Kedinizin fırçalanmaya veya taranmaya alışabilmesi için çok nazikçe başlayın. Dökülen tüyleri uzaklaştırmak ve tüm küçük düğümleri açmak için yavru kedinizi daima tüylerin uzama yönüne doğru ve ardından aksi yöne doğru tarayın. Düğüm kalırsa, sertçe çekip tüye zarar vermek yerine nazik ve sabırlı olun.
En çok hoşlandığı bölgelerden (çoğunlukla çenesi ve başı) başlayın ve daha sonra diğer bölgelere geçin. Dolaşarak keçeleşmiş yerlere rastlarsanız, bu bölümleri uçları körelmiş bir makas kullanarak kesebilirsiniz. Kediniz kısa tüylüyse, plastik bir fırça kullanarak tüylerini tarayabilirsiniz.
Kediniz uzun tüylüyse, tüylerini her gün ya da en azından haftada birkaç kez taramalısınız. Kısa tüylü kediler yalnızca haftada bir kez taranmalıdır.
Yavru kedi tüy bakımı şu şekilde olmalıdır; Öncelikle düzenli olarak her gün yavru kedi tarama işlemi gerçekleşmesi gerekir. Bu keçeleşmeyi ve birleşen tüyleri açmak için de oldukça avantajlı olacaktır. Yavru kedi tıraş zamanı için 5 aylıktan sonrası uygun görülmektedir.
Kediler düzenli olarak taranmaktan çok hoşlanır. Günün uyanık olarak geçirdikleri büyük bir kısmında tüylerini yalayarak tararlar. Kedinizi düzenli olarak taramanız onun hoşuna gider ve yanınızda kendini güvende hisseder.
İlgili 36 soru bulundu
Tüylerinin düğüm olması, bir noktada toplanıp keçelenmesinin önüne geçmek için her gün taranması gerekmektedir. Kedilerin çoğu taranmaktan hoşlanır. Ancak yetişkin bir kedi o yaşa kadar taranmadıysa, bir anda yadırgayabilir hatta korkabilir. Ancak düzenli tarandıkça alışacaktır.
Sağlıklı ve canlı tüylere sahip olması için kedinizin tüylerini düzenli olarak taramanız ve/veya fırçalamanız gerekir. Kedilerin tüylerini fırçalarken, gevşek tüyler ve kir, tarağa gelir. Kürkün kirden ve gevşeyen tüylerden arındırılmasıyla kedilerin tüyleri daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşur.
Kedinizin tüylerini taramak onlarla sıkı bir bağ kurmanın mükemmel yoludur. Bununla birlikte pire artışı gibi istemediğiniz sorunları da kontrol etmeye yardımcı olur. Kedilerde Tüy Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı? Kediniz uzun tüylüyse her gün ya da en azından haftada 2-3 kez taramanızı öneririz.
Kedimi veya köpeğimi ne sıklıkla taramalıyım? Kedinizin ve ya köpeğinizin cinsine ve tüy yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Eğer uzun tüyleri ve yoğun tüyleri olan bir evcil hayvanınız varsa her gün düzenli taramak gerekmektedir. Her gün olmasa bile iki gün de bir taramak faydalı olacaktır.
Yumuşak Fırça: Bu tür fırçalar, kedinizin hassas tüylerini düzeltmek ve parlaklık kazandırmak için kullanılır. Kısa tüylü kediler için idealdir ve düzenli fırçalama ile tüylerinde biriken ölü tüyleri toplar. Metal Tarama Fırçası: Bu fırçalar, uzun tüylü kediler için özellikle etkilidir.
Tarağı kedinizin tüylerine hafifçe yerleştirin ve tüylerin yönünde nazik bir şekilde ilerleyin. Bu sayede tarağın dişleri pireleri daha iyi yakalamaya destek olur. Pireleri topladıktan sonra, tarağın üzerindeki olan pireleri ve kirleri temizlemek için bir fırça ya da tarak tercih edebilirsiniz.
Kendini yalamasıyla çözülemeyecek işler için ilk adım banyodur. Aslında arama motorlarına baktığımızda kedi ıslak mendille silinir mi sorusu ile karşılaşıyoruz. Özellikle yavru kedilerin yıkanmasını uzmanlar önermez. Bu gibi durumlarda bebekler için hazırlanmış olan ıslak mendiller ile yavru kedi temizlenebilir.
Kediler ekşi kokulardan hiç hoşlanmaz. Bu aromaların başında sirke, limon, portakal ve kahve kokusu gelir. Bitkinin saksısına veya toprağına bu kokulardan sıkarak kedinizin çiçeğe yaklaşmasına engel olabilirsiniz. Kedilerin sevmediği bitkileri tercih etmek, can dostunuzun bitkiyi görmezden gelmesini sağlar.
Tarağının dişlerinin sertliği özellikle yavru kediler için önemlidir. Tel ve sert yapıda taraklar tüyleri temizlemekten daha çok kürklerine zarar vermenize neden olabilir. İlk etapta daha yumuşak kedi fırça modellerini tercih edebilirsiniz.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Kedinizi, erken yaşta taranmaya alıştırmak yaşlanana kadar beklemekten çok daha iyidir. Bu onlara alışmaları için yardımcı olur, böylece tam olarak keyif alabilirler. Deneyimi daha konforlu hale getirmek için yavru kedinizi her zaman kaymayan bir yüzeye koyun.
Sibirya cinsi kediler en şaşırtıcı tüy dökmeyen kediler arasında yer alırlar.
Ama kediniz kuyruğunu yukarıda tutuyorsa kendinden emin, güvende ve sizi gördüğüne seviniyordur. Kediniz size başıyla hafifçe vurursa veya yanağını size sürterse, size "kokusunu" bırakmaya ve birbirine ait olduğunuzu göstermeye çalışıyor demektir.
Sevgilerini de mırıldanarak gösterebilirler. Örneğin size sürtünerek mırıldanıyorsa bu bir sevgi göstergesidir ve sizi sevdiğini söylüyordur aslında. Yanı sıra mırıldanma sırasında patileriyle hamur yoğurur gibi tırnaklarını size sürtüyorsa ve patileriyle size masaj yapıyorsa bu da bir sevgi göstergesidir.
İhmal Edilmek. Kediler yalnız kalmaktan, rutinlerinin bozulmasından ve ilginin üzerlerinden çekilmesinden hiç hoşlanmazlar. İhmal edilmek kedileri en çok üzen şeyler arasında ilk sıralardadır.
Kedilerinizi banyo sırasında da tarayabilirsiniz. Tüyleri ıslakken tarama işlemi daha kolay olabilir.
Evde kedi tüyü temizliği yapmak için çamaşır makinenizin deterjan haznesine yarım su bardağı beyaz sirke dökebilirsiniz. Sirke, kıyafetlerin tüylerden arınmasını sağlar. Bu yöntemin etkili olması için sirkeyi durulama aşamasında makineye eklemeniz gerekir.
Kediler sıcak yerde uyumayı çok severler. Bu nedenden ötürü kedinizi yanınıza almak ya da onların üzerini örtmeniz gerekebilir. Kedilerinizi çok sarsmadan dikkatli bir şekilde üzerini örterseniz sıcaklıklarını korumuş, onları rahat ettirmiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri