Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, kent merkezine uzaklık ve nüfus yoğunluğuna göre 67 ilçenin il olma potansiyelini açıkladı.
Tavşanlı, Kütahya iline bağlı bir ilçedir.
Yıldırım Beyazıt Kütahya Valiliği döneminde Tavşanlı yöresinde sık sık sürek avına çıkar ve tavşanın çok olmasından dolayı “Tavşanlı” adını vermiştir.
Devlet Hatun'un Osmanlı Sarayına gelin gitmesiyle Tavşanlı da Osmanlılara verilen çeyiz topraklar arasında yer almıştır. 1911 yılında Kütahya'ya bağlı nahiye merkezi iken ilçe olmuştur. 3 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtulmuştur.
Kuşadası, 1957 yılında İzmir ilinden ayrılarak Aydın iline bağlanmıştır.
İlgili 35 soru bulundu
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Silivri, Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçe, İstanbul il merkezinin 69 kilometre batısında, D-100 (eski E-5) kara yolu üzerinde bulunan bir sahil şehri.
Yaklaşık 285.000 nüfusa sahip olan Kütahya Merkez şehrin en kalabalık ve büyük ilçesi olarak ön plana çıkıyor. Yine, yüzölçümü bakımından da en büyük Kütahya ilçesi, 2.458,185 km2 ile Kütahya Merkez oluyor.
1867'de Hüdavendigar Vilayetine bağlı bir sancak merkezi olan Kütahya, 8 Ekim 1923'te vilayet olmuştur.
Kütahya'nın belde ve köyleriyle birlikte nüfusu 100 bini aşan Tavşanlı'da İlçesi'nde 194 cami olduğu bildirildi.
Yaklaşık üç asırdır üretilen leblebi tavşanlı ismiyle özdeşleşmiştir.
Yıldırım Beyazıt Kütahya Valiliği döneminde Tavşanlı yöresinde sık sık sürek avına çıkar ve tavşanın çok olmasından dolayı "Tavşanlı" adını vermiştir. Osmanlı döneminde Kütahya Sancak, Tavşanlı'da Nahiye konumunu sürdürmüştür.
Aslanapa Kütahya ilinin bir ilçesidir. Daha önceleri Merkez İlçeye bağlı Nahiye Merkezi iken Özal döneminde Şaphane ve Dumlupınar'la birlikte ilçeliğe hak kazanmıştır. İlin ve Türkiye'nin en küçük ilçe mekezlerinden biridir.
Yıllarca, Kütahya'daki kamu yatırımlarının özel yatırımları engellediği bahanesi öne sürüldü. İş sahipleri, nitelikli esnafl ar işlerini bırakıp kamuda görev yapmaya başladı. Yerlerine yeni elemanlar da gelmedi. Dolayısıyla küçük ve orta ölçekli sanayi gelişemedi, büyük sanayi yatırımlarına zemin yaratılamadı.
Anadolu'ya Selçuklu İmparatorluğu dönemimde gelen, Osmanlı kayıtlarında Yürüyen anlamında, Yörük ya da Orta Asya'daki adlarıyla 'Bozuluş' diye nitelendirilen, özbeöz Türk olan yörükler bugün 'konmuş' yani yerleşik duruma geçmiş Yörükler, daha çok; Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerleşiktirler.
Aynı zamanda dünyanın en zengin su kaynaklarıyla önemli bir kaplıca merkezidir. Kütahya günümüzde de şirin, ekonomik, güvenli ve öğrenci dostu bir şehir olmuştur.
Yemeden dönülmemesi gereken meşhur lezzetler; Sini Mantısı, Cimcik, Ispanaklı Şibit, Dolamber Böreği, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, Tirit, Gökçümen Hamursuzu, Tosunum Böreği, Sıkıcık Çorbası, Kızılcık Tarhanası, Küp Kebabı, Kütahya Usulü Güveç, Sütlü İncir Tatlısı, Yufka Tatlısı, Hekmane Erik Hoşafı'dır.
Kütahya ilinin nüfusu 576.688'dir.
Kütahya konut kiralarının artmasına, benzine, elektriğe, suya, doğalgaza gelen zamlara rağmen ise kesinlikle hala Türkiye'nin en ucuz şehridir. Kiralar ortalama fiyatlarda, ulaşım fiyatları keseye uygun ve üretken bir şehir olması açısından da bolluk bereket içinde gelişen bir şehirdir.
Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.
Şanlıurfa için yapılan incelemede, Siverek, Suruç, Viranşehir ve Akçakale ilçelerinin il olma potansiyelinin yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı. Araştırmada, coğrafi konumun yanı sıra ulaşım ağlarının, ekonomik göstergelerin ve insan kaynaklarının da değerlendirildiği belirtildi.
Yasa kabul edilirse Manavgat, Siverek, İnegöl il olacak. Şu ana kadar adı geçen bir ilçe olmasa da kriterleri karşılayabilecek; İnegöl, Alanya, Polatlı,Çorlu, Siverek, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş'in aralarında olduğu 24-25 ilçenin olduğu belirtiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri