Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kedilerin Sosyalleşme Yöntemi
Evcil hayvanınızın sizi yalaması kirli olduğunuz anlamına gelmez. Her ne kadar bazı kedi sahipleri öyle düşünse de bu yanlış bir düşüncedir. Kedinizin sizi yalaması kokularınızı değiş tokuş yaparak bir bağ kurmanın yoludur. Aranızdaki sosyal bağı geliştiriyordur.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi.
İlgili 38 soru bulundu
Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir. Bu da kedi yanımıza nasıl gelir sorusunun en net cevabıdır. Size güveniyorsa kediniz mutlaka yanınıza gelir. Kediler sahipleri ile yakın olmak, onlarla birlikte uyumak isterlerse bu güven duygusunun varlığını gösterir.
Bazen cevabın ne olduğunu hissetse de ya da çok iyi bilse de kesin olarak emin olmak, ister. Bu nedenle tüylü dostlarını çok seven kedi sahipleri için bugün bu soruyu yanıtlıyoruz. Kediler sevildiğini anlar. Ancak bunu pek umursamazlar.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Kedilerin sahiplerinin üstünde uyuma sebepleri ise kendilerini sıcak tutmaya çalışmaktır. Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir.
*Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.
Bazen kedilerin yeri yalama isteği, onun doğuştan gelen davranışının bir parçası olduğu içindir. Kediler etrafındaki şeylere karşı meraklı ve gözlemci olma eğilimindedir ve aynı zamanda bir kaşiftirler. Eğer kediniz yeri yalıyorsa, dokusunu ve lezzetini merak ettiği için bunu yapıyor olabilir.
Kedi araştırmalarında uzun süredir eksikliği hissedilen bir çalışma, kedilerin sahiplerinin seslerini yabancıların seslerinden ayırabildiğini gösterdi.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Birisi, size ait olduğunu hissettiğiniz bir şeyi alabilir ve bu şekilde kıskançlık duygunuzu ortaya çıkarabilir. Kediler evdeki her bireye farklı şekilde davranabilir ve bu durum kıskançlık duyguları var mı sorusunu akla getirebilir.
Kediler ayna ile ilk tanıştıklarında onların kendi yansımaları olduğunu anlamaz ve bölgesini işgal eden bir başka kedi olarak görürler. Hayvanlar arasında, şu anda yalnızca yüksek primatlar, yunuslar, filler ve Avrupa saksağanlarının aynada kendilerini gördüklerinde bunun bir yansıma olduğunu anlamışlardır.
Bu, konjonktival zarlarla birlikte göz kapaklarının iltihaplanmasıdır. Bu olduğunda, göz kapaklarının kenarları ve göz kapağının kendisi şişer ve kedinin gözlerini kısarak aşırı yırtılmasına neden olur. Bazı fiziksel yaralanmalar konjonktivite ve konjonktiva veya göz kapaklarında blefarite neden olabilir.
Kediler Bizi Renkli Görebilir mi? Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Japon bilim insanlarının ortaya koyduğu yeni bir araştırmaya göre, kediler hem sahiplerinin hem de diğer kedilerin isimlerini biliyor. Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir aile evinde veya bir kedi kafesinde en az iki evcil hayvanla birlikte yaşayan toplam 48 kediyi inceledi.
Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladıklarını ortaya koydu.
Ancak, kısaca bahsettiğimiz başka bir nokta daha vardı; kediler "m” ve "n” harflerini içeren kelimeleri taklit etmeyi başarabiliyorlar. "Mama”, "anne” kelimelerini taklit edebilen kediler, işi sadece taklit etmekle sınırlı bırakmıyor, bunları kime karşı ve hangi durumda kullanacaklarını da öğrenebiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri