Kediler ilk kez sahiplendiklerinde bir gün içerisinde eve alışır. Ancak evde başka bir kedi varsa, alışma süreci uzayabilir.
Kedilerin birbirlerine alışmaları bir ya da iki gün veya birkaç hafta sürebilir. Kedilerin birbirleriyle kendilerini rahat hissetmeleri birkaç ay sürebilir; ancak onlar arasında bir ateşkes yaratabilirseniz; başarmışsınız demektir.
Kediler Sahiplerini Özler mi? Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kedinizin adına karar verdikten sonra ona her seslendiğinizde, onun duyabileceği şekilde ancak yumuşak tonlarda ismini söyleyin. Duymaya alışması için birçok kez söylemeniz gerekmektedir. Kedinize her seslendiğinizde ona bir ödül maması verebilirsiniz. Böylece adını her söylediğinizde bir süre sonra size dönecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Kediler, insanlara karşı kayıtsızlıklarıyla tanınırlar: Kedi sahibi olan hemen herkes, onlara seslendiğimizde bize kulak asmadıklarını söyleyecektir. Fakat, perşembe günü Scientific Reports'ta yayımlanan bir çalışmaya göre -duyduklarında oradan uzaklaşıp gitseler bile- ev kedileri isimlerini tanıyor.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Yeni çevresine alışması için kedinizi en az iki hafta boyunca evin içinde tutun. Sık sık ve az miktarda mama verin. Süreklilik ve aşinalık sağlamak için eski evinizde benimsediğiniz rutin alışkanlıkları sürdürün.
Kedilerle bağ kurmak isteniyorsa günde en az 2 ya da 3 kere yaklaşık 10 dakika boyunca oyun oynanması ve bu süreçte de doğrudan etkileşime geçilmesi önerilmektedir. Oyun seansları oyuncaklarla ya da oyuncaksız olabilir. Hayvan davranışları uzmanları, kedilerin hiçbir şeye zorlanmaması gerektiğinin altını çiziyorlar.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır. Sahiplerinden ayrı kaldıklarında köpekler kadar belirgin ve yıkıcı tepkiler vermeseler de kediler de ayrıldıklarında kaygı geliştirebilirler.
Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Öpülmek hoşuna giden bir kedi;
Mırıltı ve yalama ile cevap verecektir. Ve öpücükten uzaklaşmaya çalıştığınızda size kafa dahi atabilir. Bu da kedinizin öpücüklere alıştığı ve onu sevmenizi istediği anlamına gelir. Birçok kedi sevgiyi tanıyabilir ve kabul edebilir.
Mutlu Olduklarında Patileriyle Gösterirler
Bu hareketin bir diğer nedeni de patilerindeki kokuyu sizi üzerinize bırakarak sizi işaretlemesi. Eğer kediniz sizi yoğurmaya başladıysa şanslısınız demektir.
Kediler geceleri insan gözüne göre daha net görürler. Bu da gece avlanmaları için çok iyi bir özelliktir. Kediler; mor, mavi, yeşil ve sarıyı iyi görmekte; kırmızı, turuncu ve kahverengi tonlarını ise daha az görmektedirler.
Kedilerin sevilmekten hoşlanmadığı birçok bölge bulunuyor. Kedilerin kuyruk bölgesi, dokunulmasına izin vermediği bölgelerdir. Kedi severken kuyruk bölgesine yaklaşmamak gerekir. Kedilerin her ne kadar çok fazla cinsi olsa da, sırt bölgesi de sevmedikleri bölgeler arasında yer alan bir bölgedir.
Kediler göbeklerine ve kuyruklarına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Bu doğrudan kedinin size saldırmasına neden olabilir. Kuyruk ve göbek bölgesi kedilerin sahiplerine bile pek sevdirmedikleri yerlerdir. Yavru kediler yetişkin kedilerden daha sıcakkanlı oldukları için onlara yanaşmak daha kolay olabilir.
İnsanların kokularını alır ve içgüdüleri ile yaklaşırlar. Kokuların onlara verdiği güven duygusu ile insanlara yaklaşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri