Pirelerden kurtulmak için oldukça etkili yöntemler var. Özellikle ense damlası veterinerlerin de tercih ettiği en etkili yöntemdir. Pire tasması, pire şampuanı veya pire tarağı gibi ürünler kullanılabilir. Organik yöntemler kullanmak istiyorsanız sirke ya da limonu suyla karıştırıp uygulayabilirsiniz.
Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir. Sprey şişesine sirke doldurulduktan hemen sonra kedinin bütün vücuduna dikkatli bir şekilde kedi tedirgin olmadan sıkılması gerekir.
Kedi pire tarağı kullanarak kedinizdeki pireleri kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Hatta tarağa sirke damlatarak kullandığınız zaman daha verimli olur. Bu işlemi yaparken de evcil hayvanınızın cildine hiçbir zarar vermeden yapmanız gerekir. Sirkenin yanında alternatif olarak pire tozu da tercih edebilirsiniz.
Evcil hayvanlarınızın sağlığını korumak ve evinizdeki pireleri yok etmek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki sirkedir. Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
İlgili 30 soru bulundu
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Evdeki pireye doğal çözüm arıyorsanız kolaylıkla hazırlayacağınız sirkeli sudan ya da narenciye solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bir litre suyun içerisine 1,5 su bardağı sirke ekledikten ya da yarım litre suya bir limonu ekleyip kaynattıktan sonra hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyabilirsiniz.
Eğer minik dostunuza bulaşan pireleri doğal yöntemler ile yok etmek istiyorsanız, bunun için en sık kullanılan yöntem sirke ile temizlemektir. Pire temizliğinde en etkili olan doğal yöntem sirkedir. Bunun için öncelikle sprey şişesi bulundurmanız gerekir.
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Hastalıkların yanı sıra elma sirkesi parlak ve sağlıklı tüyler için ve eklem kemik problemi yaşayan kedilerde ağrı ve yangıların hafifletilmesi için de başarılı bir destekmiş. Genel olarak kullanımı bir kap suya yarım çay kaşığı kadar, su kabını sabah akşam yenileyin deniyor..
Bilimsel olarak kedi pirelerinin insan vücudunda yaşama imkânı yoktur. Vücudunuzda yaşamak için kalamazlar, çok düşük bir olasılıkla çok çok kısa bir an için sizi ısırabilirler. İnsan vücudunda yaşayamaz ve üreyemezler. Kedi pireleri sadece tüylü konakçılarda yaşayabilirler.
Kediler için pire ve kene önleme ürünlerinde yaygın olarak kullanılan diğer aktif bileşenler arasında imidacloprid, selamectin ve permethrin bulunur. Kedilerde pire damlası kullanırken ürün etiketindeki talimatları dikkatle takip etmek önemlidir.
Eczanede satılan pire ilaçlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ağızdan alınan hap formunda ilaç kullanabilirsiniz.
Pireler kedileri ısırdıklarında ölerek, 24 saat içerisinde kediler pirelerden kurtulmuş olacaktır. Pireler öldükten sonra ise kedinizi yıkamanız gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken bir durum ise her kediye pire damlası yapılmamaktadır.
Kediler üzerinde kan emerek yaşamlarını sürdürürler.Ortalama 1-2 sene yaşarlar ve çok hızlı ürerler.Ortalama 2-3 mm boyutlarındaki yapısı gözle görülmesini zorlaştırmaktadır. Ayrıca zıplayarak (2 metreye kadar zıplayabilir) hareket ederler.
Kedi piresi sıcak ortamları sevdiği için sık sık kedileri konakçı olarak tercih eder. Pirelerin yumurtaları ve lavraları insanlar aracılığı ile de kedilere taşınabilir. Pireler ele bulaştığı zaman kedi ile temas edildiğinde rahatlıkla kedilere bulaşırlar.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Başlıca pire ilacı markaları arasında Draker, Sipertoks ve Bayer gibi isimler yer alır.
Pire ve pire yumurtaları halının tüyleri arasında çok uzun süre yaşayabilirler. Bunları yok etmek için kullanabileceğiniz en doğal yöntem karbonat ve tuzdur. Hem karbonat hem de tuz pireyi kurutup, öldürür.
Kediler evcil hayvanlar statüsünde en çok sahiplenilen hayvanlardandır. Kedilerde tıpkı her canlı gibi hastalanabilir, psikolojik bunalıma girebilir ve parazitlenebilir. Bu olumsuz durumlarda tedavi amaçlı kullanılan kedi pire ilacı fiyatları, tüm eczanelerde, kokulu ve kokusuz formlarıyla satışa sunulur.
Kedi pire damlası kullanımı nasıl olmalıdır? Kedi pire damlası, kedilerin ense kısımlarına, iki kulak arasının biraz aşağı kısmına, kıllar aralanarak direkt deriye temas edecek şekilde damlatılmalıdır. Pire damlaları genellikle kilograma göre dozajlanmış şekilde üretilmektedir.
İnsan saçında pire olması düşük ihtimaldir. Fakat evcil hayvanınızla gece yatarken veya evcil hayvanınız sürekli yatakta dolaşıyorsa saçınız da pireye rastlayabilirsiniz. Pire insan saçında konaklama yapmaz.
Dişi pire, yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakırlar. Sonra, bu yumurtalar konakçıdan yere düşüp halılara, yatak örtülerine ve mobilyalara yerleşebilirler ve 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar çıkar.
Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir. Fakat enfeksiyon veya mikrop kapması halinde doktora başvurmak ve alerjiye dönülmesi engellenmelidir. Pire ısırıkları yinelenmemesi için ortamın temizlenmesi haşere için ilaçlanması gerekmektedir.
Pireler kilim, halı, yatak gibi ev eşyaları üzerinde de yaşamlarını devam ettirebilir. Bu bakımdan pire ısırığından şüphelenildiğinde pire kaynağının iyi tespit edilmesi oldukça önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri