Yani yeni gelecek öğrenciler ve mevcuttaki öğrenciler 1 Eylül 2018 itibari ile muhaceret yaptırmak zorunda. Yaptırmayan öğrenciler gün aşım cezasını ödemek zorundadırlar.
Evet. KKTC'nde çalışma izni ile bulunan kişilerin eşleri ve 18 yaşından büyük çocukları pasaportla ülkeye girmeleri koşuluyla, kendilerine girişte verilen ziyaretci izni dolmadan, ikamet izni almak için oturdukları ilçenin PGM Polis Muhaceret Şubesine başvuruda bulunmak zorundadır.
KKTC'de kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar, KKTC'ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC'ne girişte 45 günlük giriş vizesi verilecektir.
Muhaceret Dairesi tarafından yapılacak inceleme sonucu, aftan yararlanması uygun görülenler anılan temsilcilikler ve makam tarafından yapılacak bildirimden itibaren üç ay içerisinde KKTC'ne giriş yapabilecek ve giriş sırasında bir aylık asgari ücret miktarı tutarındaki para cezasını ödeyeceklerdir.
Daimi İkamet İzni harcı 2000.-TL (İki Bin Türk Lirası)'dır.
İlgili 36 soru bulundu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören ve halk arasında Muhaceret Affı olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, 6 Kasım 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında (Her iki tarih dahil) 90 gün süre ile geçerli olacaktır.
İkamet izni başvuruları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine girişte verilmiş olan vize süresinin başlangıcından itibaren en geç otuz gün içerisinde başvuran yabancıların ikamet adresinin bulunduğu bölgeden sorumlu İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliğine yapılır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 3 Mart 2023 tarihi itibari ile Öğrenci Muhaceret İzni ücretini yıllık 2 bin 170 TL olarak güncelledi.
Buna mukabil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, Resmi Gazetede yayımlandığı 3 Kasım 2021 tarihinden itibaren, 31 Ocak 2022 tarihine kadar 90 gün süre ile yürürlükte kalacak.
Deport edilen yabancının deport edildiği ülkeye geri dönebilmesinin tek yolu, hakkındaki deport kararının hükümsüz kalmasıdır. Bu bağlamda, gerekli sürenin dolmasının beklenebileceği gibi yukarıdaki zikredildiği üzere dava yoluna gidilebilir.
Öğrenci Muhaceret İşlemleri:
Öğrenci muhaceret izni için ilk kez başvuracak olan öğrenciler için KKTC öğrenci izinleri sistemi olan 'https: //permissions.gov.ct.tr/login' adresinde bulunan 'şimdi kayıt ol' ibaresine tıklayarak açılan sayfadaki bilgileri doldurup kayıt işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Sağlık Raporu Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C, RPR, PCR ( 72 saat süreli) ve tüm kan tetkiklerini içeren sağlık raporu olacaktır. (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)
Kıbrıs'a Gitmek İçin Pasaport Gerekir Mi? KKTC, Türk vatandaşlarına herhangi bir pasaport ve vize şartı koymayan ülkeler arasındadır. Yalnızca yeni tip kimlikle giriş sağlayabileceğiniz KKTC, 30 gün boyunca konaklama hakkı sağlıyor.
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Deport kararı (sınır dışı edilme) meşruhatlı vize almak veya 7 gün içinde iptal davası açmak yollarıyla kaldırılabilir. Deport kararına karşı açılacak iptal davası, sınır dışı işlemlerini durdurur.
Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2022 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2022 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.
KKTC'de Oturum İzni Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır? KKTC'de oturma izni almak isteyen yatırımcılar için vizeyle giriş sonrasında en geç 30 gün içinde bulunulan bölgedeki İlçe Polis Müdürlüğü Muhaceret Amirliği'ne başvurulmalıdır. Başvuruların yapılması sonrasında en geç 10 gün içerisinde değerlendirmesi yapılmaktadır.
156/07 (4) Bu maddenin (1)'nci fıkrasının (a) (d) (e) (f) bentlerindeki giriş izinleri sahibine en az on dört gün önce iptal tebligatı yapılması ile Muhaceret Dairesi Müdürü tarafından iptal edilebilir.
TC vatandaşları KKTC'ye girerken 90 gün boyunca vizesiz seyahat etme hakkına sahiptir. KKTC'den Kıbrıs Rum Kesimine girmek içinse Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorunludur. Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi başvuruları ise Yunanistan Konsolosluğu'ndan yapılır.
Kişisel bilgilerinizi https://intranet. ncc.metu.edu.tr/ üzerindeki profilim sekmesi üzerinden güncellemeniz gerekiyor. Bilgiler güncellendikten yaklaşık bir saat içerisinde veriler KKTC İçişleri Bakanlığı online sistemine yansıyacaktır.
Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık imkânı tanınmamaktadır. Ancak burada ev alanlar için oturma izni hakkı tanınması gibi bir uygulama söz konusudur. Bu çerçevede vatandaşlar için Kıbrıs'ın gayrimenkul fırsatlarını değerlendirerek yeni bir yaşam alanına sahip olmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri