Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) projesi ile harcama ve muhasebe birimlerinin mali işlemlerini bir otomasyon sistemi içinde toplamak suretiyle harcamayı tahakkuk ettiren harcama birimleri ile ödemeyi gerçekleştiren muhasebe birimleri arasında güvenli, hızlı ve elektronik ortamda bilgi akışının ...
Bu sistem üzerinden tüm gelir, gider, ödeme ve harcamalar kayıt altına alınmaktadır. Güvenli bir sistem üzerinden muhasebe kayıt girişleri yapılmaktadır. Yapılan tüm girişler hiçbir süre kısıtlaması olmadan kullanım için saklanmaktadır. Tüm muhasebeciler tarafından KBS sistemi kullanılmaktadır.
KBS-Kamu Taşıtları Yönetim Bilgi Sistemi.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) harcamalara açılmış olup bakiyesi bulunan okul müdürlüklerinin tahakkuk belgelerini düzenleyerek ilgili muhasebe birimlerine ivedilikle teslim etmeleri gerekmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Açılımı, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi olan KBS, kamu kurumlarının tüm muhasebe işlemlerine ulaşılmasını sağlar. Devletin gelirleri, giderleri, borçları, banka hesapları bu sistem sayesinde kayıtlara geçer.
Memur Maaş İşlemleri<Yeni Maaş Bilgi Girişi menüsünde bulunan “Maaş Bilgi Girişi” formuna tıklanır. Açılan Sorgu Ekranında Personel Arama kriterlerinden herhangi biri girilip “Kişi Sorgula” butonuna basılarak Maaş Hata Kontrol Raporlarında çıkan personel ekrana getirilir.
http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır. Ekrana gelen Giriş Formunda T.C. Kimlik No ve Şifre alanlarına kullanıcı bilgileri girilir.
KBS Maaş Bilgi Ekranında yapılan değişikliklerin takip edilmesine imkan sağlayan form olup, değişikliği yapan, bilgilerinde değişiklik yapılan personel ve bu personelin hangi bilgilerinde değişiklik yapıldığını, yapılan değişikliklerin tarihini raporlamaktadır.
(2) Birimlerce, Ocak-Mart dönemi, Ocak-Haziran dönemi ve Ocak-Eylül dönemi kümülatif verileri söz konusu dönemi takip eden ayın 7 nci günü sonuna kadar; yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif veriler ise en geç takip eden yılın Ocak ayının 15 inci günü sonuna kadar KBS'ye girilir.
Bu işlemi ilgili harcama biriminin harcama yetkilisi tarafından kendi şifresi ile yapılması gerekmektedir. Bu şifre ile yapılacak yetkilendirmelerin sorumluluğu yine kendilerine aittir.
KBS açılımı, Kamu Hesapları Bilgi Sistemidir. KBS nedir sorusunun cevabı, başta belediyeler olmak üzere borçlu olan tüm kurumları takip etmeyi sağlayan bir sistemdir.
Bakanlığımız (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Mali ve Sosyal Haklar konulu 08/01/2019 tarihli ve 87 sayılı Genelgesi hükümlerine göre; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 08/01/2019 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. ikincil parola kısmına girer ve sisteme giriş yapar. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcut değilse karşısına kayıt yenileme ekranı gelecektir.
KBS - Kamu Hesapları Bilgi Sistemi.
Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Sisteme girebilmek için Muhasebe Birimi tarafından verilen şifreler ile http://kbs.muhasebat.gov.tr/gen/login.htm adresinden giriş yapılır.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. Sayfanın ekran görüntüsü aşağıdadır. Kullanıcı sistemde kayıtlıysa tek kullanımlık parola girme ekranı gelir.
-Yeni bir sekmede egm.kbs.gov.tr kayıt adresine girilir. -Kayıt güncelle butonuna tıkladığımız an kullanıcı adı şifre bilgileri otomatik olarak doldurulur. Bu bilgiler Elektraweb bildirim ayarlarında kaydettiğiniz bilgilerdir.
Kullanıcı adı ve şifre ile https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresinden sisteme giriş yapılır. Memur Maaş İşlemleri>KAPBİS>Aile Bildirim Onay Ekranı sırasıyla seçilir. Açılan ekranda personellerin henüz kurum mutemeti tarafından onaylanmamış ve iade edilmemiş bildirimleri görüntülenecektir.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Cevap:Kontrol belgesi sistemine giriş yapamıyor iseniz Firmanızın SGK da yetkilisi olarak tanımlı olup olmadığınızın kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer tanımlı iseniz firmanızın NACE kodlarının doğru olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Bu bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.
Buna göre, maaş işlemleri Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden yürütülen kamu personelinin maaş/ücret hesaplamasında esas alınacak katsayı, puan gibi referans bilgileri Sistemde tanımlanarak, 06/01/2024 tarihi itibarıyla maaş hesaplanabilmesi için Sistem kullanıma açılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri