1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş.'nin kurulmasıyla Kebir, artık tüm Türkiye'nin markası olur.
trabzon menşeili bir firma.
Kebir Süt Fabrikası'nın sahibi Yılmaz Karadeniz, Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti.
Karadeniz yaylalarında otlayan ineklerden elde edilen taze sütleri, günlük olarak işleyen Kebir'in ürettiği tereyağı özel yayıklarda hazırlanıyor. Doğallığın lezzetini sunan Kebir Tuzsuz Tereyağı, hem kahvaltıda hem de yemekler ile birlikte kullanılıyor.
KOVA YOĞURT. Vakfıkebir ve diğer yörelerden elde edilen sütlerden üretilen Kebir Yoğurt, hem doğal hem lezzetli. Günlük kalsiyum ihtiyacınızı büyük miktarda karşılayan Kebir Yoğurt, vitamin ve protein bakımında da oldukça zengindir.
İlgili 35 soru bulundu
Profesyonel ekip ve ekipmanların hizmet ettiği uluslararası standartlarındaki üretim tesisimizde, tereyağı, peynir çeşitleri ve diğer ürünlerimizin tamamı Trabzon/Vakfıkebir'deki tesislerimizde üretilmektedir.
Vakfıkebir ve diğer yörelerden elde edilen sütlerden üretilen Kebir Yoğurt, hem doğal hem lezzetli. Günlük kalsiyum ihtiyacınızı büyük miktarda karşılayan Kebir Yoğurt, vitamin ve protein bakımında da oldukça zengindir.
Türkiye'nin en iyi tereyağı olarak değerlendirilen Trabzon tereyağı, kendine has lezzeti ve kokusuyla kolay bir şekilde ayırt edilebilmektedir.
Aldığınız tereyağı hakkında kuşkularınız varsa, tereyağından küçük bir parça alıp sıcak suya atın. Gerçek tereyağı tek parçada ufalarak erir, eğer parçalara ayrılarak eriyorsa o tereyağı değil margarindir. Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında bıraktığınızda asla tamamen erimez sadece yumuşar.
Kaşıkla bir miktar alınan tereyağını kaynar suyun içerisine atın. Eğer burada tereyağı parça parça haline gelerek eriyorsa hakiki bir tereyağı olmadığını anlayabiliriz. Ancak kaynar suda tereyağının parçalanmadan tek parça olarak erimesi söz konusuysa ürünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Vakfıkebir (Vakf-ı Kebir, eski adları: Büyük Liman, Fol (Rumca Pholí, yuva), Trabzon'un ilçesi.
Kebir Çölü (Farsça: دشت كوير), Kavir-e Namak, Deşt-i Kavir veya Büyük Tuz Çölü diye de bilinmektedir, İran Platosu'nun ortasında yer alan çok geniş bir çöldür. Yaklaşık 800 kilometre uzunluğunda ve 320 kilometre genişliğinde olup yaklaşık olarak 77,600 km²'lik bir yüzölçümüne sahiptir.
kebir - Nişanyan Sözlük. Arapça kbr kökünden gelen kabīr كَبِير “büyük” sözcüğünden alıntıdır.
1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş.'nin kurulmasıyla Kebir, artık tüm Türkiye'nin markası olur.
Kebir Köy Tipi Tereyagi, en az %80 süt yagi içerir. Tuzsuz olmasi tatli yapiminda tercih sebebidir. Tereyagindaki doymamis yag orani, margarinden daha yüksek oldugu için tereyagi çirpildiginda daha çok köpürür, bu sayede pasta ve kekleri daha çok yumusatir.
KOVA TEREYAĞI
En az %80 süt yağı içeren geleneksel tarzda yayıklarda üretilen hafif tuzlu ve yüksek aromalı Kebir Yemeklik Tuzlu Tereyağı yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak.
Doğal tereyağlarının üretim mevsimine göre de renk farklılığı gösterdiğini unutmamak gerekir. Sütü veren hayvanlar ilkbahar ve yaz aylarında taze otlarla beslendikleri için yazın üretilen bir tereyağının daha sarı renkte olması normaldir.
Tereyağının ekşi bir lezzet almaması için yıkama işleminin yapılması gereklidir. Bu amaçla işlenen krema kitlesi kadar su davlumbaza konulur. Sonra makineye birkaç devir yaptırılarak tereyağı topağına yapışıp kalmış yayıkaltı artıklarının uzaklaştırılması sağlanır.
Hakiki Köy Tereyağı Topak (1Kg) - 162.04 TL + KDV.
Canan Karatay soğuk kış aylarında turpa tereyağı sürerek kahvaltıda tüketilmesinin son derece faydalı olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Karatay Urfa ve Trabzon tereyağlarının ise en sağlıklı tereyağı olduğuna dikkat çekiyor.
Tereyağı denince akla ilk gelen şehir Trabzondur. Trabzonumuzun yüzyıllardır en geleneksel ürünü olmayı başarmış tereyağı hemen hemen yemeklerimizin her birinde kullanılır ve değdiği herşeye üstün ve karşı koyulamaz lezzetler katar.
Gerçek Tereyağı Markası: Akgünler Süt ve Süt Ürünleri, gerçek tereyağı denildiğinde akla gelen güvenilir bir markadır.
Ayrıca yoğurdun hammadesinin farklı sütlerden olması yoğurtların fiziksel, kimyasal, duyusal özelliklerinde farklılıklar meydana getirdiği görülmüştür. En iyi özellikleri koyun yoğurdu gösterirken, en düşük değerleri keçi yoğurdu almıştır.
Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bağırsak florasını düzenlediği için kolon kanseri riskini düşürmekte, bağışıklığı güçlendirdiği için alerjik hastalıklara karşı direnci arttırmaktadır.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri