Kediler diğer hayvanların kokusunu bastırmak ve kişiyi sahiplenmek için ayaklarına sürtünerek kendi kokusunu bırakır. Kediler bu davranışı özellikle güçlü bir bağ duygusu hissettikleri kişilere daha çok yaparlar. Kediler bölgeci canlılar oldukları için sahiplik onlar açısından son derece önemlidir.
Kediler koku bırakmak için size sürtünür ya da sizi yalayabilir. Kediler, bölgelerini işaretlemek için ayak parmaklarınızı yalarlar. Deneyimlerin en hoşu değil ama ev kedileri için normal bir davranıştır. Bu nedenle kediniz ayaklarını koklayıp yalayabilir.
Sizin yanınızda kendini güvende hissettiğini belirtmek ister, sizi aileden kabul eder yani. Koku alışverişi olur ve sosyal bağ kuvvetlenir. Bir de yalnızlık hissi sebebiyle de yalayabiliyor kediler. Sizi yalayarak yalnızlık hissiyle mücadele eder ve böylelikle bütün negatiflikleri pozitife çevirir.
Kediler genelde sahipleriyle uyumayı ya da onlara yakın bir yerde uyumayı tercih eder. Bunun en büyük sebebi kendilerini güvende hissetmeleridir. Kediler uyuduklarında savunmasız oldukları için kendilerini güvende hissetmek için sahipleriyle uyurlar.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
İlgili 29 soru bulundu
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Kedinizle uyumak, onunla bağ kurmanın harika bir yoludur. Kediniz muhtemelen yatağınızda uyurken daha güvenli ve rahat hissedecektir. Ayrıca, kediniz uyurken muhtemelen ayaklarınızı ısıtacaktır. Ve eğer biraz yorgun veya stresliyseniz, evcil hayvanınız muhtemelen mükemmel arkadaşınız olacaktır.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kucakta uyuyan sizinle temas halinde olduğu için kedi kendini güvende hissederek rahat bir uyku çekebilir. Kedi yatakları olsa dahi kucağınızda uyumak isteyen bir kediye sahip olabilirsiniz. Bu durumun sebebi sahiplerinin bedenleri ile temas halinde olmayı sevmeleri ve kendilerini rahat hissetmeleridir.
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
*Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Kediler için konuşacak olursak birbirlerinin poposunu koklamaları bir çeşit selamlaşma yoludur. Çiftleşme döneminde de bu hareketi yaparak eşleşmeye davet edebilirler. Anne kediler yavrularını diğer kedilerden koruyarak kendi yavrusu olduğunun anlaşılması için de yavrularının üzerine kendi kokusunu bırakabilir.
Kedilerin arka ayaklarını kullanarak attıkları bu tekmeler içgüdüsel olarak kendilerini korumayı istemelerinden kaynaklanıyor. Oyun anında da saldırganlık anında da rastlanabilen arka patilerle tekme bazı durumlarda farklı amaçlarla karşımıza çıkabiliyor.
Bu içgüdüsel bir davranış olup günün her saati gerçekleştirebildikleri bir rutindir. Vücutlarını toz kir keneden temizlemelerine yardımcı olur.
Kediler yeni tanıştıkları kişilere kokularını bırakmak için sürtünürler ancak genellikle bunu vücutlarıyla yaparlar. Sevdikleri insanlara ise genelde kafalarıyla sürtünürler. Bu onlar için aynı zamanda güvende hissettiklerinin bir göstergesidir.
Kediniz tarafından yalanmak genellikle bir alarm nedeni değildir. Aksine, genellikle sağlıklı bir bağın ve sevginin işaretidir. Ancak kediniz sizi normalden çok daha fazla yalıyorsa veya başka olağandışı davranışlar gösteriyorsa, yalamanın kaygı veya stres gibi başka bir nedeni olabilir.
Yavru kediler ilk tuvalet eğitimini genelde ya annelerinin yanında ya da sahiplerinin yardımlarıyla alırlar ve böylece kendini korunaklı ve güvende hissederler. Kendileri böyle hissettikleri için, sahiplerinin de yalnız kaldıklarında korkacaklarını ve savunmasız hissedeceklerini zannederek onları korumak isterler.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Kediler için geceleri ışık yakmak gerekmez. Zifiri karanlık olmadığı sürece kendi iç güdülerini de kullanarak kediler karanlıkta yollarını bulabilirler.
Kedilerin konuşmalarını anlayıp taleplerini yerine getirdiğiniz zaman, sevildiklerini ve önemli olduklarını net bir şekilde anlarlar.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Sıkılmış bir kedi sık sık, yüksek sesle ve oldukça uzun bir süre miyavlayabilir. Bu onların dikkat çekme ve kendilerini eğlendirme yollarından biridir. İlgisizlik: Kediniz eskiden eğlenceli ve ilgi çekici bulduğu aktiviteler karşısında ilgisiz görünüyorsa, bu can sıkıntısının bir belirtisi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri