Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir.
Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Burun ameliyatı sonrası burnun yüze oturması en az 6 ayı almaktadır. Ödemler yavaşça azalır ve yüzün şekli gün geçtikçe oturur.
Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Şişliği Ne Zaman Geçer? Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
İlgili 43 soru bulundu
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Burun estetiği burun şeklinin estetik amaçlı olarak düzeltilme operasyonudur. Burun estetiği operasyonu yaptırmak için hem anatominin hem de ruhsal yapının olgunlaştığı kızlarda ortalama 18 yaş ve erkeklerde ortalama 19 yaş alt sınırdır.
Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatın nasıl yapıldığına da bağlıdır. Açık yapılan ameliyatların iyileşme süreci kapalı yapılan ameliyatlara göre daha uzun sürmektedir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta çok önemlidir.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Ancak müdahale ne olursa olsun (burun küçültme hariç) burun küçülmez. Hastalar bazı durumlarda küçülme yanılgılarına kapılabilir. Örneğin burun ameliyatı olduktan sonra ödemin gözle görülür oranı bir ay içerisinde son bulacaktır. Lakin küçük bir kısmının da geçmesi için ikinci ayını tamamlaması gereklidir.
Rinoplasti ameliyatı için genellikle kemik gelişiminin durmuş olması gerekir. Genelde kızlarda 16-17 yaş civarında burun şekli ya da iskelet gelişimi durur. Bu dönemden itibaren operasyonun yapılmasına bir engel yoktur.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun ucunda kalkıklık ve şişlik oluşması sık rastlanan bir durumdur. Fakat, bu durum hastanın anatomik yapısına ve cerrahi tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Burun ucundaki kalkıklık genellikle 1 ile 3 ay içinde azalmaya başlar, ancak tamamen düzelmesi daha uzun sürebilir.
Evet, yanlış okumadınız, sık olmasa da, çeşitli hormonlar nedeni ile kıkırdak, bağ dokusu hatta kemiklerde bile büyüme ya da değişme gözlenebilir.
Burun ameliyatı sonrasında burnun iç katmanları arasında bir iyileşme dokusu (skar) oluşur. Bu doku ilk başta serttir ve dokuda çekintilere, özellikle burun kanatları arasında minör asimetrilere sebep olabilir. Skar dokusu 9-12 ay içinde oldukça incelir ve yumuşar.
Ameliyat sonrasında ödem ve şişliklerin azalması önemlidir. Genellikle 1-3 hafta arasında bu durumlar belirgin derecede düzelir. Bununla birlikte rinoplasti sonrası burun ucu şişliği ve ödemlerin tamamen geçmesi için 3 ile 6 ay arası bir süre gerekebilir. Bu süre zarfında burun şekli daha net hale gelir.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Çoğu hasta, ameliyat sonrası birkaç hafta içinde burun boyutlarının önemli ölçüde küçüldüğünü fark eder. Ancak, burunun tamamen inmesi ve son şeklini alması genellikle birkaç ay ila bir yıl arasında bir süre alabilir.
Burun estetiği sonrası masaj
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır. Ben hekim olarak, ayna karşısında günde 20 dakika olacak şekilde, ilk 3 hafta daha yumuşak, sonrasında daha sert ve kıvamlı masaj yapılmasının burnun yeniden şekil alması ve oturmasında çok faydalı olduğuna inanıyorum.
Hekimler olarak önerilen süre 15 gündür, lakin 7 gün sonra çalışma hayatına ya da eğitim hayatına dönülmesinde de bir sakınca yoktur.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir.
Ancak bu olumsuz durumlar çok nadirdir. Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir. Özetle; burun estetiğinde sizi üzen tüm sorunlar aylar geçtikçe kaybolur. En az 1 yıl beklemeden son kararınızı vermeyin.
Egzersiz ile burun şekillendirme yapılamaz ancak egzersizin faydalı olduğu başka bir alan vardır. Burun ameliyatı yapan her hekimin hemen hemen hepsinin kullandığı ve önerdiği alan, burun ameliyatı sonrası masaj egzersizleridir. Bu masajların burun ameliyatı sonrası faydası çok büyüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri