlar. Kaktüslerin soğuğa en dayanıklı türleri de Opuntia'lardan bazılarıdır.
Mersin'de doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirde, adını aldığı sert dikenleri nedeniyle büyük özen isteyen hasat süreci başladı. Halk arasında "kaynana dili" ve incirin yabani türü olarak bilinen meyve, sadece yaz mevsiminde olgunlaşan kaktüslerden toplanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri