Üç yaşından sonra kedilerin karakterleri tamamen oturur.
Yavru kedilerin karakteri 4-48 ay arasında yani yeni doğan döneminden 4 yaşlarına kadar değişebilmektedir. Ortalama üç yaşında kedilerin karakteri oturur.
Yapılan araştırmalara göre kediler, karakterlerini sahiplerinden alıyor... Kedi besleyenlerin bir araya geldiklerinde aynı çocuk sahibi olanlar gibi saatlerce kedilerinden, kedilerinin yaptıklarından ve onların karakterlerinden bahsedebildiğini gözlemlemişsinizdir.
0 - 6 Aylık Yavru Kedilerin Davranışları
Dünyalarındaki her şeyi keşfetmeye çalışırlar. Dışarıdan gelen bir ses, yere düşen bir ağaç gölgesi, dışarıda cıvıldayan bir kuş onların akıllarını başlarından alabilir. Bu dönem onların oyun oynamaya en istekli olduğu süreçlerden biridir.
Kediler ilk kez sahiplendiklerinde bir gün içerisinde eve alışır. Ancak evde başka bir kedi varsa, alışma süreci uzayabilir.
İlgili 18 soru bulundu
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kedinizin adına karar verdikten sonra ona her seslendiğinizde, onun duyabileceği şekilde ancak yumuşak tonlarda ismini söyleyin. Duymaya alışması için birçok kez söylemeniz gerekmektedir. Kedinize her seslendiğinizde ona bir ödül maması verebilirsiniz. Böylece adını her söylediğinizde bir süre sonra size dönecektir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Yavru kedilerin annelerinden ayrılması için doğal süreç içinde ortalama 3 aylık bir zaman önerilmektedir. 2 aya kadar yavrular annelerinin yanından ayrılmak istemezler. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması ve birçok konuda kedilerin annelerine ihtiyaç duymadıkları zaman ayrılmaları mümkündür.
Yavru kedi gece boyunca yalnız kalabilir mi? Yavru kediler büyüdüklerinde tüy dökmeye başlarlar. Bu büyüdüklerini gösterir. Dört ya da beş aylık yavru kediler gece boyunca yalnız kalabilir.
Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler. Kedilerin özlediğini gösterme yöntemleri çok farklı olabilir.
Öpmek ve öpülmek bizler arasında sevgi ifadesidir. Seni çok seviyorum demenin beden dili ile gösterilmesidir. Bunu bir kediye ilk defa yaptığınızda öpüldüğünü elbette hisseder.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Araştırmada, önce kedilerin tanımadığı 3 kişi, daha sonra da sahipleri hayvanları isimleriyle çağırdı. Bu sırada kedilerin baş, kulak, pati, kuyruk ve göz hareketleri kaydedildi. Araştırma sonunda kedilerin sahiplerinin sesini tanıdığı ancak onlara yönelmemeyi, hatta yerinden kalkmamayı bile seçtiği görüldü.
Kediler sahiplerini "özlediklerinde" ve kaygı geliştirdiklerinde kusabilirler, yatağa veya insanların kıyafetlerine işeyebilirler ve sahipleri döndüğünde her zamankinden abartılı bir karşılama gösterisi sunabilirler. Bazılarının depresyon ve fiziksel hastalık belirtileri gösterebileceğinin de bilinmesi gerekir.
Kedilerin sevgilerini gösterme yolları farklıdır. Masaj yapmak, mırlamak gibi davranışlar kedilerin sahiplerini sevdiklerinin göstergesidir. Kedinin yüzünü insanın yüzüne sürtmesi de bir şekilde iltifat ve sevgi gösterisi olarak ele alınmalıdır.
Yavru kedilerin ilk yedi haftası (ilk bir iki haftayı dahil etmezsek), sosyalleşme ve dokunulmaya alışma için oldukça önemli ve kritik bir dönemdir.
Ne yazık ki kediler kendi yavrularıyla çiftleşebilir. Yavru kediler sütten kesilip ergenlik çağına girdiklerinde çiftleşmeye hazır olduklarından dolayı birbirlerine eş gözüyle bakma potansiyeline sahiptirler. Ayrıca anne kedilerin, yavru kedileri ile çiftleşmeleri de çok muhtemeldir.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Kediler Bizi Renkli Görebilir mi? Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
*Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.
Kediniz tarafından yalanmak genellikle bir alarm nedeni değildir. Aksine, genellikle sağlıklı bir bağın ve sevginin işaretidir. Ancak kediniz sizi normalden çok daha fazla yalıyorsa veya başka olağandışı davranışlar gösteriyorsa, yalamanın kaygı veya stres gibi başka bir nedeni olabilir.
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri