Hayvan mezarlığı hizmeti veren pek çok yer bulma şansınız olacaktır. Eğer ki illa da kendi kendinize kedinizi gömmek gibi bir düşünceniz var ise kedinizi gömmek için uygun bir yer araştırıp ölen kedinizi oraya gömebilirsiniz.
Hayvanınız hastalık kapmış olabilir ve sizin bundan haberiniz olmayabilir. Bu da hem çevreye hem de insan sağlığına zarar verebilir. Bu durumu yaşamamak ve daha doğru bir karar olan evcil hayvan mezarlığına defnedilmesi tercih edilir.
"Çok yüzeysel, derin bir çukur açılıp gömülmediyse ölü hayvanlar açığa çıkabilir, hastalık bulaştırabilir. Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel poşetler içerisinde belediyeye veriliyor. Bunların tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömülüyor. Üzerine kireç konuluyor.
Ölen kedinizi kedi mezarlarına gömebilirsiniz. Kedi mezarları dışında kedinizi uygun gördüğünüz özel bir alana da gömebilirsiniz. Dağlık bölgeler, ormanlar ya da evinizin bahçesi bunun için iyi bir tercih olabilir.
Ancak uzmanlar sağlık açısından belli kurallara dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Öncelikle hayvan dostunuzu gömeceğiniz çukurun yarım metreden derin, hatta bir metreye yakın olması gerekiyor. Çünkü civarda gezen hayvanlar koklayarak yerini bulup, çıkarabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Alo 153 Beyaz Masa'yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.
Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir. Özellikle karbonat dökemeyeceğiniz duvar gibi yüzeylerde bir sirke şişesine koyacağınız sirkeli suyla temizlik yapılabilmesi mümkündür.
Evcil hayvanınız öldüğünde evcil hayvanınızın cenazesiyle ilgilenecek duygusal ve fiziksel gücü kendinizde bulamazsanız, İstanbul Pet Mezarlığını arayarak defin ve mezarlık hizmeti alabilirsiniz.
Mezarlık ücreti 5 bin lira. Diğer hizmetler de ayrıca fiyatlandırılıyor.
Ölen yabani hayvanlar yahut evcil hayvanlarımızı ne yapmamız gerekir, dinen sünnet nedir, gömmek/başka hayvanlara yedirmek vb.? Bu konuda dini bir emir veya yasak yoktur.
Canlı vücudu öldükten sonra çürümeye başladığı için bu durum hastalık yapıcı bakterilerin çoğalıp etrafa yayılmasına neden olabilir. Bu bakteriler insanlarda ve diğer hayvanlarda ölümcül hastalıklara neden olabilir. Cenaze ilaçlandıktan sonra fermuarlı plastik torbaya özenle yerleştirilerek kefenlenmiş olur.
İnsanlar gibi orta ve büyük boyutu memelilerin cesetlerinde iskeletleşme gerçekleştikten sonra, süpürücü hayvanlar kemikleri tüketmezler ise, bereketli topraklarda asitler tarafından tamamen erimesi yaklaşık yirmi yıl sürer. nötr pH'lı topraklarda ve kumlarda iskeletin parçalanması yüz yıllar sürebilmektedir.
"Evcil hayvanınızın yakınınızda olduğunu ve sizin için değerli olduğunu biliyorum. Kaybınız için çok üzgünüm. Umarız diğer evcil hayvanlarınız bu zor dönemde size bir teselli kaynağı olur.” Her zaman başka bir evcil hayvan alabilirsin.
(Belirtilen süreler sıcaklığa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.) Rigor mortis'in biyokimyasal nedeni, kas dokusundaki temel enerji kaynağı ATP'nin tükenmesi ve kas fibrillerinin gevşeme için gerekli olan enerjilerini temin edememeleridir.
Bu yüzden kilo kaybı yaşanması, gözlerde çöküklük ve bunun gibi fiziksel belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Kediler bu aşamada saklanmaya çalışır. Sessiz bir ortam ararlar ya da ayak altında olmayacakları bir yere gitmeyi tercih ederler. Bu yüzden saklanabilirler.
Ölünce de ya cennete veya cehenneme girerler. Hayvanlar ise akıldan mahrum olduklarından, günah-sevap, hayır-şer, cennet-cehennem gibi kavramlar onlar için söz konusu değildir. Esas itibariyle ruhun kendisi bakidir, ölmez, yok olmaz, bozulmaz. Ruhun geçici olarak misafir olduğu vücut ise ölür, dağılır.
"Hayvan mezarlığı şeklinde bir uygulama İslami örf ve kültürümüzde bulunmamakta olup bu şekilde bir işlemin dinimizde yeri bulunmamaktadır. Ayrıca hayvanların yakılması, küllerinin hatıra olarak hayvan sahiplerine verilmesi gibi bir uygulama da dinen caiz değildir."
Şu anda ülkemizde tek hayvan mezarlığı olarak hizmet verilen ilimiz İstanbul.
Ankara ölen evcil hayvanlar, sahipleri tarafından Gölbaşı ilçesindeki hayvan mezarlığında toprağa veriliyor. Yıllarca beraber yaşadıkları hayvanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayanlar, mezarı başında onları anarak teselli buluyor.
Ruh baki kalacağına göre, bütün hayvanların ruhları kendilerine mahsus alemde baki kalacaktır. Süleyman (as)'ın Hüdhüd'ü, Salih (as)'ın devesi, Ashab-ı Kehf'in köpeği hem ruhu hem de cesedi ile birlikte cennete gidecektir.
Karabük Müftüsü Halil Bektaş ise İslam'da hayvanlar için mezarlık geleneğinin olmadığını, hayvanların günahının olmamaması nedeniyle dua edilmesine gerek olmadığını açıkladı.
Kediler nane kokusuna bayılırken limon, portakal, mandalina, turunç ve greyfurt gibi narenciye kokularından deyim yerindeyse nefret ederler. Hatta içeriğinde turunçgillerin kokularının esansı bulunan özel spreyler kedi uzaklaştırıcı olarak kullanılır.
Kedi Otu Kokusu
İnsanlar için herhangi bir ot kokusundan farklı bir kokuya sahip olmayan kedi otu bitkisi kedilerin en sevdiği kokuların başında gelir.
İnsan ve köpeklerde bulunmayan bu organın işlevi feromonları algılamaktır. Kızgınlıktaki kedilerde, cinsellikle ilgili kokuların alınmasında ve değerlendirilmesinde aktif hale gelir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri