Bazı kediler için poposunu gösterme, ilgi istediği anlamına gelir. Bir dahaki sefere kediniz poposunu yüzünüze yaklaştırdığında onu sevmeyi deneyebilirsiniz.
Popo kaldırma
Bu insanların selamlaşırken kucaklaması ve öpmesi gibi bir şeydir. Yani kediniz muhtemelen size sevgisini gösteriyor! İyi haber şu ki, karşılık vermek için kedinizin poposunu koklamanıza gerek yok!
2- POPOSUNU HAVAYA KALDIRMASI
Yani sizinle selamlaşmak isteyen kedinizin bu hareketi yapması normaldir. Öte yandan çiftleşme döneminde de karşı cinsi çağırmak için de sıkça bu hareketi yaptıkları bilinir.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler Selamlaşmak İçin Birbirini Koklar
Kediler için konuşacak olursak birbirlerinin poposunu koklamaları bir çeşit selamlaşma yoludur. Çiftleşme döneminde de bu hareketi yaparak eşleşmeye davet edebilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Kediler yeni tanıştıkları kişilere kokularını bırakmak için sürtünürler ancak genellikle bunu vücutlarıyla yaparlar. Sevdikleri insanlara ise genelde kafalarıyla sürtünürler. Bu onlar için aynı zamanda güvende hissettiklerinin bir göstergesidir.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kedilerin içgüdüsel olarak yaptıkları yoğurma hareketi özellikle onların yavruluk döneminde annelerini emerken süt üretimini artırmak için yaptıkları hareketlerden biridir. Bu nedenle kedilerde yoğurma hareketi, onların rahat ve huzurlu bir şekilde mayışmasıyla son bulur. Ardından güzel bir uyku çekebilirler.
Bazen cevabın ne olduğunu hissetse de ya da çok iyi bilse de kesin olarak emin olmak, ister. Bu nedenle tüylü dostlarını çok seven kedi sahipleri için bugün bu soruyu yanıtlıyoruz. Kediler sevildiğini anlar. Ancak bunu pek umursamazlar.
Kediniz arka ayakları üzerine oturup ön patilerini havaya kaldırıyorsa bu durum kedinizin sizinle iletişim kurmaya çalıştığı anlamına gelir. Kedim ön patisini kaldırıyor diyorsanız sizinle oyun oynamak istiyor korkmayın.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
8. Son Derece Hassas
Çok fazla sinir ucunun bulunması kedinin patisini dokunmaya karşı aşırı hassas hale getirir. Bu nedenle birçok kedi patisine dokunulması sevmez. Eğer kediniz patisine dokunmasına ve okşanmasına izin veriyorsa bu size duyduğu güvenin bir işaretidir.
Patileriyle yüzünü kapadıysa: Ya odadaki ışık gözlerini rahatsız ediyor ya da üşüyen burnunu ısıtmaya çalışıyor. Kafalarını örttülerse rahatsız edilmek istemiyorlar demektir.
Kızgınlık döneminde kediniz daha sevecen olabilir; mobilyalara, duvarlara ve sevdiği insanlara sürünebilir. Muhtemelen özellikle arka ayaklarıyla sürünecektir ve arka ayakları ile kuyruğunu kaldırarak sık sık çiftleşme durumu sergileyebilir.
*Kediler sırt üstü yatarak vücut ısısını dengeleyebilir. Karnı açıkta olduğunda, iç organları serinlerken, sırttaki tüyler de sıcak havayı yakalayarak vücudun ısısını düzenlemek için fayda sağlar. *Kediler, rahat bir uyku geçirebilmek için farklı pozisyonlarda yatabilirler.
Bu nedenle tetikte olurlar. Kedinin ayakucunuzda yatmak istemesi bir tehdit anında ya da tehlikeyi hissettiğinde alarma geçip sizi korumak içindir. - Aynı zamanda yatağın ucundan kaçmak ve odanın her yönüne hareket etmek daha kolaydır ki bu da içgüdülerinin bir parçasıdır.
Kediler neden sahiplerinin üstüne ve ucunda uyur detayları ile derledik." Kediler uyuduklarında savunmasız kaldıkları için uyurken kendilerini güvende hissetmek isterler. Uyuduğunda savunmasız kalan kediler kendilerini güvende hissetmek için sahipleriyle ya da sahiplerinin yakınında uyurlar.
Kediler neden patileriyle masaj yapar gibi yapar? Kediler sahiplendikleri yani önemsedikleri nesne ve canlılara masaj yapar gibi yapar. Buna yoğurma hareketi de diyebiliriz. Sevgilerini göstermek, ilgi istemek, süt arttırmaya destek, daha rahat uyumak ve gerilmek gibi pek çok neden bu uygulamaya neden olur.
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
*Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.
Feromon sevgisi
Kediler için feromonlar, iletişim kurmalarına ve çatışmalardan kaçınmalarına yardımcı olması açısından önemlidir. Kedinin diğer kedilerle ve sahipleriyle iletişim kurma şeklidir. Bir kedinin kokusu, diğer kedilere onlara yaklaşmanın güvenli olduğuna dair sinyaller gönderebilir.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri