LPG'li araçlarda gaz kaçağı titreşimden bakır boruların gevşemesinden sürtünmeden ve zaman içerisinde regülatör diyaframının patlamasından meydana gelir. Şayet arabadan gaz kokusu geliyor ve kaçaktan şüpeleniyor iseniz en kısa zamanda LPG servisine giderek LPG kaçak kontrolü yaptırmanız gerekir.
Yani aracınızda hiçbir sorun yokken bir gün yakıt aldığınızda lpg dolum ağzından gaz kaçırma görülebilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, dolum ağzının değiştirilmesidir. Ancak değişim imkanı o an için mümkün değilse yapılması gereken, anahtar gibi bir nesne ile dolum ağzına bastırmaktır.
Gaz kaçağı durumunda önce şamandıra da bulunan vana saat yönünde çevrilerek gaz akışı durdurulmalıdır Sonrasında en yakında bulunan bir LPG servisine gidilerek kaçağın neden kaynaklandığı tespit edilerek sorun giderilmelidir. LPG'de en sık karşılaşılan sorun ise rölanti ve performans düşüklüğüdür.
aracınızın lpg dolum ünitesinin bilyası paslanmış olduğundan kaynaklanmaktadır . düzenli olarak dolum ucu kapağı kullanırsanız bu tarz sorunlar yaşamazsınız .
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
İlgili 35 soru bulundu
Çürük sarımsak yada yumurta kokusu alıyorsanız doğalgaz kaçağı var demektir. Kaçağı saptamanın başka bir yolu ise gaz dedektörü taktırmaktır. Gaz kaçağı tespitinden en güvenli yöntemlerden biri olan gaz dedektörü, uygun bir şekilde konumlandırıldığında tüm kaçakları alarm yapısı ile bildirir.
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 7 üniversiteli gencin ölümüne kombi ile baca arasında 'feliks' denilen borudaki yırtıktan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğunu belirterek, "Karbonmonoksit renksiz ve kokusuz bir gazdır, 40 saniyede beyin ölümünü gerçekleştirir" dedi.
Dogru yapilmis bir lpg montajinda deponun patlama riski kesinlikle yoktur. Lpg tanki 120 derece isiyi gördügünde tüm yakitini aracin disina tahliye eder ve patlama olmaz. Yakit borularinin lpg sizdirmasi halinde depodaki emniyet valfi devreye girerek yakit gönderilmesini durdurur. Halk arasinda patlama denen sey sudur.
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Doğalgaz sızıntısı engellemek ve sızın olan bölgeyi onarmak için uygulanan yönteme göre gaz kaçağı tamir fiyatları değişkenlik gösterir. Günümüzde en basit gaz kaçağı tamiri 300 – 400TL'den başlamaktadır.
Kaçak oluşumunun en temel sebebi gaz birikmesinden kaynaklanmaktadır. Yani sızıntı esnasında ortaya çıkan gaz belli bir alanda birikir. Hava desteği ve profesyonel cihazlar ile gaz sızıntısı saptanır. Gaz sızıntısı olduğunda ortaya çıkan gaz havadan kendisini ayrıştırır.
Tüp gaz (LPG) havadan ağır olduğundan bu tür gazların birikimi döşeme üzerinde olmaktadır. Doğalgaz ise havadan hafif olduğundan tavan döşemesi altında kalan boşlukta birikmektedir.
Araçta gaz kokusu genelde iki sebepten kaynaklanır. Bunların başında katkılı Otogaz kullanmak diğeri ise LPG bağlantılarında gevşeme ve arızadan dolayı kaynaklanır.
Kapak olmayınca depoya gaz dolumu sırasında depoya çamur kaçar çakıl kaçar geri kalanızı hayal gücünüze bırakıyorum . Depoya şeker atılması misali bir bakmışsınız araba tamircisinin avucuna bir tomar para sayıyorsunuz.. Bunların hepside 2 liralık kapak ve 2 kuruşluk pompacı yüzünden.
LPG doğalgazın aksine havadan ağır olduğundan dolayı sızıntı durumunda birikerek çöker.
Yeni sıralı sitemlerde benzin ve LPG nin ECU daki yazılımı ile aynı anda yanması sağlanabiliyor.
Bu marka sahip olduğu servislerle, araçların en iyi şekilde otogaz sistemini kullanmasını sağlıyor. LPG'li aracınızı benzine göre daha tasarruflu olarak kullanmanız mümkündür. LPG yapılan araştırmalara göre en güvenli sistemlerden biridir. Sağlamlık konusunda LPG tankı çok ön plana çıkıyor.
Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir.
Daire/bina girişindeki doğal gaz giriş vanasını kapatınız. Dairenizin/ binanızın elektriğini kestiriniz. Bina sakinlerini uyarınız. Gaz içermeyen bir yerden İGDAŞ 187 Doğal gaz Acil Hattına haber veriniz.
LPG'li araçlarda gaz kaçağı titreşimden bakır boruların gevşemesinden sürtünmeden ve zaman içerisinde regülatör diyaframının patlamasından meydana gelir. Şayet arabadan gaz kokusu geliyor ve kaçaktan şüpeleniyor iseniz en kısa zamanda LPG servisine giderek LPG kaçak kontrolü yaptırmanız gerekir.
Depoyu tam doldurunca kırmızı ışığın sağındaki ışıklar yanar (yeşil). Kullandıkça kademeli olarak azalır. Sadece kırmızı ışık yanmaya başlayınca depodaki miktarın iyice azaldığını anlarsınız.
Gazın bittiği, klimanın soğutma gücünü azaltır ve borularda buzlanmanın meydana gelmesine sebep olur.
Milyonlarca evde kullanılan doğalgaz, gerekli önlemler alınmadığında tıpkı odun ve kömür sobası gibi karbonmonoksit zehirlenmesine neden olabiliyor. Yapılan araştırmalarda karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalan kişilerin yaklaşık yarısının hayatını kaybediyor.
Karbonmonoksit Zehirlenmesi ve Boğulma: Madencileri Ölüme Kadar Götürebilen Gaz! Karbonmonoksit, ya da kısaca CO, kokusuz ve renksiz bir gazdır ve canlıları çok hızlı bir şekilde hastalandırıp öldürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri