Kediler özellikle göbeklerine dokunulmasından hoşlanmazlar. Eğer kediniz yere yatıp sırtüstü yuvarlanarak göbeğini size açıyorsa gerçekten size güveniyor demektir. Bu, onun en hassas noktalarından bir tanesidir ve bu hassasiyeti sizinle paylaşmaya açıktır.
Kedilerin hassas bölgeleri olan karın ve kuyruğunda yer alan kıl kökleri hassas olduğu kadar uyarıcıdır. Aynı zamanda kedilerin en savunmasız hissettikleri bölgelerden biri olan karın bölgelerine dokunmanız onu rahatsız edebilir. Hatta size karşı saldırgan ve öfkeli davranışlardan sergileyebilirler.
Kedinizin karnına dokunma: Kediniz kendini rahat ve güvende hissettiğinde yuvarlanarak karnını gösterir. Bu durum karnınızı okşaması için bir belirtidir. Çoğu kedi bundan hoşlanmaz. Bu nedenle kediniz izin verdiği sürece karnını sevin.
Ama kediniz kuyruğunu yukarıda tutuyorsa kendinden emin, güvende ve sizi gördüğüne seviniyordur. Kediniz size başıyla hafifçe vurursa veya yanağını size sürterse, size "kokusunu" bırakmaya ve birbirine ait olduğunuzu göstermeye çalışıyor demektir.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kedilerin sevilmekten hoşlanmadığı birçok bölge bulunuyor. Kedilerin kuyruk bölgesi, dokunulmasına izin vermediği bölgelerdir. Kedi severken kuyruk bölgesine yaklaşmamak gerekir. Kedilerin her ne kadar çok fazla cinsi olsa da, sırt bölgesi de sevmedikleri bölgeler arasında yer alan bir bölgedir.
Öpülmek hoşuna giden bir kedi;
Mırıltı ve yalama ile cevap verecektir. Ve öpücükten uzaklaşmaya çalıştığınızda size kafa dahi atabilir. Bu da kedinizin öpücüklere alıştığı ve onu sevmenizi istediği anlamına gelir. Birçok kedi sevgiyi tanıyabilir ve kabul edebilir.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler Sahiplerini Özler mi? Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Kedilerin konuşmalarını anlayıp taleplerini yerine getirdiğiniz zaman, sevildiklerini ve önemli olduklarını net bir şekilde anlarlar.
İnatçı ya da huysuz kişilik tipine sahip kediler, insansı kedilerin genellikle tam tersidir. Bu kediler dokunulmaktan, kucağa alınmaktan pek hoşlanmazlar. Genellikle ürkek ve gergindirler. Kendileri istediği zaman etkileşime geçilsin isterler.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kedilerin neden masaj yaptığını merak eden kişilerin karşılaşabilecekleri açıklamalardan biri de kedilerin alanlarını işaretlemek için bu doğal davranışı sergileyebildikleridir. Evet, kediler mutlu olduklarında ya da konforlu hissettiklerinde özellikle yumuşak yüzeyleri yoğurmaya başlar.
Bunun en büyük sebebi kendilerini güvende hissetmeleridir. Kediler uyuduklarında savunmasız oldukları için kendilerini güvende hissetmek için sahipleriyle uyurlar.
Kediler diğer hayvanların kokusunu bastırmak ve kişiyi sahiplenmek için ayaklarına sürtünerek kendi kokusunu bırakır. Kediler bu davranışı özellikle güçlü bir bağ duygusu hissettikleri kişilere daha çok yaparlar. Kediler bölgeci canlılar oldukları için sahiplik onlar açısından son derece önemlidir.
Kedilerin 24 saatten fazla yalnız kalmaları mutsuzlaşmalarına neden olabilir. Çünkü kediler sosyal canlılar olarak insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı yetişkinlerden farklı olarak, yavru kediler, evde daha kısıtlı sürelerde yalnız bırakılmalıdır.
Kediler Sahibini Kokusundan Tanır
İnsanlar ile kedilerin ilişkisinde de önemli yer tutar. Kokular sayesinde patiler insanların kim olduklarını ayırt edebiliyor. Örneğin görme kaybı yaşayan bir kedi ev içerisinde yabancı kişiler dahi olsa sahibini kokusundan bulup ayaklarına sürtünebiliyor.
Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır. Sahiplerinden ayrı kaldıklarında köpekler kadar belirgin ve yıkıcı tepkiler vermeseler de kediler de ayrıldıklarında kaygı geliştirebilirler.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
"Bir kedi uyuduğunda, potansiyel tehlikelerden kendini koruması zorlaşır ve daha savunmasız olduğunun gayet farkındadır. Bu nedenle kediler kendi güvenlikleri için yatağın ayakucunda uyumayı seçebilir ve hatta sizi de korumak için bir tehdit algıladıklarında sizi uyarabilir.
Kediler göbeklerine ve kuyruklarına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Bu doğrudan kedinin size saldırmasına neden olabilir. Kuyruk ve göbek bölgesi kedilerin sahiplerine bile pek sevdirmedikleri yerlerdir. Yavru kediler yetişkin kedilerden daha sıcakkanlı oldukları için onlara yanaşmak daha kolay olabilir.
Kediler yalnız kalmaktan, rutinlerinin bozulmasından ve ilginin üzerlerinden çekilmesinden hiç hoşlanmazlar. İhmal edilmek kedileri en çok üzen şeyler arasında ilk sıralardadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri