Posa miktarı açısından yüksek bir değere sahip olan keçiboynuzu, aynı zamanda kalsiyum deposudur. Kadınların ve büyüme çağında yer alan çocuklar tarafından tüketilmesi faydalıdır. Özellikle kadınlarda ileri yaşlarda oluşabilecek kemik erimesine (osteoporoza) karşı kullanılması önemlidir.
Keçiboynuzu Potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, selenyum, bakır gibi mineral içeriği çok zengin bir meyvedir. Özellikle potasyum ve kalsiyum içeriğinin yüksek olması birçok faydayı da beraberinde getirir. Örneğin kemiklerin gelişiminde önemli bir yere sahiptir.
Kalsiyum Deponuzu Doldurun
Potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir minerallerinden zengin olan keçiboynuzunun, toplam posa miktarı yüksek. Çözünür ve çözünmez posa içeriği dışında iyi bir kalsiyum kaynağı olarak özellikle kadınlar ve çocuklar tarafından tüketilmesi daha da önem taşır.
Doğal bir antioksidan ve antibiyotik zengini olan keçiboynuzu; soğuk algınlığına, gribe ve öksürüğe iyi gelir. Enfeksiyonlara karşı savaşır. Keçiboynuzu kürü nefes darlığı problemine karşı faydalıdır.
Keçiboynuzu tozu, insan sağlığında farklı şekillerde fayda sağlar. İçeriğindeki maddeler ile bu besin iştah açar ve kansızlığı ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra cinsel isteği arttırır. Sindirim sistemi için dost olan bu besin mide problemlerine de iyi gelir.
İlgili 31 soru bulundu
Keçiboynuzu tozunun zararları yok denecek kadar azdır fakat yine de günde 5-6 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Hamile ya da emzirenlerin uzman bir doktora danışması daha uygun olacaktır. Keçiboynuzu kafein içermediğinden tansiyon hastaları için uygundur ve iyi oranda potasyum içerir.
Keçiboynuzu tozunun kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
Kalp Ve Damar Hastalarına İyi Gelir
Antioksidan barındıran keçiboynuzu, kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalı olmaktadır. Damar tıkanıklıklarını gidererek kanı temizlemeye yardımcı olur. Bu durumda dolayı kalbi rahatlatır ve düzenli çalışmasını sağlar.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilen bu toz sağlıklı olması bakımından çeşitli hastalıkların tedavisinde de kuru olarak yutularak veya suyla alınabilir.
Yapılan literatür incelemesine göre, keçiboynuzu yüksek oranda şeker, mineral madde ve vitamin (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E) içermektedir.
Pekmezde B12 vitamini var mı? Kırmızı pancar pekmezi keçiboynuzu pekmezi çok bilinmese de biraz acımsı bir tada sahip olduğu için fazla yemek yiyemeyenlere tavsiye edilir. En az keçiboynuzu kadar kan oluşturur. Hem üzüm hem de dut pekmezi demir ve B12 vitamini bakımından çok yüksektir.
Fazla miktarda tüketilen keçiboynuzu özü midede rahatsızlık hissine neden olabilir ve mide bulantısına yol açabilir. Hiçbir besin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici değildir. Lif yönünden zengin olduğu için aşırı tüketiminde ishale de neden olabilir.
Keçiboynuzunun bilinen yaygın bir yan etkisi olmamasına rağmen uzmanlar, bu bitkinin günlük sınırlı miktarda tüketilmesini öneriyor. Çünkü meyvenin içerdiği yüksek etkili bileşenler, gerekenden fazla tüketildiğinde pek çok doğal besin gibi istenmeyen etkilere yol açabiliyor.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Keçiboynuzu tozu besin değerleri açısından oldukça zengin bir malzeme. Vücuda bolca protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller ile A, B, D ve E vitaminlerinin girmesini sağlıyor.
Hünnap Keçiboynuzu Özü Nasıl Elde Edilir? Hünnap Keçiboynuzu Özü, Keçiboynuzu ağacının meyvesi olan Hünnap'ın özünden elde edilen doğal bir üründür.
Keçiboynuzu Pekmezi: Keçiboynuzunun özünden yapılan bir tatlı olan pekmezi, yoğun bir enerji kaynağıdır. Aynı zamanda demir deposu olarak bilinir.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
Özellikle içerdiği yüksek dozdaki glikoz sebebiyle sürekli diyet yapmak zorunda olan diyabet hastalarının ve kanında pıhtılaşma sorunu yaşayan ve bu sebeple kan inceltici ilaç kullanan kişilerin doktorlarına danışmadan keçiboynuzu özü tüketmemeleri tavsiye olunur.
Keçiboynuzu özünün yetişkinlerde sabah akşam aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklarda kahvaltıda 1-2 yemek kaşığı, bebeklerde kahvaltıda 2 çay kaşığı verilmesi önerilir. Ayrıca su ile karıştırılıp meyve suyu gibi içilebileceği gibi tahin veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir.
Keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir. Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir.
Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız.
Kisinin demir açısından zengin kırmızı et, karaciğer, balık gibi gıdalar tüketmesi önerilir. Ayrıca hastaya yemeklerde çay, kahve gibi demir emilimini azaltan içeceklerden kaçınması önerilir. Diyetteki değişiklik yeterli değilse ve kansızlık varsa hastanın demir ilacı ile tedavisi gerekebilir.
Keçiboynuzu Özü Kullanımı
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri