Kedilerin Sevmediği Kokulara Özellikle Dikkat Edilmeli Kedilerin bazı kokuları sevmemesi kokuya neden olan maddelerin kediler için zehirli ve zararlı olmasıdır. Narenciye, lavanta ve kahve bunun için en güzel örneklerdir ancak kedilerin kaçındığı diğer kokulara da dikkatli yaklaşmak gerekir.
Kediler oldukça akıllı canlılar olduklarından kendilerine zarar verecek kokulardan hoşlanmazlar. Bu kokular genellikle kedilerin yemesi sakıncalı olan baharat kokuları, hardal, soğan ve sarımsak gibi keskin kokulardır. Kedilerin en uzak durduğu baharat kokusu ise kırmızı biber ile pul biber kokusudur.
Muz İlginçtir ancak kediler muz kokusundan nefret eder. Eğer verirseniz belki muzu yer ancak kokusundan hoşlanmazlar. 4. Baharatlar Tarçın, biber, hardal veya nane gibi baharatlar kedileri oldukça rahatsız etmektedir.
Kedilerin sevmediği çiçekler ise onları bitkilerinizden uzak tutmanıza yardımcı olur. Petunya, lavanta ve yaprak güzeli gibi çiçekler kokularından dolayı kedilerin sevmediği bitkiler arasında yer alır.
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
İlgili 37 soru bulundu
Karabiber kokusunu da pek sevmez kediler naftalin yerine karabiber de kullanabilirsiniz. 2. Citronella yağı ile de bahçenizi kedilerden koruyabilirsiniz.Bu yağın yuzde 25 ini suyla karıştırıp sprey olarak kullanabilirsiniz. 3. Karabiber , sarımsak , lavanta ekerek de kedilerinizi bahçenizden uzak tutabilirsiniz.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Kedi Kovucu, genellikle hareket sensörleri veya ultrasonik ses dalgaları kullanarak hayvanları uzaklaştırmaya yönelik çalışır. Bu yöntemler, hayvanların duyularını rahatsız ederek veya su spreyi kullanarak çevreyi istenmeyen hale getirir.
İnatçı Kediler Uzaklaşsın Diye Naftalin Kullanın
Kedileri arabalardan nasıl uzak tutacağınızı öğrenmeye nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, naftalin başlamak için iyi bir seçenek diyebiliriz. Pek çok insan da kediler gibi naftalin kokusundan hoşlanmaz.
Lavanta, sardunya ve okaliptüs
Aynı şekilde sardunya ve okaliptüs bitkileri de kedilerin sevmediği bir koku yayarlar. Kadife çiçeği, petunya ve yaprak güzeli de kedilerin kokusundan hoşlanmadığı çiçeklerdir.
Kedilerin balkona sizden habersiz çıkmasını engellemenin en etkili yolu, balkon kapısını sürekli kilitli olarak tutmaktır. Böylece son derece hızlı öğrenebilen kedinizin kapıyı açma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.
ALÜMİNYUM FOLYO TİZ SESLER ÇIKARIYOR
Folyo kırıştığında çok tiz bir ses çıkarır. Aslında, o kadar tizdir ki 20 bin hertz'in üzerindeki herhangi bir ses, ultrasonik olarak kabul edilir. Bir insan kulağının duyabileceğinin dışında olsa da kediler ultrasonik sesleri çok iyi duyar.
📌 Bilimsel araştırmalar henüz tam sebebini ortaya koyamamış olsa da, çamaşır suyunun içindeki klorun kedilerin ilgi alanına girdiği biliniyor. Eğer çamaşır suyu sever bir kediye sahipseniz dikkatli olmalısınız: Klor yalaması ve derisinin bol miktarda klorla temas etmesi zehirli olabilir.
Korku, tehlike hissettiklerinde kendilerini korumaya yönelik hareket etmeye başlarlar. Kedileri korkutan birçok durum vardır. Bunlardan bazıları, yüksek sesler, ani hareketler, bilinmeyen insanlar, diğer canlılar, yeni ortamlar ve kimi zaman değişen hava koşulları da olabilmektedir.
Kedi neye gelmez diye merak ediyorsanız, kediler narenciye kokusundan nefret ederler. Bahçenize bir limon ağacı dikebilir veya bitkilerinizin yanına mandalina, portakal, limon gibi narenciye kabuklarını bırakabilirsiniz. Narin çiçeklerinizin kenarlarına file gibi tel ağlar yerleştirebilirsiniz.
Bir püskürtme şişesiyle ayakta durarak ve tırnaklarını çıkardığında ona su püskürterek kedinize tırmalamayı kademeli olarak azaltmayı öğretin. Kedinize oyuncak şeklinde tüylü bir arkadaş vererek dikkatini kumaşlardan uzaklaştırın. Tüylü bir farenin peşinde koşan kedinin, davranış sorunları yaratması için zaman kalmaz.
Beyaz sirke, kediler için zararlı değildir. Ancak öylesine sevmezler ki adını kedi kaçıran olarak değiştirebiliriz. Alt katta oturan ve davetsiz misafir olan kedilerden hoşlanmayanlar evlerinin bazı bölgelerine beyaz sirke dökerler. Ayrıca temizliklerini beyaz sirke ile yaparlar.
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar.
Kedi uzaklaştırıcı spreylerin özelliği kokmasıdır. Ancak bu koku, kedilere hiçbir şekilde zarar vermez.
Kedi kovucu sprey; kedilerin belirli eşyalardan ya da alanlardan uzak tutulmasını sağlayan, kedilerin mobilyaları ve koltukları tırmalaması gibi davranışları engellemeye yardımcı olan üründür.
Kedi kovucu çeşitleri arasında ultrasonik cihazlar, jeller, spreyler ve granüller yer alıyor. Bu sebeple kedi kovucu cihazlar ses frekansları kullanılarak tasarlanıyor. Kedi kovucu güneş enerjili cihazlar pil değiştirme ya da şarj etme sorununu ortadan kaldırıyor.
Kullanacağınız alana 30cm uzaklıktan gün aşırı uygulama yapınız. Zaman içerisinde uygulamayı seyreltiniz. Bahçe ve balkon gibi açık alanlarda daha yoğun kullanılmalı ve alanın su ile temasından sonra tekrarlanmalıdır. Koltuk, eşya tırmalamasını önlemek için eşyanın bir bölümüne sıkmanız yeterli olacaktır.
Kediler Kalabalık Ortamdan ve Yüksek Seslerden Nefret Eder
Kediler kargaşayı, kavgayı, gürültüyü ve kalabalık ortamları sevmez ve hoşlanmazlar.
Bu olasılık uzun süreli maruz kalma ile artış göstermektedir. Kediler köpeklere göre sigara dumanından çok daha fazla etkilenmektedirler. Söylediğimiz gibi sigara dumanı kedilerin tüylerinin üzerine yapışarak, her kendilerini temizlediklerinde zehre maruz kalmaları hastalığa yakalanma ihtimallerini arttırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri