Kamış ile kullanımı oldukça zor olan tek iğneli kefal takımında monofilament 0,20-0,25 lik misina tercihimiz olmalıdır,iğne olarak kısa pala çapraz, yapı olarak ince 220 N serisi 14-15 numara iğneler kefal avımızda oldukça güzel performans sağlar.
İğneler küçük ebatta, parlak, beyaz, paslanmaz çelik olmalıdır. Muhtemelen denizde kullanılan iğnelerin en küçükleri tercih edilebilir. 6-8 nolu iğneler kefal için ideal iğneler olmakla beraber, 10 nolu iğnelerde kullanılabilmektedir. 8 ve 10 nolu iğneler ekmeğin yem olarak kullanılmasında oldukça uygundur.
Yemlere göre farklı türde olta hazırlamak zorunda olduğunuz bu balıkta en çok kullanılan olta çok iğneli sarma oltadır (kıbrıs oltası). Bu oltaya ekmek takılarak kefallerin ekmeği didiklemesi ve rastgele bir tanesinin yakalanması beklenir. Fakat balığın olduğu yerde esas zevk klasik köstekli oltayla yaşanabilir.
Bir kefal türü olan has kefalin kurutulmuş yumurtaları çok aranan bir deniz ürünüdür. Sarıkulak kefalin tavası ve fileto ızgarası da yapılır. Kefal alırken çok dikkat etmek, tercihen tanıdık balıkçılardan almak gerekir. Çünkü kefal kirli ve bulanık suları çok sever ve buralarda diğer balıklar yaşamazken o yaşar.
KIYIDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN MERCAN AVI:
İğne olarak son yıllarda kalitesi tartışılmayan özel lazer kesim, kısa pala çapraz,uzun palalı,paslanmaz ve açılmaz iğneler tercih etmemiz yerinde olur. Kıyıdan Mercan avında kullanacağımız iğneler 1,2.3.1/0 ölçülerinde olması yeterlidir.
İlgili 39 soru bulundu
Pantolon, etek, pardesü gibi giyimde tok kumaşlar tercih edildiğinde, 14 numaralı iğne ile sorunsuz bir şekilde dikiş yapabilirsiniz.16 numaralı iğne, 2020/16 gibi ambalajında belirtilir ve keçe, kaşe gibi manto ve kaban dikimi için idealdir.18 numaralı iğne, 2020/18 gibi ambalajında belirtilir ve sert çadır kumaşı ...
Dökümlü krep kumaşlar, şifon kumaşlar ve penye kumaşlar gibi hafif kumaşların dikiminde 2022-11(80) nolu iğne kullanılır. Gabardin, örgü gibi kalın kumaşların dikiminde 2022-14(90) tercih edilebilir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Kıbrıs takımı ile yani çoklu olta ile kefal avı keyifli şekilde sonlanabilir. Dip oltası veya çoklu olta kefal takımı ihtiyacınızı giderecektir.
Yem olarak sardalye bağırsağı,ıslatılmış ve elimizde parmak uçlarımızla inceltilmiş minik bir ekmek parçası yeterlidir.Unutmayalım ki kefal balığı didikleyicidir,sert vuruşlarla yemi tek hamlede yutabilen özelliğe sahip olmadığı için avı oldukça güçtür.
Ülkemizde hemen hemen her denizde yaşayabilen kefal balığı daha çok çamurlu, sessiz ve içerisinde uzun kök sistemine sahip bitkiler bulunan suları sever. Bu özelliği bakımından sadece denizlerde değil, akarsu, baraj, göl, dere, lagün, su yatağı, pınar veya küçük su birikintilerinde bile yaşayabilir.
Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de sürüler halinde yaşar. Has kefal, sidikli ilarya, altınbaş kefal, mavri gibi adları olan değişik türleri vardır. Ortalama uzunluğu cinsine göre 25 ile 90 santimetre arasındadır. Ortalama ömrü ise 15 yıldır.
Ortalama boyu genellikle 40-50 cm olan kefal balığının bugüne kadar karşılaşılmış en büyük bireyi 120 cm boyunda ve 12 kg ağırlığındadır.
Küçük Kefaller için 8 iğneli takım.Mustad'ın 8 Numara Çapraz Beyaz İnce İğnesi. Ufak ve Ortaboy Kefaller için, 10 iğneli takım.Yine Mustad'ın 4 numara Kendal flatted nickel plated iğnesi. Büyük Kefaller için ise, Tek iğneli Takım Kullanabilirsiniz.
LEVREK ÇAPARİSİ
Köstek uzunlukları 35cm olup iğneye bağlanan uçlarına sarma düğüm (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır. İğnelere horozun kırmızı ve beyaz renkte boyun tüylerinden beş adet veya kazın kınaya batırılarak parlak turuncuya boyanmış göğüs tüylerinden üç adet bağlanır.
2 İğneli kıyı Çupra Takımı Hepimiz kıyı avlarımızda kolayca olta atabileceğimiz,balık beklerken altımıza cekeceğimiz iskemlemiz ... Bir kere üc iğneli dibine kurşun bağlanmış klasik takımı aklınızdan cıkarınız. ... İğneleriniz Mustad 505 All Round 2/0 yada 1/0 olmalıdır.
Kıyıdan kaç gram kurşun atılır? Hedeflenen balık türüne göre kıyıdan atılan kurşunun ağırlığı değişmektedir. Ancak ortalama olarak kurşunların ağırlığı 10 ila 50 gram arasındadır.
Kefali pişirmeden önce mutlaka zeytinyağı, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, limon suyu, tuz ve sarımsak ile soslayın. En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra pişirebilirsiniz. Kefal pişirmek için ızgaradan yardım alabilirsiniz. Yağlanmış olan ızgaraya önceden hazırladığınız kefalleri dizin ve pişmeye bırakın.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ocak ayında en bol dönemini yaşayan balıklardır. Şubat: Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek şubat ayında lezzetlidir.
Deniz kefallerinin tatlı suya geçişlerinin 15 Mart-15 Haziran tarihlerinde olduğuna işaret eden Kale, "Bu süreçte kefaller tatlı su güzergâhlarına geçiyor. Çiftleşme nedeniyle de akıntıya ters yönde zıplayarak hareket ediyor.
Haziran-Eylül döneminde ürerler. Bir defada 3.500.000- 7.000.000 adet arasında yumurta verirler. 4-5 günlük kuluçka süresinden sonra larvaları yumurtadan çıkar.
9 Numaralı Jarse, penye iğnesi. İnce Kumaşların dikiminde kullanılır.
Esnek, streç kumaşlar. İyileştirilmiş uç yapısıyla kalın ipliklerin işlenmesinde artan performans.
ÇİFT İĞNE 3MM. (2'Lİ BLİSTER/14 NO.) NAKIŞ İĞNESİ KARIŞIK (3X12, 2X14 NO.) KOT İĞNESİ (5'Lİ BLİSTER) (3X14, 2X16 NO.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri