Suriyeliler Ehliyet Alabilir mi? Türkiye'de geçerli bir sürücü belgesine sahip olmayan ve araç kullanmak isteyen Suriyeliler, Türkiye'deki herhangi bir sürücü kursuna kaydolup gerekli eğitimleri aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara girerek ehliyet sahibi olabilir.
Ülkemizde 6 ayını dolduran yabancı vatandaşlar mevcut yabancı ehliyetini noterden Türkçe tercüme yaparak veya ülkesinin konsolosluğundan çeviri yaptırarak 6 ay daha araç kullanabilirler. Ülkemizde 1 yıldan fazla kalacak olan yabancı vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Sürücü Belgesi alma zorunluğu bulunmaktadır.
Evet, tüm yabancılar ülkelerinden aldıkları ehliyetleri Türkiye topraklarına son giriş tarihinden itibaren sadece altı ay kullanma hakkına sahiptir. O zaman doğru bilgiyi almak için bölgenizdeki trafik karakoluna gitmelisiniz.
Ülkemize resmi yollarla giriş yaptıktan sonra ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının, kendi ülkelerine ait sürücü belgeleri yoksa bu kişilerin Türkiye'de verilen sürücü belgesini alabilmeleri için sürücü belgesi almak için gerekli olan resmi prosedürlere uymaları zorunludur.
İlgili 31 soru bulundu
kimlik numarası verilen her yabancı Türk ehliyeti alma hakkına sahiptir.
Suriyeliler Ehliyet Alabilir mi? Türkiye'de geçerli bir sürücü belgesine sahip olmayan ve araç kullanmak isteyen Suriyeliler, Türkiye'deki herhangi bir sürücü kursuna kaydolup gerekli eğitimleri aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara girerek ehliyet sahibi olabilir.
1) Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle araç kullanılabilir. 2) Altı ayın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.
Yabancı uyruklular, dış ülkelerden alınan ehliyetlerle, en fazla 6 (altı) ay süre ile Türkiye'de araç kullanabilirler. Altı aylık süre sonunda, kalmaya ve araç kullanmaya devam edecekler ise, yabancı ehliyetin Türk ehliyeti ile değiştirilmesi gerekir.
Bu işlem için yurtdışı sürücü belgesinin Türkçe tercümesine sahip olunması gerekmektedir. Türkçe tercümesi sağlanan yurtdışı sürücü belgesi, noter onaylı olmalıdır. Yasal olarak, cezai işlem uygulanmaması için Trafik Tescil Kuruluşuna gidilip, Türk ehliyetine çevirme işlemi için başvuru yapılmaktadır.
ehliyetinizin olup olmaması araç mülkiyetine engel teşkil etmez. Ama sana tavsiyem arabayı almadan önce ehliyetini al. sevgili efekt tır bile alabilirsin (espiri) ehliyrtsiz trafikte yakalanırsan sorun olur bol bol ceza yersın.muhafiyetlerden yararlanman için ehliyet veya sakatlık raporun olması gerekebilir.
Yabancı ülkelerden geliyorsanız ve ulusal sürücü belgeniz İngilizce değilse, Suudi Arabistan için uluslararası bir sürücü belgesi aldığınızdan emin olun. Bunun yalnızca bir çeviri işlevi gördüğünü ve gerçek sürücü belgenizin yerini almadığını unutmayın. Son olarak, ulusal ehliyetiniz ülkede yalnızca üç ay geçerlidir.
Bu ehliyet sınıfı, belirli bir motor gücünü aşmayan ve belirli bir ağırlığı geçmeyen motosikletlerin kullanımını kapsar. B1 ehliyet, hafif ticari araçları kullanmak için gereken bir sürücü ehliyeti sınıfını ifade eder.
Başkaca bir ülkenin vatandaşlığına sahip olsalar dahi uyruğu Suriye olan kişilerin Türkiye'de taşınmaz mal edinmesi mümkün değildir. Hatta Suriye uyruklu kişinin sonradan Türk vatandaşlığı kazanması dahi bu durumu değiştirmemektedir.
MA plakalı araçlar “Suriye plakalı araç” demek değildir. Suriye'deki araçların plakaları Latin alfabesine göre değil Arap alfabesine göre yazılmakta. Suriye plakalı araçlar Türkiye'ye giriş yaptığında plakalarını Latin alfabesine dönüştürmek zorunda. Aracın tescil edilip trafiğe çıkabilmesi için araç muayenesi zorunlu.
Suriye uyruklu kişilerin, 1062 sayılı kanun, bu kanuna dayanılarak çıkarılan kararnameler ve yönetmelikler gereği Türkiye'de taşınmaz mal edinmeleri mümkün değildir. Suriyelilerin Türkiye'de taşınmaz satın alamamaları neredeyse 100 yıllık bir süreçtir.
Suriyeliler ayrıca bir Türk vatandaşı ile evlendikten 3 yıl sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor. Türkiye'de vatandaşlık almanın diğer yolları da yatırım yapma, en az 50 kişiye istihdam sağlama veya gayrimenkul edinme. Bunların kriterleri, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte belirtiliyor.
Türkiye'de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ). Sadece diplomatlar Herhangi bir '0' km aracı Yetkili bayiden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden 1. el bir araba satın alabilir.
Yeni sistemle birlikte sürücü belgesi almak için istenilen yaş şartları şu şekildedir. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor.
SINAVSIZ OLARAK EHLİYET ALMAK KESİNLİKLE YASALARA AYKIRIDIR, SUÇTUR VE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Ehliyet ne kadar sürede alınır sorusuna sınavlar ve belgeleri teslim süreci düşünülürse 1-3 ay diyebiliriz. Eğer kurstan sonra aksamasız olarak süreç ilerlerse bu süre 45 gün gibi daha kısa bir zamanda da tamamlanabilir.
Diplomalarını gösteren adaylar, diğer şartları da karşıladıkları takdirde sürücü belgesi alabilirler. Eğitimine devam edenler ellerinde en düşük ilkokul diplomaları olmayanlar okudukları kurumdan alacakları öğrenci belgeleriyle ehliyet için başvuru yapabilir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri