Tamamen dolduğunda kaslar kasılarak beyne tuvalet ihtiyacı mesajını iletir. Sağlıklı bir kedi tuvalete gidinceye kadar sfinkter kasları sayesinde idrarını tutabilir. Ancak sağlık problemi yaşayan kediler sfinkter kaslarını tam anlamıyla kontrol edemediği için idrarını kaçırır.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
İdrar yolları enfeksiyonu yaşıyor olabilir. Çişini yaparken yaşadığı yanma sebebi ile kum kabı dışına yapmak zorunda kalıyor olabilir. Karın ağrısı gibi sebeplerle kum kabında rahat edemiyor olabilir. İdrar yollarında taş, kum birikimi gibi metabolik hastalıklar etrafa çiş yapmasına sebep olabilir.
Kedilerde çiş sorununun en yaygın nedeni kum kaplarını sevmemeleridir. Eğer kediniz her yere işiyorsa ve bir sağlık sorunu yoksa, kum kabı meselesine odaklanmanız gerekir. Kedinizin kum kabını mümkün olan en iyi seviyede temiz tutmaya çalışın. Büyük ve üstü açık bir kum kabı kedilere her zaman daha cazip gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Kedi Kovucu, genellikle hareket sensörleri veya ultrasonik ses dalgaları kullanarak hayvanları uzaklaştırmaya yönelik çalışır. Bu yöntemler, hayvanların duyularını rahatsız ederek veya su spreyi kullanarak çevreyi istenmeyen hale getirir.
Üstelik kediler korku hissine karşı farklı tepkiler de verebilir. Kedilerde en sık görülen korku belirtileri arasında kaçma, zıplama, denge kaybı, saklanma, agresifleşme, olduğu yerde donakalma, idrar kaçırma, dışkılama ve kendi tuvaletini kullanmama gibi davranışlar sayılabilir.
Kedilerin istenmeyen yerlere özellikle de sahiplerinin yataklarına idrar yapmaları genellikle hormonal ve kimyasal dengelerini de etkileyebilen anksiyete ve/veya stresten kaynaklanan bir sorun nedeniyle gerçekleşmektedir.
Limon, elma sirkesi, kabartma tozu gibi doğal malzemeleri kullanarak temizlik yapmak, kötü kokuları gidermek için etkili olabilir. Bu malzemeleri su ile karıştırarak yüzeyleri silmek veya temizlik solüsyonları hazırlamak mümkündür.
Dişi kedilerde kızgınlık döneminde daha sık idrara çıkarlar veya hatta dikey nesnelere idrar püskürtebilirler. Bunu yaparken amaçları erkek kedilere haber salmaktır. Hatta arka bahçenizdeki kedi popülasyonunda bir artış görebilir, bu kedilerin evinize girmeye çalıştığını fark edebilirsiniz.
Sirke ve su karışımını lekenin üzerine püskürtün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Köpürme bittiğinde bir bezle karbonatı olabildiğince toplayın. Leke üzerine hafifçe püskürtmeye ve temiz bir bezle lekenin üzerine bastırmaya devam edin.
Bir kedi tuvaleti dışında herhangi bir yere idrarını yaptığı zaman sahibinin ilk yapması gereken şey; onu bir veteriner hekime götürerek, bu davranışın altında yatan medikal bir problem olup olmadığını anlamak için fiziksel muayenelerini ve tanısal testlerini yaptırmalıdır.
Koltuklarda Çiş Kokusu Nasıl Çıkar Sorusunun Geçici Cenapları Karbonat Ve Peroksit Solüsyonu Kullan. 450 Ml Hidrojen Peroksidi, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Bulaşık Deterjanı Ve 2 Yemek Kaşığı Karbonatla Karıştır. İdrar Lekesi Islanana Kadar Sür. Tamamen Kuruyana Kadar Bekle.
Kediler nane kokusuna bayılırken limon, portakal, mandalina, turunç ve greyfurt gibi narenciye kokularından deyim yerindeyse nefret ederler. Hatta içeriğinde turunçgillerin kokularının esansı bulunan özel spreyler kedi uzaklaştırıcı olarak kullanılır.
Bahçeyi kedilerden koruma yollarını ise şu şekilde sıralayabiliriz , 1. İlk yol bahçenin etrafına naftalin topları yerleştirmektir. Kedilerin pek de hoşlanmadığı kokudur naftalin ancak başka bitki ve canlılara zarar verebilir bu koku .
Kullanacağınız alana 30cm uzaklıktan gün aşırı uygulama yapınız. Zaman içerisinde uygulamayı seyreltiniz. Bahçe ve balkon gibi açık alanlarda daha yoğun kullanılmalı ve alanın su ile temasından sonra tekrarlanmalıdır. Koltuk, eşya tırmalamasını önlemek için eşyanın bir bölümüne sıkmanız yeterli olacaktır.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Kedinizin kumunu günde en az iki kere temizlemeniz gerekmektedir.
Bu eğitim gayet basittir: Gitmek istediğini fark edince, yavru kedinizi hemen alıp tepsinin üzerine götürün. Ayrıca sabah erken saatlerde, gece yatmadan önce ve her öğünden sonra onu tepsiye götürerek yardımcı olabilirsiniz.
Kedileri Saksılardan Uzak Tutmak İçin Birkaç İpucu
2. Çiçeğinizin Etrafına Portakal kabuğu Yerleştirin. Kediler narenciye kokusundan hoşlanmazlar, bu nedenle bitkilerinizin etrafına daire şeklinde portakal kabukları yerleştirmek, kedinizi uzakta tutmak için güzel bir engel oluşturabilir.
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Kedi uzaklaştırıcı spreylerin özelliği kokmasıdır. Ancak bu koku, kedilere hiçbir şekilde zarar vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri