1.
Mydoom 2004 yılında ortaya çıktı ve dünyanın en hızlı yayılan virüsü unvanını ele geçirdi. Hatta birçok uzmana göre şu ana kadar en çok zarara yol açan virüs Mydoom. Mydoom'un yaklaşık 38 milyar dolarlık zarara neden olduğu söyleniyor.
Virüs, kullanıcılara konu satırında "ILOVEYOU" yazan bir eposta gönderiyordu. İçerisinde "LOVE-LETTER-FOR-YOU.txt.vbs" dosyayla gelen eposta, bu dosyayı açanların parolalarını çalıyor ve tüm dosyalarının üzerine yazıyor, ardından kendisini otomatik olarak kurbanın adres defterindeki kişilere gönderiyordu.
Bilim insanları, Afrika'da Ebola virüsü gibi kanamalı ve öldürücü yeni bir virüs keşfetti. Lusaka ve Johannesburg kentlerinde ortaya çıkan virüse "Lujo" adı verildi. Bilim insanları , Afrika'da Ebola virüsü gibi kanamalı ve öldürücü yeni bir virüs keşfederek, bu virüse "Lujo" adını verdi.
İlgili 19 soru bulundu
Adenovirüs genellikle solunum yollarını ve bağırsak sistemini enfekte eden bir virüstür. Adenovirüs enfeksiyonu genellikle soğuk algınlığına benzer semptomlarla kendini gösterir. Adenovirüs enfeksiyonun en önemli belirtileri; boğaz ağrısı, burun ve göz akıntısı, hapşırma, baş ağrısı, öksürük ve ateştir.
Mantık Bombaları, herhangi bir programın içerisine yerleştirilen virüs programlarıdır. Bazı şartların sağlanması durumunda patlayarak yani çalışmaya başlayarak sisteme zarar verirler. Çernobil virüsü buna çok iyi bir örnek olabilir. Bombalar, tüm dosyaları ve bilgileri silebilir veya sistemi göçertebilir.
İlk PC (Kişisel Bilgisayar) virüsü (c)Brain adında bir önyükleme sektörü virüsü idi ve 1986 yılında Pakistan'ın Lahore şehrinde çalışan Basit ve Amjad Farooq Alvi isimli iki kardeş tarafından yazılmıştı.
Özellikle Zaire ebola virüsü şimdiye kadar en çok ölüme neden olan virüs çeşidi olarak bilinir. Ebola virüsü tedavisi yapılmadan önce kişiye virüs tanısı kesin bir şekilde konulmalıdır. Kişide ortaya çıkan ebola belirtilerinin sıtma, tifo, kolera gibi hastalıklardan kaynaklanmadığı belirlenmelidir.
Koronavirüs (corona virüsü), SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu, soğuk algınlığı, grip veya zatürre gibi hissettirebilen solunum semptomları ve yüksek ateş gibi belirtiler ile ortaya çıkan oldukça bulaşıcı bir hastalıktır.
Spesifik olarak maymun çiçeği virüsü için herhangi bir tedavi yoktur fakat çiçek hastalığına benzerliği nedeni ile çiçek hastalığına karşı korunmak için geliştirilen antiviral ilaçlar monkeypox'u tedavi etmek için kullanılabilir.
Dünyada toplam 3000 civarında virüs olduğu. insanoğlunun bu virüslerden 2000 tanesi ile tanıştığı.
Discovery tarafından belirtildiği gibi, genellikle ilk virüs olarak değerlendirilen Creeper programı, 1971'de BBN'den Bob Thomas tarafından oluşturuldu.
Bilgisayar virüsü canlı bir konağa ihtiyaç duymuyor ama işlevsel özellikleriyle başka pek çok açıdan biyolojik virüsü andırıyor. Örneğin, bilgisayar virüsü kendini kopyalayarak çoğalma kapasitesine sahip, ama bunu yapabilmesi için bir konağa, yani içine yerleşeceği bir bilgisayar programına ihtiyacı var.
Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve onun düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
Virüsler, en yaygın zararlı yazılım türleridir.
Virüslerin neden olduğu başlıca zararlar arasında veri dosyalarının bozulması, sistemin kapatılması veya bir ağ içinde ise gizli bilgilerin çalınması sayılabilir. Virüsler ayrıca DDoS saldırıları ve fidye yazılımı saldırıları gibi diğer siber saldırıları da başlatabilir.
Bilgisayar virüsleri, bilgisayarın çalışmasını engelleyecek, verileri kaydedecek, bozacak veya silecek ya da kendilerini internet üzerinden diğer bilgisayarlara yayarak yavaşlamalara veya başka sorunlara neden olacak şekilde tasarlanmış yazılım programlarıdır.
Virüsler. En bilinen ve en eski zararlı yazılım türüdür. İndirilen programlarda, e-postaya gelen dosyalarda kendilerini saklayabilir veya güvenilir olmayan bir siteye tıklamanızla cihazınızın sistemine bulaşabilirler.
Spyware, bilgisayar kullanıcısının kendi rızası ve/veya bilgisi dışında veri toplayan casus yazılımlardır. Daha genel veya farklı anlamları da olan "malware" ve "adware" gibi adlar da "spyware" yerine kullanılabilmektedir.
Makro virüsü, birMicrosoft 365 dosyasında (belge, sunu, çalışma kitabı veya şablon gibi) veya herhangi bir ActiveX denetimi, COM eklentisi veyaMicrosoft 365 eklentisi içinde depolanabilen bir bilgisayar virüsü türüdür. Makroları, ActiveX denetimlerini ve eklentileri "Etkin içerik" olarak adlandırıyoruz.
'Kötü amaçlı yazılım', bilgisayar virüsü, solucan(virüs), truva atı, fidye virüsü, casus yazılım, reklam destekli yazılım ve diğer zararlı yazılımları oluşturan gruba verilen genel isimdir. Bu yazılımlar çalıştırılabilir kod, betik, aktif içerik ve diğer farklı yazılım türleri şeklinde ortaya çıkabilir.
Hastalık etkeni olan Parvovirus B19 virüsü, kişiden kişiye solunum ve damlacık yoluyla bulaşır. Aksırık ve öksürük gibi etkenler ile yayılan virüs, 10. gün civarında grip benzeri ateş ve hâlsizlik gibi belirtiler ile ortaya çıkarken döküntü ve kızarıklık gibi belirtilerini ise yaklaşık 17. gün civarında gösterir.
Her yaşta görülen adenovirüsler, bağışıklığı zayıf bireylerde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Yenidoğan bebeklerde genelikle ishal durumu gözlenir. Toplu kullanım alanlarında daha yaygın şekilde bulaş riski vardır. Bağırsak enfeksiyonlarına yol açsa da beyinde menenjit gibi durumlara da neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri