Turunçgillerin yağları ya da kabukları, sirke, idris otu, biber ve sarımsak gibi güçlü kokulu malzemeler kedileri uzak tutar çünkü kediler kokuyu sevmez.
Kediler nane kokusuna bayılırken limon, portakal, mandalina, turunç ve greyfurt gibi narenciye kokularından deyim yerindeyse nefret ederler. Hatta içeriğinde turunçgillerin kokularının esansı bulunan özel spreyler kedi uzaklaştırıcı olarak kullanılır.
Karabiber kokusunu da pek sevmez kediler naftalin yerine karabiber de kullanabilirsiniz. 2. Citronella yağı ile de bahçenizi kedilerden koruyabilirsiniz.Bu yağın yuzde 25 ini suyla karıştırıp sprey olarak kullanabilirsiniz. 3. Karabiber , sarımsak , lavanta ekerek de kedilerinizi bahçenizden uzak tutabilirsiniz.
Lavanta, sardunya ve okaliptüs
Aynı şekilde sardunya ve okaliptüs bitkileri de kedilerin sevmediği bir koku yayarlar. Kadife çiçeği, petunya ve yaprak güzeli de kedilerin kokusundan hoşlanmadığı çiçeklerdir.
İlgili 36 soru bulundu
Narenciye, muz, hardal ve nane gibi kedilerin sevmediği pek çok koku bulunmaktadır. Kediler kolonya kokusunu sever mi? Kediler kolonya kokusunu asla sevmezler. Sahiplerini ne kadar sevseler de kolonya koktukları için onlara yaklaşmazlar.
Sirke Kediyi Kaçırır Mı? Sirkenin kediler üzerinde etkisi, olumlu değildir. Bunun için de kedilerin fazla olduğu ve istenmediği yerlerde balkonların köşelerine sirke dökülmesi ile kolaylıkla kedilerden kurtulmak mümkündür.
2- Beyaz Sirke Kedileri Kolayca Uzaklaştırır
Böylece, koku keskin olduğunda kediler sirkeden uzak durur. Elma sirkesi kullanırsanız, kedileri kovmaz. Bunun nedeni elma sirkesinin kokusunun aslında biraz tatlı olmasıdır.
Acı biber ve sirke kokusu kedilerin sevmediği kokular arasında yer alır. Kedilerin koku hassasiyetleri de yüksektir, bahsettiğimiz belirli kokuların yanı sıra genel olarak kötü kokulardan da hoşlanmazlar. Örneğin kediler kum kabından gelen kötü kokudan rahatsız olurlar.
Kedi kovucular sayesinde kediler yaşam alanlarından doğru şekilde uzaklaştırılabiliyor. Temel olarak ses ve koku olarak etki gösteren kedi kovucular kedilerin hassas şekilde duyma ve koku alma yeteneklerinden yola çıkılarak tasarlanıyor. Kedi kovucular cihaz şeklinde ya da granül, jel, sprey formunda olabiliyor.
Su: Birçok kedi ırkları, suyla temas etmekten asla hoşlanmaz. Su birikintileri, banyo yapma ya da yağmur gibi suyla ilişkili durumlar, kedilerde korku oluşturmaktadır. Arabalar: Kediler, hızlı hareket eden arabalardan ya da trafik gürültüsü onlarda korku yaratabilir.
ALÜMİNYUM FOLYO TİZ SESLER ÇIKARIYOR
Folyo kırıştığında çok tiz bir ses çıkarır. Aslında, o kadar tizdir ki 20 bin hertz'in üzerindeki herhangi bir ses, ultrasonik olarak kabul edilir. Bir insan kulağının duyabileceğinin dışında olsa da kediler ultrasonik sesleri çok iyi duyar.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
Kediler, kokulara karşı insanlardan daha hassastır, o yüzden turunçgiller ve lavanta gibi güçlü kokuları olan esansiyel yağlar, onları kaçırmayı sağlayabilir. İstersen limon, yabani portakal ve lavanta yerine misket limonu, nane ve/veya okaliptüs kullanabilirsin.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
İnatçı Kediler Uzaklaşsın Diye Naftalin Kullanın
Daha sonra çanta yahut torbaları alıp arabanızın etrafına dağıtabilirsiniz. Örneğin lastiklerin yanında, tavanda ve kaputta durabilirler. Komşularınız duruma biraz gülse de, yakınlardaki sokak kedilerinin kokudan rahatsız olması ve uzak durması muhtemeldir.
Kedi idrarının bitkilere zararı olur mu? Kedi idrarında bulunan tuzlar ve asitler, bitkileri öldürerek üzülmesine neden olabilir. Ayrıca kediler bitki köklerini de kazdıklarından bitkilerin daha hızlı ölmesine neden olabilir.
Kedilerin sevmediği çiçekler ise onları bitkilerinizden uzak tutmanıza yardımcı olur. Petunya, lavanta ve yaprak güzeli gibi çiçekler kokularından dolayı kedilerin sevmediği bitkiler arasında yer alır.
Her ne kadar erken dönemde sosyalleştirilmiş olsalar da çok fazla misafir ve gürültülü ortamlar kedileri mutsuzluğa itebilir. Yüksek sesle konuşmalar, gülmeler ve tanımadıkları insanların sevme çabaları kedilerin misafir geldiği zaman dilimlerinde ortamdan uzaklaşmalarının başlıca nedenleri arasındadır.
Karbonatın üzerine biraz sirke dökün ve birkaç saniye köpürmesini bekleyip temiz bir bezle sıvının üzerine bastırın. Alan temiz göründüğünde kokuyu giderme vakti gelmiştir. Birkaç yemek kaşığı hidrojen peroksit ve birkaç damla bulaşık deterjanı kullanarak kendiniz evde bir evcil hayvan koku giderici hazırlayın.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Evinizi Arap sabunu ve beyaz sirke ile temizlerseniz, hem kötü kokulardan, hemde havada asılı kalan alerjenlerden kurtulursunuz!
Baharatlar Tarçın, biber, hardal veya nane gibi baharatlar kedileri oldukça rahatsız etmektedir. Örneğin kedinin naneyi yutması mide bulantısı ve kusmaya sebep olurken, kedinin karabiber ile temas etmesi ona ciddi zararlar verebilir.
Kediler kendilerini kötü hissettiklerinde tenha ve sessiz bir ortam arayışı içerisine girebilirler. Bu nedenle evdeki kalabalık, gürültü ve daha pek çok şey onları rahatsız edebilir. Onlar için ev huzurlu bir ortam olarak görünmediği için kediler evden kaçar .
Kediler, istilacı kedilere varlıklarını bildirmek için sıklıkla kedi kapısının ya da kapıların etrafına idrar püskürtmektedir. Kediniz, eve başka bir kedinin girmesinden rahatsız olmuşsa, kedi kapısını ve kedinin kendi başına giriş çıkışını bloke eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri